به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه آلمانی "تاگس سایتونگ"، در مطلبی نوشت: زمانی که رئیس جمهوری آمریکا در 20 ژانویه گذشته سوگند دور دوم ریاست جمهوری خود را خورد، وعده پیشرفتهای سریع در مسائلی که در مبارزات انتخاباتی خود مطرح کرده بود، داد که از جمله آنها عبارت بودند از اصلاح قانون مهاجرت، اصلاح قوانین حمل سلاح، پایان دادن به تبعیض علیه همجنس گرایان، مالیاتهای بالاتر برای ثروتمندان. اوباما در آن زمان تصریح کرد که حالا زمان تصمیم گیری درباره این موضوعات است.
نویسنده در ادامه نوشت: اوباما در آن زمان تاکید کرد که ما در این مسیر نباید هیچ گونه تاخیر، موضع افراطی و ایراد کلمات بی معنی را دنبال کنیم، بلکه به جای آن باید تلاشهای جدی برای دستیابی به راه حل را در پیش گیریم.
البته به گفته یکی از مشاوران سابق ریاست جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری اوباما، دیگر بادی به بادبانهای کشتی وی نمی وزد.
متحدان اوباما در خارج به دلیل جاسوسی اطلاعاتی آمریکا به شدت عصبانی هستند. کنگره و به خصوص، مجلس نمایندگان آمریکا که جمهوریخواهان در آن اکثریت را دارند از همکاری و هماهنگی با اوباما اجتناب می کنند و میزان محبوبیت رئیس جمهور در سراشیبی قرار گرفته است.
بر اساس نظرسنجی اخیر موسسه "گالوپ"، تنها 46 درصد آمریکاییها براین باورند که اوباما مسئولیت خود را به خوبی انجام می دهد.
اوباما وعده رونق اقتصادی در آمریکا را داد، اما در این عرصه جای مانور کمی داشت. نرخ بیکاری در این کشور از ژانویه از 7.9 درصد به 7.6 درصد رسید و اقتصاد این کشور در سه ماهه ابتدای سال جاری حدود 1.8 درصد رشد داشت که این یک پیشرفت بسیار اندک مثبت در این زمینه بود. در چنین شرایطی، تنها 42 درصد آمریکاییها با سیاستهای اقتصادی اوباما موافقند.
در بخش دیگری از این مطلب به طرح کاهش خودکار بودجه آمریکا و آسیبی که به بهبود اوضاع اقتصادی این کشور وارد کرد اشاره شده و آمده است: با اجرایی شدن این طرح، حدود 600 هزار شغل در آمریکا در معرض خطر نابودی قرار گرفت.
اصلاح قوانین حمل سلاح در آمریکا که اوباما بعد از کشتارها در کشورش وعده آن را به مردم داده بود، هم محقق نشد. موانع زیادی هم بر سر راه اجرایی شدن اصلاحات مدنظر اوباما در زمینه سلامت که از مهمترین پروژه های وی در دور اول ریاست جمهوری اش بود، به وجود آمد. جمهوریخواهان با همه ابزاری که در اختیار داشتند برای شکست این اصلاحات تلاش کردند.
نویسنده در ادامه مسئله سوریه و مصر را از جمله چالش های بین المللی برای اوباما دانست و در ادامه به افشای رسوایی جاسوسیهای اطلاعاتی آمریکا به عنوان یکی دیگر از مسائل دور دوم ریاست جمهوری اوباما اشاره کرده و نوشت: ادوارد اسنودن، افشاگر این اطلاعات جاسوسی هفته هاست که در یکی از فرودگاههای مسکو به سر می برد و این مسئله به مناسبات سخت واشنگتن- مسکو آسیب جدی وارد کرده است. متحدان اروپایی آمریکا نیز از این مسئله عصبانی و ناراحت هستند و آبرو و اعتبار اوباما در جریان این افشاگریها آسیب جدی دید.
این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب به انتقادهای فراوانی که حتی از حزب دموکراتها به اوباما وارد می شود اشاره کرده و به سخنان یکی از هم حزبی های وی اشاره کرد که اظهار داشته بود، اوباما نقش رهبری قدرتمندی را ایفا نمی کند، این مسئله مشکوک است که آیا وی هنوز می تواند سکان حکومت را در دست داشته باشد.
دموکراتها به دنبال نامزد ریاست جمهوری مناسبی برای انتخابات سال 2016 هستند و امیدوارند که هیلاری کلینتون در این انتخابات شرکت کند.