به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمجتبی حسینی - مدیرعامل این موقوفه - با بیان این مطلب ادامه داد: کتابخانه و موزه ملی ملک بهعنوان یکی از مهمترین و بزرگترین موقوفات آستان قدس رضوی، در پنج سال گذشته براساس یک برنامهی مدون با بهرهگیری از نگاه ویژهی آستان قدس رضوی به موقوفات آن سازمان معظم، کوشیده است برنامههایی مشخص را به اجرا درآورد.
وی اظهار کرد: تشویق به وقف، عمل به نیات واقف، صیانت از موقوفات، توسعه موقوفه و پدیده وقف، از مهمترین راهبردهایی است که موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک براساس نگاه ویژه آستان قدس رضوی به این حوزه، در سالهای گذشته در پیش گرفته است.
به گفته وی، نقطه عطف این فرآیند پنج ساله، در رویکرد کنونی این موقوفه فرهنگی به اجرا و نمایش درآمده است. اینکه آستان قدس رضوی بهعنوان نمودار و شناسنامهای از مدیریت موفق اسلامی، چه سیاستها و برنامههایی را بهکار گرفته است که این مجموعه موقوفات در هر دو حوزهی «تولیدی و اقتصادی» و «فرهنگی» همواره رو به گسترش و تعالی بوده است. مهمتر آنکه سازمان آستان قدس رضوی میکوشد، نیات واقف را در گسترهای بزرگتر از آنچه حتی پیشبینی میشد، برآورده و نام و نشان واقف را برجسته کند.
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: کوششی که حاج حسینآقا ملک، این بازرگان فرهیخته، برای گردآوری این مجموعهی نفیس فرهنگی به کار گرفت، دارایی شخصی خویش را مصروف فراهمآوری آن ساخت و سپس به پیشگاه آستان مقدس امام رضا (علیهالسلام) وقف کرد، این موسسه را بر آن داشت تا در سرسرای اصلی، فضایی را به نمایشگاه دائمی واقف و مجموعه موقوفات او اختصاص دهد. دوم مردادماه، همزمان با میلاد فرخنده امام حسن مجتبی (علیهالسلام) بنا به نیت واقف، آیین گرامیداشتی برگزار میشود.
همزمانی این رویداد با چهارم مرداد چهلویکمین سالروز درگذشت واقف، فرصتی مناسب برای گشایش این نمایشگاه دائمی است که در واقع، بخشی از طرح اصلاح معماری موسسه بهشمار میآید.