شاهرود – خبرگزاری مهر: مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به این که انبیاء الهی ما را به حقیقت لا اله الا الله دعوت کرده اند گفت: ولایت طاغوت با پوشاندن بعضی از نیازهای اساسی انسان، نیازهای پوچ و بی اساس را به صورت کاریکاتوری رشد داده و بزرگنمایی می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میر باقری ظهر چهارشنبه 15 رمضان مصادف با میلاد امام حسن مجتبی (ع) در مسجد مدرسه قلعه شهرستان شاهرود انبیاء الهی را دعوت کنندگان به کنه و حقیقت وجودی لا اله الا الله معرفی و تصریح کرد: کسانی که به این حقیقت دست یافته در مسیر ولایت نور قرار بگیرند تمام نیازها و اعمالشان آن ها را به وادی بهشت نزدیک می سازد.

وی با تاکید بر این مطلب که قولوا لا اله الا الله تفلحوا کلام ویژه پیامبر گرامی اسلام (ص) در آغاز بعثتش نبوده خاطر نشان کرد: این قول همه انبیاء بوده و اکثر انبیاء در شرایطی به بعثت رسیده اند که اوضاع جامعه محل تبلیغشان از لحاظ مادی مناسب نبوده مانند شرایط جزیره العرب در زمان پیامبر (ص) که سنت های غلط، باورهای نادرست، زندگی دور از انسانیت در آن بیداد می کرد.

کلمه طیبه یک حقیقت و محیط توحیدی در میان بشر

این استاد درس خارج اصول با یادآوری حدیث معروف " کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی، بشرطها و شروطها و انا من شروطها" در معنای واژه لا اله الا الله بکار رفته در حدیث اظهار داشت: امام رضا (ع) این واژه را حصن خود معرفی کرده تاکید می کند هر کس داخل در آن شود از عذاب دور است و این نوعی از توحید است و من یکی از شروط این توحید هستم.

حجت الاسلام میر باقری همچنین یادآور شد: منظور از بیان این حدیث، به بحث و بررسی نشستن در زمینه معنای لفظی یا معنوی کلمه لا اله الا الله نیست بلکه بیان این مطلب است که این کلمه طیبه یک حقیقت و یک محیط توحیدی به ودیعه گذاشته شده در میان بشر است که اگر کسی وارد آن بشود، رنجی او را تهدید نخواهد کرد.

شیطان خطری که باید با ذکر لا اله الا الله دفع شود

مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی، راه نجات از چندین خطر را پناه بردن به کلمه لا اله الا الله دانست و افزود: یکی از این خطرات شیطانی است که شش هزار سال عبادت خودش را که برای جهنمی کردن انسان زیر پا می گذارد.

میرباقری با اشاره به این که سه گونه گناه وجود که خداوند در سوره نور وقتی اولیاء طاغوت را معرفی می کند آن را بیان می کند ابراز داشت: گروه اول کسانی که مرتکب گناه می شوند مثلا شرب خمر می کنند، گروه دوم کسانی که اشاعه گناه می کنند مانند این که مثلا میکده ای را راه اندازی می کنند و گروه سوم کسانی هستند که گنا ه را اقامه می کنند که این ها همان طاغوتند.

کار طاغوت جایگزینی ضد ارزش ها به جای ارزش ها

وی یکی دیگر از خطراتی که باید از آن ها به کلمه لا اله الا الله پناه برد را اولیاء طاغوت معرفی و اذعان کرد: کار اولیای طاغوت اقامه کردن ضد ارزش ها به جای ارزش ها، معروف جلوه دادن منکرها و تبدیل فضای عالم به فضایی ظلمانی و تاریک است.

استاد درس خارج اصول حوزه علمیه قم با اشاره به حوادثی که در آخر الزمان رخ می دهد از جمله حوادث جغرافیایی، زیستی، سیاسی و نظامی مخصوصا در خاورمیانه تاکید کرد: شاید یکی از مهمترین این حوادث واژگونی اخلاقی باشد که طاغوت به وسیله آن فضایی را ایجاد می کند که سبط نبی اکرم (ص) با یزید با آن سابقه آشکار درگیر می شود و آن همه مسلمان روبروی آن حضرت قرار می گیرند.

اسلام از افکار تحجری بری است

مسئول دفتر فرهنگستان علوم اسلامی گفت: در چنین شرایطی است که اگر خداوند دست ما را به انبیاء الهی نرساند" فما له من نور" دیگر هیچ نوری وجود نخواهد داشت و این دایره ظلمت تا قیامت ادامه می یابد.

حجت الاسلام میر باقری با تاکید بر این مطلب که تمام نیازهای انسان راه رسیدن به خداوند هستند تصریح کرد: افکار تحجری که می گوید نیازهایی مثل خوردن، آشامیدن، نکاح و ... ربطی به بندگی خدا ندارد و انسان باید در تحجد بنشیند و چیزی نخورد و نیاشامد و نخوابد و تنها عبادت کند، نماز بخواند و روزه بگیرد تا به خدا برسد، مال اسلام نیست.

رسیدن به قرب الهی با اهتمام به تامین نیازهای انسانی

وی همچنین با طرح این سوال که چطور نیازها و ارضای آن ها انسان را به معرفت و محبت و قرب الهی نزدیک می کند گفت: خداوند متعال در سوره مبارکه نور بعد از معرفی جریان ظلمات، جریان هدایت را معرفی می کند و در پاسخ به سوال مطرح شده می فرماید: هر کس پاسخگویی به این نیازها را در سیطره جریان ولایت انجام دهد قطعا به آن چه هدف از حضور بشر در این زمین خاکی تبیین شده خواهد رسید.

استاد خارج فقه اصول حوزه علمیه قم در پایان خاطر نشان کرد: آن چه در سوره نور از آن به عنوان مشکاه یاد شده خورشید، ماه و ستاره نیستند آن ها مثل اند و آن چه منظور آیه است نبی اکرم (ص) است که همه کائنات به نور او روشن است و این حضور و وجود چون چراغدان یا مشکاتی است که آن قلب پیامبر (ص) است و چراغی که در آن می درخشد و دنیا به نور آن منور گردیده نبوت است.