موسي صابري در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: اجراي پروژه مديريت چراي دام كه با كنترل پروانه هاي چراي دامداران ذي حق همراه است، با در نظر گرفتن فصل چرا، مدت بهره برداري، تاريخ ورود و خروج دام و ظرفيت چرا، بهره برداري از مراتع را ساماندهي مي كند.
وي اظهار داشت: جلوگيري از فرسودگي و تخريب مراتع، فرصت دادن به گياهان مرتعي براي حداكثر رشد، توليد مطلوب، بذردهي و سپس زادآوري طبيعي، جلوگيري از چراي زودرس قبل از آمادگي مرتع و خاك و سم كوب شدن مراتع، حركت هرزآب ها و فرسايش آبي و بادي خاك از جمله اهداف اجراي پروژه مديريت چراي دام به شمار مي روند.
صابري با بيان اينكه يكي از سياست هاي دولت در اين زمينه، شناسايي و تعيين صلاحيت دامداران ذي حق با انجام پروژه مميزي و تنسيق مراتع و صدور مجوز پروانه مرتعداري يا پروانه چرا است، افزود: اين كار با رعايت قوانين، مقررات و ضوابط مميزي مراتع و از طريق اعزام گروه مميزي به عرصه هاي مرتعي با اطلاع قبلي دامداران صورت مي گيرد.
وي اظهار داشت: هر ساله طرح مديريت چراي دام در سطح يك ميليون و 50 هزار هكتار از مراتع استان با توجه به تاريخ و زمان فصل چرا اجرا مي شود.
به گفته صابري در همين راستا و همزمان با اجراي اين پروژه، پروانه هاي مرتعداري بهره برداران توسط ماموران ادارات منابع طبيعي شهرستان ها كنترل مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در استان خراسان شمالی دو میلیون و 40 هزار راس دام سبک و 85 هزار راس دام سنگین وجود دارد و بیشتر ساکنان مناطق روستایی و عشایری این استان از طریق دامپروری امرار معاش می کنند.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هزار هکتار است که از این وسعت بیش از یک میلیون و 415 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.