یازدهمین روز ماه مبارک رمضان است و اهالی جنوب شهر، از خیابان قزوین و اهالی گمرک گرفته تا اهالی نواب به بوستان 22 بهمن آمده‌اند و منتظر شروع برنامه «بر آستان جانان» هستند. با این‌که 20 دقیقه‌ای به آغاز برنامه‌‌ها مانده، ردیف‌های جلویی صندلی‌ها پر شده است و غرفه‌های جنبی هم از کودکان و نوجوانان مملو است.

به گزارش خبرنگار مهر، میان مردم می‌روم و جویای نظراتشان درباره برنامه می‌شوم. فریده غیاثوند، برای اولین‌بار در برنامه شرکت کرده است و می‌گوید شنیده بوده که چنین برنامه‌ای هست ولی در روزهای گذشته فرصت نکرده به این جا بیاید. می‌گوید این‌طور برنامه‌ها سرگرمی مناسبی برای مردم هستند که روزهایشان بلند است و روزه‌دارند.

معصومه خجسته، رقیه خورشیدی و نرگس علیزاده با هم همسایه‌اند و هر چهارروز گذشته را در برنامه شرکت کرده‌اند. خجسته می‌گوید برنامه‌ها را دوست دارد اما دیگر تکراری شده و می‌داند ترتیب برنامه‌های امشب چیست. بهترین بخش برنامه‌ها را مناقب خوانی مرشد و برنامه غرفه های ویژه کودک می‌دانند.

هر سه خانم پیشنهادها و انتقادهایی به برنامه دارند.  علیزاده می‌گوید اگر از خود مردم و اهالی محل برای بعضی برنامه‌ها استفاده کنند، برای مردم  جذاب‌تر می‌شود، مثلا می‌توانند مردم را زوی سن دعوت کنند و هرکسی استعدادهایش را نمایش دهد. می‌گوید بین مردم بسیارند کسانی که اهل موسیقی هستند، ساز می‌زنند یا صدای خوشی دارند.

 خورشیدی از بخش‌های محتلف برنامه راضی است. می‌گوید برنامه سخنرانی نوجوانان را با مسائل دینی آشنا می‌کند و جایزه‌هایی که به بچه ها می دهند هر چقدر هم کوچک باشد، آن‌ها را تشویق می‌کند. غرفه‌های متنوع برای بزرگسالان و کودک باعث می شود مردم با هنرها و محصولات فرهنگی مختلف آشنا شوند. معرفی کتاب در بخش استیج هم از کارهای خوبی است که در این برنامه به آن اهمیت می‌دهند.

انتقاد علیزاده از مسیر دوری است که برای رسیدن به محل برنامه باید طی کند. او  می‌گوید که از اهالی بومی منطقه است و 40 سال است که در خیابان قزوین سکونت دارد. می‌گوید فقط در ماه رمضان و ماه بهمن برنامه‌های اینچنین به اهالی جنوب شهر ارائه می‌شود ولی بهتر بود که در طول سال هم این چنین برنامه‌هایی در نظر گرفته شود.

خجسته هم می‌گوید که خیلی خوشحال است که می‌تواند هر روز قبل از افطار به این‌جا بیاید زیرا در خانه حوصله‌اش سر می رود و سریال‌های تلویزیون برایش گریه‌دار و تکراری‌اند.

صمیمیتی که در فضا هست برایم غریب است. انگار این‌جا در جنوب شهر مردم به صورتشان نقاب ندارند، حرف می‌زنند و به راحتی اظهارنظر می‌کنند از گفتن نامشان واهمه‌ای ندارند. با خیال راحت به سمت غرفه‌ها می‌روم که بیشترین طرفداران آن‌ بچه‌ها هستند. 

شلوغ‌ترین و پرشورترین غرفه‌ای که می‌بینم، غرفه پیک نور نام دارد که کودکان با راهنمایی یک کارشناس مشغول آموزش قرآن و نماز هستند. در غرفه ای دیگر بچه‌ها دور یک میز نشسته‌اند و روی میز پر از مدادرنگی و کاغذ رنگی است. از یکی از بچه‌ها که از بقیه کمی بزرگ‌تر است می پرسم این‌جا چه می‌کنند. می‌گوید کاردستی درست می‌کنیم، نقاشی می‌کشیم، جایزه می‌گیریم!

مهیا ممتازی که نوجوانی 14 ساله است، با شوق و ذوق فراوان از جایز‌ها در بخش غرفه ها می گوید.

غرفه جالب توجه دیگر، غرفه «کتابت قرآن» است که خانمی تنها پشت یز آن نشسته و دور از هیاهو مشغول خوشنویسی است. از او درباره کارش در غرفه می پرسم. می‌گوید این‌جا آیه‌های قرآنی را خوشنویسی می‌کند و مردم کارش را تماشا می‌کنند، گاهی هم نتیجه کار را با خود می‌برند و گاه به ثبت نام در کلاس‌های خوشنویسی علاقمند می‌شوند. خانم خدیجه افشار مربی خوشنویسی است و خط بسیار زیبایی دارد.

اما غرفه بعدی با استقبال بیشتری مواجه شده است. غرفه‌ای برای  آشنایی با مرکز مشارکت های فرهنگی هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، شهروندان می توانند در زمینه 5 باشگاه، ادب و هنر، فرهنگ و اندیشه، علم و فناوری، زندگی، شهروندان نسبت به راه اندازی کانون های مردم نهاد اقدام کنند.

چرخی می زنیم تا سری هم به بخش ویژه بزرگسالان بزنیم. غرفه اقلام فرهنگی هم مشتری های خودش را دارد. نمايشی از كتاب و محصولات فرهنگی و به ویژه قرآني. در اين غرفه كتاب هاي ديني و مذهبي و قصص قرآني براي تمام سنين عرضه مي شود. غرفه «پاسخ به سوالات شرعی» از ديگر غرفه هاي شلوغي است كه خانواده ها از آن استقبال مي كنند و سوالاتشان را با كارشناسي كه در غرفه نشسته مطرح مي كنند.

حالا 20 دقیقه‌ای از ساعت 18 گذشته است و برنامه کم‌کم شروع می‌شود. قاری بخش‌هایی از قرآن را می‌خواند، سرود ملی پخش می‌شود. مجری برنامه سید علی ضیاء است که انرژی ویژه ای به برنامه می دهد. ورزش پهلوانی عنوان برنامه ای است که باستانی کاران را روی سن می آورد و یاد و خاطره قهرمانی ها و دلاوری مردان ایران زمین را در خاطر مردم تازه می کند.

کارشناس مذهبی برنامه مهدی هاشمی است. مردم با سخنان او در دل ایمانشان را زمزمه می کنند. رمضان شهر خدا، شهر مهربانی است. ماهی برای بخشیدن و طلب بخشش نمودن. بخششی که از مهربانی سرچشمه میگیرد و همه کینه ها را از دل می شوید. آری رمضان ماه آرامش و بخشش، ماه گذشت و صبر است.

بعد هم مجری از مردم می‌خواهد که در برگه‌‌های پاسخ مسابقه شماره تلفن‌های خود را هم بنویسند تا در قرعه‌کشی مسابقه پیامکی  که در برنامه‌ها برگزار می‌شود، شرکت داده شوند.

صندلی‌های چیده شده حالا پرشده‌اند و مجری برنامه روی سن آمده تا با مردم از مهربانی با خود و دیگران سخن بگوید. برنامه بعدی سخنرانی ویژه حاج آقا هاشمی درباره مهربانی  است و بعد از آن گروه موسیقی ، برای مردم چند قطعه اجرا می‌کند وغوغای اهالی باصفای جنوب شهر در دل بوستان 22 بهمن به این زودی‌ها خاموش نمی‌شود.