مصطفی بوعذار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حالی که شاکله تئاتر اهواز پس سالها ترکیبی از هنرمندان با سابقه و با اخلاق را به خود دیده بود این روزها با کنارهگیری ناصر میاحی به عنوان مدیر انجمن هنرهای نمایشی این شهرستان فضای هنری آشفته و دگرگون شده است.
وی افزود: سرانجامی ناخوشایند، همانگونه که برای مدیران قبلی انجمن هنرهای نمایشی شهرستان اهواز آن رخ داد. پیش از این سید محمد علی موسوی از معاونت انجمن کناره گیری کرده بود اما بهراستی تئاتر اهواز به عنوان مرکز استان پهناور خوزستان با وجود ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان هنری چه زمانی روزهای خوش و پررونق را میبیند؟
بوعذار عنوان کرد: هنرمندانی که با کمترین حمایتها به برنامهریزی و تدوین برنامههای سالانه انجمن هنرهای نمایشی پرداختند، آیا سزاست در عین بیتفاوتی برخی مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی عطایش را به لقایش بسپارند؟ تئاتر اهواز در یک سال اخیر و در حد بضاعت و امکانات نداشته، سعی در همدلی اهالی تئاتر داشت که برخی جریانها سد راه آن میشدند؛ اما در این میان چه کسانی از این حرکت راضی هستند و مدام در گوشه و کنار بر طبل اختلاف میزنند.
این کارگردان تئاتر استان خوزستان عنوان کرد: تئاتر اهواز گاها قربانی اختلافاتی میشود که به نام مصلحت اندیشی ضربههای جبرانناپذیری را بر پیکره خود زد. عدم حمایت شفاف و صریح برخی مدیران فرهنگی اهواز از انجمن فعال و پویای تئاتر، باعث شده تا هنرمندان بیش از هر زمان دیگر خود را تنهاتر ببینند. مدیریت تئاتر اهواز در طول سال نه تنها به تولید آثار و تنظیم جدول اجرای آنها نپرداخت بلکه اکنون باید پاسخگوی نارساییها و اختلافات ریشهای و همچنین رضایت عموم اهالی تئاتر باشد.
بوعذار تاکید کرد: مشکلاتی که در اعزام گروههای نمایشی به جشنوارهها و رویدادهای خارج از استان وجود دارد خود حدیث مفصلی است که مجال میخواهد. اما مشکل زمانی به یک اپیدمی تبدیل می شود که به نام نظارت و حمایت، دخالتهای بیشماری به وجود می آید؛ در حالی که هیچ خبری از حمایت نیست بلکه با دخالت در امور انجمن هنرهای نمایشی و موضوعات مختلف، تنشها بیشتر میشود.
وی اظهار کرد: برنامهریزی اجرای های عمومی و اینکه چه نمایشی در چه مدتی و در چه سالنی به روی صحنه برود از وظایف انجمن هنرهای نمایشی است که مورد توجه قرار نمیگیرد. برخوردهای سلیقه ای با برخی از هنرمندان و تصمیمگیریهای غیر کارشناسانه نشان از عدم اهمیت موضوع انجمن هنرهای نمایشی و هنرمندان تئاتر برای مدیرانی است که درک صحیحی از کار فرهنگی و هنری ندارد.
این هنرمند استان خوزستان گفت: فاجعه زمانی رخ میدهد که به جای تشویق و ترغیب اهالی تئاتر و در پاسخ به نارساییها و کمبودها، هنرمندان را به کنارگیری از فعالیت هنری دعوت میکنند و از آنها میخواهند که کار نمایشی نکنند. به راستی این پاسخ از سوی یک خدمتگزار فرهنگی منطقی به نظر میرسد؟
وی افزود: تئاتر اهواز نیازمند مدیری کارآمد و دلسوز است که بتواند از ظرفیتهای هنرمندان در جهت پویایی و نشاط فضای تئاتر استفاده کند و روابط را به جای ضوابط جایگزین نکند و در توزیع عادلانه اندک امکانات میان هنرمندان به دور از تبعیض گام بردارد و به مسائل اخلاقی و ترویج هنر اسلامی تلاش نماید در این شرایط بهتر آن است که همه تئاتر را برای جشنوارهها و همایشها نخواهیم، به هنرمندان تئاتر اهواز نگاهی ابزاری نداشته باشیم و از نمایشهای که باجان دل و در سختترین شرایط تولید شدهاند حمایت کنیم.
بوعذار عنوان کرد: اگر میخواهیم هنر تئاتر در مرکز استان خوزستان رشد کند و شاهد اجراهای مستمر و ارزشمند باشیم میبایست در ابتدا بگذاریم هنرمندان برای خود تصمیم بگیرند و از شعار دادنهای بی مورد پرهیز کنیم. تئاتر دینی و مذهبی را ارزش بگذاریم و در یک کلام انجمن هنرهای نمایشی را به عنوان تنها متولی تئاتر اهواز بخوانیم و اجازه ندهیم بار دیگر شور و نشاط به وجود آمده را غباری بنشیند.