یک کارشناس مسائل خاورمیانه در سوئیس با بیان اینکه اخوان المسلمین مصر تسلیم نمی شوند، از تلاش ارتش مصر برای تقویت موضع قدرت خود و در عین حال از تزلزل قدرت نظامیان مصری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "آرنولد هوتینگر"، از کارشناسان مسائل خاورمیانه در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر"، به بررسی تحولات اخیر مصر و سناریوهای احتمالی پیش روی این کشور در ماههای آینده پرداخته و اظهار داشت: در اصل، طرفداران اخوان المسلمین قصد اعتراضات صلح آمیز را داشتند. با این حال این اعتراضات به درگیریهای خشونت آمیز منجر شد. ارتش بسیار افراطی علیه اخوان المسلمین موضع گیری می کند.

وی در ادامه با بیان اینکه ارتش صبر خود را از دست داده است گفت: در ابتدا نظامیان مصری امیدوار بودند که طرفداران اخوان المسلمین خسته شوند و اعتراضات خود را کاهش دهند. حالا آنها متوجه شده اند که با این سرعت این اتفاق نمی افتد و دست به کار شده اند.

این کارشناس سوئیسی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه در حال حاضر هرج و مرج زیادی بر مصر حاکم است و پلیس خود را کنار کشیده است، در پاسخ به این پرسش که آیا اخوان المسلمین در روند سازش سیاسی شرکت می کنند و تسلیم می شوند گفت: نه مطمئنا آنها تسلیم نمی شوند.

"اوتینگر" در پاسخ به این پرسش که ارتش چه واکنشی نشان می دهد گفت: یا صبر کرده و منتظر می ماند تا اعتراضات به آخر رسیده و معترضان خسته شوند و یک امکان دیگر هم وجود دارد و آن واکنش ارتش با خشونت است.

وی درباره اهداف فرمانده ارتش مصر برای برگزاری تظاهرات سراسری در جمعه گذشته نیز گفت: "عبد الفتاح السیسی" با همه ابزار تلاش می کند تا موضع خود را تقویت کند. وی می خواهد مصریهای واقعی پشت او باشند نه پشت محمد مرسی. از طرفی هر چقدر حمایتهای مردمی بیشتری برای ارتش وجود داشته باشد، موضع السیسی در مذاکرات با آمریکا و دیگر کشورها بهتر است.

همچنین این مسئله نیز مطرح است که آیا سقوط مرسی یک کودتا بود یا نه؟وی در بخش پایانی این گفتگو در پاسخ به این پرسش که ماههای بعد در مصر را چگونه ارزیابی می کنید گفت: این بستگی به این دارد که آیا ارتش می تواند در قدرت باقی بماند. در حال حاضر قدرت ارتش متزلزل است. اگر ارتش همچنان حکومت کند،اخوان المسلمین همچنان سرکوب خواهند شد. من پیش بینی می کنم که اخوان المسلمین در خلال نیم تا یک سال آینده احتمالا به یک اپوزیسیون زیر زمینی تبدیل شود. شرایط اقتصادی در این کشور بدتر شده و معترضان بار دیگر در جناح اخوانی ها قرار گرفته و یک اعتراضات قدرتی جدید علیه ارتش شکل خواهد گرفت.