به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر" در مطلبی نوشت: تانکهای ساخت آلمان در سطح دنیا به عنوان محصولات با کیفیتی ارزیابی می شوند که این مسئله همچنین برای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز مطرح است. سالهاست که تاجران و شرکت های تسلیحاتی آلمانی با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تجارتهای تسلیحاتی خوبی انجام می دهند، که از جمله این شرکتها شرکتهای سازنده تانکهای لئوپارد آلمانی هستند.
در این میان اساسا عربستان سعودی، علاقه مند به خرید حدود هشتصد تانک لئوپارد از آلمان است. به گزارش روزنامه "بیلد ام زونتاگ"، قطر نیز می خواهد در هفت سال آینده 118 تانک لئوپارد و 16 مدل تانک دیگر از کشور آلمان خریداری کند.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: به طور کلی در سالهای آینده مطمئنا صادرات تسلیحات آلمان به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس ادامه خواهد داشت.
این روزنامه سوئیسی در ادامه به زیر سوال قرار گرفتن معامله تسلیحاتی هدفمند فروش 270 تانک لئوپارد به عربستان سعودی اشاره و تصریح کرد که این مسئله از دو جنبه قابل بررسی است . یکی از جنبه سیاسی. چرا که صدر اعظم آلمان نمی خواهد این تجارت تسلیحاتی قبل از انتخابات پارلمانی انجام شود تا به این ترتیب بهانه غیر ضروری به دست مخالفان برای انتقاد ندهد.
عربستان از این رویکرد آلمان ناراحت و عصبانی است، چرا که می داند شورای امنیت فدرال آلمان دو سال پیش به صورت مخفیانه و به توصیه وزیر اقتصاد این کشور چنین تجارت تسلیحاتی را تایید کرده است.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه دولت آلمان در جلسه دوشنبه گذشته هیچ موضوع جدیدی را درباره این تجارت تسلیحاتی بزرگ با عربستان سعودی مطرح نکرد، نوشت: این در حالی است که گروههای مخالف در آلمان به شدت از اینگونه تجارتهای تسلیحاتی انتقاد کرده اند.
یکی از اعضای بلند پایه حزب سبزها در پارلمان آلمان با اشاره به شرایط وخیم حقوق بشری در عربستان سعودی و قطر خواستار ممنوعیت چنین تجارت تسلیحاتی شده است. گروهها و فعالان صلح آلمانی نیز مخالف چنین تجارتی هستند. عربستان سعودی همراه با قطر در سال 2011 اعتراضات در بحرین را سرکوب کرد. در آن زمان همچنین از تانکها استفاده می شد.
نویسنده در ادامه به یکی دیگر از جنبه های سردرگمی آلمان در تجارت تسلیحاتی با عربستان سعودی پرداخته و نوشت: این مسئله همچنین به نفوذ روزافزون عربستان سعودی بر تحولات منطقه ای مربوط می شود. اخیرا بین وهابیت در ریاض و اخوان المسلمین رقابت فشرده ای شکل گرفته است که می توان شکست مرسی در مصر را از طرحهای مد نظر آل سعود دانست.
عربستان همچنین در سوریه نیز دخالت می کند. احمد جربا، سرکرده جدید مخالفان سوریه بعد از موفقیت خود اعلام کرده است که ما می خواهیم اسد را با سیستم های تسلیحاتی فوق پیشرفته که از عربستان سعودی تحویل می گیریم تسلیم کنیم.