معاون حمل و نقل و ترافيك شهرداری تهران از آماده شدن برنامه عملياتی 5 ساله حمل و نقل و ترافيك پايتخت که به دستور شهردار تهران و پس از انجام ماهها كار كارشناسی، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس سيد جعفر تشكري هاشمي افزود: با محوریت اين برنامه، سند راهبردي ميان ‌مدت ماموريت حمل و نقل و ترافيك از سال 93 تا سال 97 تدوين شده است.

وي گفت: اين برنامه در راستاي چشم‌انداز طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران حركت كرده و بر ارتقاي كيفيت آمد و شد شهروندان با محوریت شهري انسان محور تاكيد دارد.

معاون شهردار تهران با اشاره به اينکه حمل و نقل يكپارچه، در دسترس، روان، راحت، ايمن و پاك، از جمله اشتراکات طرح جامع ترافيك تهران و اين برنامه محسوب مي‌شود، تصريح كرد: 20 جهت‌گيري توسعه حمل و نقل عمومی به عنوان رئوس برنامه مذكور تعيين شده است.

20 جهت‌گيري توسعه حمل و نقل عمومي

وي بهبود و ارتقاي ايمني شبكه معابر، تكميل خطوط ريلی درون شهري و توقف تعريض معابر جديد و تمركز بر تكميل تعريض معابر از پيش تعريف شده به جای آن را بخشي از اين جهت‌گيري‌ها بر شمرد و گفت: گسترش استفاده از سامانه‌هاي انبوه‌بر با اولويت مترو و بي‌آر‌تي و برنامه‌ريزي براي دسترسي آسان شهروندان به ناوگان حمل و نقل عمومي در شعاع 350 متري، از ديگر رئوس اين جهت‌گيري‌هاست.

تشكري هاشمي ايجاد تناسب بين تغييرات كاربري‌ها و شبكه حمل و نقل، همكاري با ارگان‌هاي مرتبط جهت جمع‌آوري و تعويض خودروهاي فرسوده و هماهنگي تمامي واحدهاي مديريت شهري در تهيه و تدوين طرح‌هاي مشترك را از ديگر موارد اين جهت‌گيري‌ها اعلام كرد و افزود: يكپارچه سازی سيستم‌هاي حمل و نقل عمومي و اولويت اجراي سياست‌هاي مديريت تقاضاي سفر، رئوس بعدي جهت‌گيري‌های مذکور است.

تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی در حوزه ترافیک

وي كاهش سهم استفاده از موتورسيكلت در سفرهاي شهري، اتخاذ سياست‌هاي محدوديت استفاده از خودروهاي شخصي و تك‌ سرنشين و اتخاذ سياست‌هاي اخذ عوارض در راستاي كاهش آلودگي هوا و صدا را بخش ديگري از اين جهت‌گيري¬ها بر شمرد و اظهار کرد: توجه ويژه به مناسب‌سازي معابر و فضاهاي عمومي به منظور ايمن‌سازي و سهولت تردد جانبازان و معلولان و برقراري سازگاري ميان تسهيلات حمل و نقل و محيط زيست، از ديگر رئوس اين جهت‌گيري‌هاست.

معاون شهردار تهران گسترش حمل و نقل انسان محور با تاكيد بر حركت پياده و دوچرخه و توجه ويژه به ساماندهي پايانه‌هاي درون‌شهری و برون‌شهري و پارك‌سوارها و فرهنگ‌سازي در حوزه ترافيك و آموزش‌هاي شهروندي در اين حوزه را موارد ديگر  اين جهت‌گيري‌ها عنوان نمود و تصریح كرد: استفاده بهينه از منابع و تسهيلات موجود و گسترش و افزايش به‌كارگيري سامانه‌هاي حمل و نقل هوشمند، رئوس پاياني جهت‌گيري‌های مذکور است.

احكام هفت‌گانه براي توسعه حمل و نقل عمومي

وي در خصوص احكام هفت‌گانه‌اي كه براي حوزه حمل و نقل و ترافيك تهيه و تدوين شده نيز گفت: اين احكام شامل سازگاري سيستم‌ها و تسهيلات حمل و نقل با محيط زيست، توسعه حمل و نقل عمومي، انسان محور نمودن نظام حمل و نقل و ترافيك، مديريت عرضه و تقاضاي سفر، ايجاد هماهنگي ميان كاربري زمين و حمل و نقل، روان‌سازي جريان ترافيك و بسترسازي براي جلب مشاركت شهروندان، بخش خصوصي و ساير دستگاه‌های دست¬اندرکار است.

تشكري هاشمي در پايان در خصوص مصادیقی از تاكيدات توسعه‌اي در اين برنامه خاطرنشان كرد: از جمله این تاکیدات در زمینه توسعه حمل و نقل عمومي، گسترش مترو و بي‌آر‌تی؛ در زمینه مديريت عرضه و تقاضاي سفر، گسترش پايانه‌ها و پارك‌سوارها، معابر بزرگراهي و پاركينگ‌ها و در زمینه انسان محور نمودن نظام حمل و نقل و ترافيك نیز توسعه مسيرهاي پياده‌روي و دوچرخه‌سواري را می¬توان نام برد.