همدان - خبرگزاري مهر: ورزش دو ميداني رشته اي مادر است كه باعث بالا رفتن آمادگي جسماني در بين افراد مي شود اما متاسفانه در همدان اين ورزش به خوبي معرفي نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دو و میدانی یک ورزش طبیعی است زیرا با رفتار و حرکات طبیعی انسان مطابقت دارد. بنابراین می ‌توان گفت دوومیدانی از زمان پیدایش بشر وجود داشته است و اولین اسلحه انسان در برخورد با محیط و خطرهای آن به حساب می ‌آمد.

بشر اولیه برای دفاع از خود محتاج به فرار کردن بود تا اینکه در محلی خود را مخفی کرده و به زندگی خود ادامه دهد لیکن اشخاصی که ضعیف بوده و قدرت دویدن نداشتند بدون شک طعمه حیوانات قرار می‌گرفتند.

بدین دلیل پدرها بچه‌های خود را تشویق به دویدن کرده و به آنها طرز فرار از مقابل حیوانات را می‌آموختند چرا که دویدن، حد فاصل بین زندگی و مرگ برای آنها بود.

 انسانهای اولیه ضمن دویدن و فرار، برای عبور از موانع طبیعی از جهیدن و پریدن استفاده می ‌کردند و اگر لازم می‌ شد که بین آنها و حیوانات مبارزه‌ ای صورت گیرد از پرتاب سنگ یا دیگر اشیا کمک می ‌گرفتند و این کار معمولاً زمانی انجام می ‌گرفت که انسان از فرار کردن خسته و کوفته می‌ شد.

 در تنگنای مرگ و زندگی، انسان مجبور بود از قدرت بازو و پنجه و عضلات خود هم حداکثر استفاده را نماید به این ترتیب انسان اولیه پی برد که اگر تندتر بدود، بیشتر بپرد و محکم ‌تر پرتاب کند، بهتر خواهد توانست با مشکلات و خطرات پیرامون خود مبارزه کند.

 از بین ملتهای دنیای باستان فقط یونان بود که با عشق و علاقه، مردان غیور و با شهامت خود را به بهترین شکل، تشویق می ‌کرد و در یونان باستان به مردانی که بهتر دویده و شی را بیشتر پرتاب کرده و از مرتفع ‌ترین محل می ‌پریدند به چشم عظمت نگاه می ‌کردند و برای آنها احترام و افتخار زیادی قائل بودند.

دو و ميداني ورزش مادر است

دو و میدانی را از آن جهت مادر ورزش ها می دانند که کامل ترین ورزش در ایجاد تندرستی تن و روان انسان است، مهارت های دو و میدانی مانند دویدن، پریدن، جهیدن، پرتاب کردن، پُرنفس بودن، استقامت داشتن و غيره در بیشتر رشته های ورزشی به کار می رود.

دو و میدانی مدرن امروزی، منشأ اولیه از زمان گذشته بسیار دور هستند

ورزش های دو و میدانی مدرن امروزی، منشأ اولیه از زمان گذشته بسیار دور هستند و اولین دوره مسابقات دو و میدانی در ۴۵۳ سال قبل از میلاد مسیح برگزار شد.

ورزش دو و میدانی در ایران توسط آقای رحمت الله ایزد پناه بنیان گذاری شد

ورزش دو و میدانی در ایران توسط آقای رحمت الله ایزد پناه بنیان گذاری شده و این فرد باعث احیای ورزش در ایران شده است و علامت اختصاری فــدراسیون بین المللی I.A.A.Fاست.

با توجه به معرفي رشته دو و ميداني و تاريخچه آن در اين راستا با رئيس هيئت دو و ميداني استان همدان به گفتگو نشستيم.

مرتضي خورشيدي در گفتگو با خبرنگار ورزشي مهر اظهار داشت: رشته دو و ميداني در چهار مقطع نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در همدان فعاليت دارد.

رئيس هيئت دو و ميداني در ادامه گفت: دو و ميداني داراي 24 رشته ورزشي در چهار گروه دوها، پرش، پرتاب و دوهاي استقامت است.

هر رشته دو و ميداني نياز به مربي مستقل دارد

وي اضافه كرد: رشته دو و ميداني به دليل اينكه رشته گسترده و متنوعي است به مربي بيشتر و مستقلي نياز دارد چراكه به عنوان مثال رشته هاي پرتابها، پرشها، دوها به دليل عملكرد متفاوت بايد مربي هاي متفاوتي داشته باشند.

مربي دو و ميداني در سطح بين المللي كم است

وي با بيان اينكه مربي هاي زيادي در كشور و همدان وجود دارند، افزود: متاسفانه مربي در سطح بين المللي در همدان و كشور كم است.

خورشيدي عنوان داشت: براي آموزش دختران در رشته دو و ميداني از سه مربي خانم استفاده مي شود كه اين مربيان، تحصيلكرده هاي رشته تربيت بدني هستند و يك نفر سرمربي آقا نيز برعملکرد آنان نظارت می کند.

رئيس هيئت دو و ميداني بيان داشت: يكي از اهداف هيئت دو و ميداني برگزاري كلاس هاي آموزشي در رده هاي نوجوانان و جوانان است كه براي استعداد يابي و پرورش آنان در اين رشته استفاده مي شود.

خورشيدي افزود: در بحث كفپوش هاي پیست دو و ميداني استان مشكل وجود دارد و در استاديوم قدس شش سال است كه مقدمات انجام تارتان پيست دو و ميداني انجام شده و آسفالت آن ريخته شده است اما تارتان پشت دروازه های آن باقي مانده وهنوز فاقد خط كشي است.

وي در ادامه گفت: اداره تربيت بدني در اين راستا زحمات زيادي كشيده اما متولي اين امر كه شركت توسعه و نگهداري اماكن ورزشي است در اين كار كوتاهي مي كند.

پيست دو و ميداني در مجتمع ورزشي مفتح در سطح بين المللي است

رئيس هيئت دو و ميداني اضافه كرد: در مجتمع 15 هزار نفري مفتح نيز تمام كارهاي پيست دو و ميداني انجام شده است و اين پيست در سطح بين المللي است اما متاسفانه كار تارتان آن انجام نشده است.

خورشيدي با بيان اينكه رشته دو و ميداني مشكلاتي زيادي دارد، اظهار داشت: از مشكلات رشته دو ميداني در همدان نبود وجود پيست هاي استاندارد و تارتان است.

وي بيان داشت: دختران و پسران ورزشكار دو و ميداني با حداقل امكانات در همدان توانسته اند در كشور و جهان حرفي براي گفتن داشته باشند و به تازگي ايمان طالبي به عضويت تيم ملي درآمده و براي اعزام به مسابقات جهاني پكن آماده مي شود.

برنامه هيئت دو و ميداني بر اساس تقويم ورزشي است

خورشيدي با بيان اينكه برنامه هاي هيئت دو ميداني بيشتر بر اساس تقويم ورزشي است كه فدراسيون در اختيار هيئت ها مي گذارد، افزود: برگزاري مسابقات باشگاهي، مسابقات برون مرزي و انتخابي از جمله برنامه هاي هيئت دو و ميداني است.

جوان گرايي و استعداديابي از اهداف مهم هيئت دو و ميداني است

رئيس هيئت دو و ميداني عنوان داشت: جوان گرايي، استعداد يابي، توانمندي هاي ورزشكاران  و حفظ استعدادها از اهداف مهم هيئت دو و ميداني است.

خورشيدي تاكيد كرد: توجه ويژه به نوجوانان و جوانان و همچنين بزرگسالان كه راه خود را پيدا كرده اند از جمله وظيفه هيئت دو و ميداني است.

رشته دو و ميداني در ايران به خوبي معرفي نشده است

وي اضافه كرد: در ايران رشته دو و ميداني به خوبي معرفي نشده است در حالي كه اين رشته در دنيا حرف اول را مي زند چراكه در اين رشته بیشتر از 50 مدال توزيع مي شود و بايد به اين رشته در ايران بيشتر توجه شود.

رئيس هيئت دو ميداني در پايان سخنانش گفت: به همت اداره كل تربيت بدني استان همدان  در سال 91 مقدمات احداث سالن سرپوشيده رشته دو و ميداني در باغ میوه شهرداری همدان زده شده وتا مرحله برپایی قابهای سوله پیش رفته است كه بايد در طي 20 ماه آماده و تحويل داده شود و امیدواریم با تامین به موقع اعتبار اين پروژه به بهره برداری رسد.

اميد است كه در همدان به رشته مادر ورزش ها يعني رشته دو و ميداني بيشتر توجه شود چراكه جوانان با گرايش به اين رشته مي توانند آمادگي جسماني خود را بالا ببرند و اين اتفاق زماني مي افتد كه در استان پيست هاي استاندارد زده و اين رشته در بين جوانان بيشتر معرفي شود.

 

برچسب‌ها