به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم محمودی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عدم دارا بودن تخصص و مهارت لازم در اغلب جوانان جویای کار، عامل اصلی بیکار ماندن آنان است، تاکید کرد: باید با تمام توان زمینه ترویج و توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای را فراهم آوریم که با اینکار هم نرخ بیکاری کاهش چشمگیری خواهد یافت و هم زمینه تحقق حماسه اقتصادی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: نیروی انسانی بازار کار باید بگونه ای تربیت شود که قادر باشد علم و دانش تئوری را به کالا و خدمات قابل عرضه در اقتصاد کشور تبدیل كند و براي رسيدن به اين منظور طرح بازار تا بازار به اجرا درآمده است تا بتوانيم به صورت عيني و ملموس جوانان جوياي كار را با بازار كار آشنا کنيم.
تربیت افراد خلاق و کارآفرین مهمترین هدف فنی و حرفه ای است
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان خاطرنشان ساخت: از همه مهمتر تربیت افراد خلاق و کارآفرین است که بتوانند با ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصتهای شغلی پایداری برای دیگران ایجاد كند كه فني و حرفه اي با آموزش مهارت و حرفه به فارغ التحصيلان دانشگاهي، كارجويان، دانش آموزان و اقشار مختلف جامعه اين فرصت را فراهم مي آورد.
محمودی ضمن تبیین نظام جامع مهارت و فناوری و رویکرد های جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به تشریح عملکرد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان در سال 91 و سه ماهه اول سال 92 پرداخت و با اشاره به کسب موفقیت های مختلف این اداره کل در زمینه های مختلف گفت: کسب رتبه اول در ارزیابی شاخص های اختصاصی در طرح شهید رجایی، کسب رتبه برتر در امر اقامه نماز را از جمله موفقیت های این اداره کل بوده است.
ارائه آموزش فنی و حرفه ای به بيش از 822 هزار و 240 نفر ساعت در استان سمنان
محمودی تصریح کرد: بيش از 822 هزار و 240 نفر ساعت در سه ماهه اول سالجاري در استان سمنان تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی قرار گرفته اند.
وي به ايجاد مشاغل خانگي و جذب مربيان حق التدريسي توسط اين اداره كل در سال ۹۱ اشاره كرد و افزود: از ۳۰۰ نفر سهميه در نظر گرفته شده، ۲۸۳ نفر معادل ۹۵ درصد تحقق يافت كه از اين تعداد ۱۴۵ نفر در بخش مشاغل خانگي و بقيه از مربيان بوده اند، در اين خصوص براي سال ۹۲ نيز ۲۰۰ نفر سهميه به اين اداره كل اختصاص يافته است.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان همچنین گفت: علاوه بر اين در اجراي طرح آموزش مهارت به متقاضيان مشاغل خانگي اين اداره كل در سال ۹۱ بيش از پنج هزار نفر معادل ۹۲۷ هزار و ۵۸۳ نفر را تحت پوشش آموزشهاي مهارتي قرار گرفتند كه ۷۳۸ هزار و ۹۳۷ نفر موفق به كسب مجوز شدند.
گسترش آموزش هاي مهارتي، با مشاركت بخش خصوصي باعث اشتغالزایی خواهد شد
وی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی جهت گسترش آموزشهای مهارتی اظهار داشت : فضای کسب و کار و سرمایه گذاری به مثابه محیطی سیاستی، نهادی و رفتاری است که بازدهی و مخاطرات مرتبط با فعالیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار می دهد، به طوری که بانک جهانی در گزارش خود عوامل محدود کننده و تاثیر گذار فضای کسب وکار را شامل مواردی از قبیل بی ثباتی در اقتصاد کلان، فساد اقتصادی، نااطمینانی در سیاست ها، سطح مهارت های نیروی انسانی و هزینه دستیابی به اعتبارات دانسته است.
محمودی با اشاره به تعاریف جدید سرمایه گذاری در دنیا نیز گفت: سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه، تعریف جدیدی با عنوان چارچوب خط مشی گذاری برای سرمایه گذاری معرفی کرده و رسالت کلی در این تعریف را بهبود محیط کسب و کار عنوان کرده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان راه حل تعدیل چالش های اقتصادی را در گذر از اقتصاد دولتی به اقتصاد بازار دانست و خاطر نشان ساخت: سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور در واقع اين هدف را دنبال مي كند كه با همكاري بخش خصوصي در اجراي آموزش هاي مهارتي مي توان براي تك تك افراد جامعه فرصت هاي برابر ايجاد كرد و درنتيجه به سمت اشتغال در بخش خصوصي و خوداشتغالي پيش رفته و بدين ترتيب نرخ بيكاري نيز در جامعه كاهش مي يابد و اين معضل بزرگ بيكاري كه بر دوش دولت مي باشد را تا حدودي سبك تر نمايد.
بیش از 1500 نفر در استان سمنان آموزش های مرتبط با مشاغل خانگی را فرا گرفتند
معاون آموزش پژوهش و برنامه ریزی اداره كل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان نیز در این نشست گفت: این اداره کل در چهار ماهه اول سالجاری بيش از یک هزار و 500 نفر تحت پوشش آموزشهای مرتبط با مشاغل خانگي قرار داد.
زین العابدین ایجی اظهار داشت: با هدف ايجاد اشتغال و خودكفايي 201 دوره آموزشي مرتبط با عناوين مشاغل خانگي توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سمنان جهت اجرا در شش ماهه اول سال 1392 برنامه ريزي و اجرا شده است.
وی افزود: تاكنون 123 دوره از 201 دوره برنامه ريزي شده در راستاي آموزش حرفه هاي مرتبط با مشاغل خانگي توسط مراكز آموزش فني و حرفه اي استان در مناطق شهري و روستايي برگزار شده است و درقالب اين دوره ها 1532 نفر آموزش ديده اند.
معاون آموزش پژوهش و برنامه ریزی اداره كل آموزش فني و حرفه اي استان سمنان با اشاره به استقبال مناسب و عملكرد مطلوب اين بخش آموزشي اظهار داشت : طي اين دوره ها، مهارت آموزان معادل 320 هزار و 714 نفر ساعت در 59 حرفه آموزشي، آموزش ديده اند.
ایجی در پایان خاطر نشان كرد: تا پايان شش ماهه اول سالجاري یک هزار و 21 نفر ديگر از مخاطبان آموزش هاي اين اداره كل در قالب 78 دوره ديگر در زمينه مشاغل خانگي آموزش خواهند ديد.