علی قاسم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان اظهار داشت: متاسفانه شرکتهای هواپیمایی، هزینههای فرودگاهها مانند نشست و برخواست هواپیما و ناوبری هواپیما را پرداخت نمیکنند و حقالسهم فرودگاهها از محل فروش بلیط که در سفرهای داخل کشور به ازای انجام هر پرواز برای هر نفر پنج هزار تومان است و در پروازهای خارجی برای هر نفر 25 هزار تومان است، پرداخت نشده است.
وی با بیان اینکه شرکتهای هواپیمایی قیمت بلیطی که به مسافران میفروشند را نقدا دریافت میکنند، بیان داشت: این در حالی است که شرکتهای هواپیمایی مقدار مصوب را به فرودگاهها پرداخت نکردهاند و یا با تاخیر چند ساله پرداخت میکنند.
بدهی شرکت های هواپیمایی به فرودگاه شهید بهشتی سرسام آور است
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان تصریح کرد: در استان اصفهان شرکتهای هواپیمایی ایران ایر، تابان، ماهان، ایران ایر تور و آسمان بیشترین بدهی را به فرودگاه اصفهان دارند و جزء شرکتهای بد حساب هستند و به دلیل اینکه فرودگاهها درآمد هزینهای هستند، نمیتوانند مشکلات فرودگاهها را مرتفع کنند.
وی افزود: کمبود فضای ترمینالها، نامناسب بودن مسیرها و جادههای دسترسی، گرم بودن فضا، عدم امکان پرداخت حاملهای انرژی مصرفی فرودگاه از جمله برق، گاز، تلفن و آب به شرکتهای مربوطه، عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران، عدم پرداخت حقوق پرسنل و عدم امکان توسعه به موقع فرودگاهها و رفع نیازهای واقعی فرودگاه سبب شده که سرویس دهی به مسافران در فرودگاهها با مشکل مواجه شود.
قاسمزاده با اشاره به اینکه دو ترمینال خارجی و داخلی فرودگاه نیاز به توسعه دارند، گفت: عدم پرداخت طلبهای فرودگاه توسط شرکتهای هواپیمایی سبب شده تا به موقع طرحهای توسعه به بهرهبرداری برسد و درآمد دیگر فرودگاه از محل اجاره غرفهها و فروشگاههای موجود در سالنها است.
51 فرودگاه کشور، ضررده هستند
وی با بیان اینکه از 54 فرودگاهی که زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، نزدیک به 51 عدد از این فرودگاهها از جمله فرودگاه بینالمللی شهید بهشتی اصفهان ضررده هستند، اظهار داشت: در این فرودگاه درآمدها جبران هزینههای جاری را نمیکند.
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان در مورد دولت آینده و سیاستها در راستای این بخش افزود: اگر رئیس جمهور آینده در بحث حمل و نقل هوایی بتواند قانونی را تصویب کند که ضمانت اجرایی داشته باشد که شرکتهای هواپیمایی بدهی خود را به فرودگاهها به موقع پرداخت کنند، بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
وی ادامه داد: در صورتی که دولت بتواند ردیف اعتباری برای فرودگاهها منظور کند، کمک شایانی شده است و حمل و نقل هوایی رونق خواهد گرفت و هرچقدر تعداد پروازها بیشتر شود، قطعا درآمدها نیز افزوده خواهد شد.
قاسمزاده تصریح کرد: علی رغم بودجه کم در بخش فرودگاه درصورتی که پروازها از لحاظ ساعت و زمان در طول 24 ساعت توزیع شوند دو برابر ظرفیت فعلی میتوانیم سرویسدهی انجام دهیم.
691 پرواز خارجی در سه ماهه نخست 92 در شهید بهشتی اصفهان
وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری تعداد 691 پرواز خارجی با 139 هزار و 836 مسافر صورت گرفته که از این تعداد 145 پرواز ورودی و 346 پرواز خروجی فرودگاه بوده است.
مدیرکل فرودگاههای استان اصفهان خاطرنشان ساخت: تعداد پروازهای داخلی جمعا سه هزار و 612 پرواز با 386 هزار و 465 مسافر بوده که ورودی پروازها هزار و 806 مورد و خروجی نیز همین تعداد است.