غلامرضا کاتب در گفتگو با مهر تنها راه مبارزه و مقابله با تحریم هایی که دشمنان ایجاد کردند را تقویت بنیان های اقتصادی کشور و توجه به تولید و صنعت دانست و تصریح کرد: با مستحکم کردن زیربنای تولید اشتغال پایدار و استقلال اقتصادی فراهم می شود و وابستگی کشور به بیگانگان کاهش یافته و از درآمدهای نفتی کشور بی نیاز می شویم.
وی با بیان اینکه در قانون بودجه کشور، استفاده از درآمدهای نفتی را به زیر 43 درصد در مصارف عمومی کشور کاهش داده ایم گفت: افق روشنی برای قطع وابستگی ها به نفت ترسیم شده است هرچند انتظارات به طور کامل برآورده نشده است اما بایستی سعی کنیم در آمد های نفتی را به سمت اقتصاد و توسعه پایدار که از مهمترین ارکان های افق ایران اسلامی است هدایت کنیم.
منطقه ویژه اقتصادی گرمسار تحولی در اقتصاد کشور
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی گرمسار نیز گفت: امروز حرکت تحول آمیز در اقتصاد کشور با آغاز عملیات اجرایی در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار رقم زده شد.
کاتب با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی گرمسار از مصوبات دولت است گفت: این منطقه در حال عملیاتی شدن است که علاوه بر استان سمنان کل کشور به ویژه شرق کشور از این ظرفیت بهره مند خواهند شد.
وی گفت: با توجه به ویژگیهای قانونی مناطق ویژه و حقوق و تکالیفی که بر واحدهای تولیدی و تجاری در این مناطق مترتب است، الزام به صادرات بخشی از محصولات، بخشودگی قانونی عوارض گمرکی و ورود ماشینآلات و مواد اولیه، امکان تأمین سرمایه از طریق سرمایه گذاران خارجی و نیز استقرار شهرک های صنعتی در منطقه، پیشبینی میشود استقبال خوبی از سوی تولیدکنندگان داخلی و خارجی و فعالان حوزه تولید و اقتصاد گرمسار شده و رشد اقتصادی و افزایش اشتغال مولد شهرستان را موجب شود.
بخش خصوصی رونق بخش اقتصاد کشور
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی افزود: در برنامه چشم انداز توسعه اقتصادی کشور نیز توجه و تأکید بر سرمایه گذاری در بخش تولید است.
کاتب یادآور شد: گرمسار باوجود استعدادهای فراوان اقتصادی بهویژه در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی، همچون شهرک های صنعتی، همجواری با پایتخت، دسترسی به راه های ترانزیتی، فارغ التحصیلان دانشگاهی، عبور کریدور شمال به جنوب، قرار گیری در جوار آزاد راه حرم تا حرم را دارا است.
وی تصریح کرد: همراهی و فعالیت بخش خصوصی صنعتی موجب رونق بخشی به پروژه های مختلف می شود و در این طرح نیز بخش خصوصی بطور مستقیم سرمایه گذاری می کند.
صادرات و واردات شرق کشور به منطقه گرمسار سوق داده شود
رئیس مجمع نمایندگان استان سمنان اضافه کرد: شهرستان گرمسار دورنمایی مشخص و آینده ای رو به رشد و توسعه از لحاظ استراتژیکی سیاسی، گردشگری، اقتصادی، همجواری با پایتخت کشور است، بنابر این می طلبد به مرحله ای برسیم که صادرات و واردات شرق کشور را به این منطقه سوق دهیم.
کاتب ادامه داد: برای این منظور حداقل به مساحت سه هزار متر مربع زمین به منظور ایجاد منطقه ویژه اقتصادی گرمسار پیشبینی شده است، ادارات مربوطه استان و شهرستان نیز به منظور تأمین زیرساختهای مورد نیاز همکاری و هماهنگی لازم را فراهم می آورند.
وی با اشاره به این که برای اجرای منطقه ویژه اقتصادی گرمسار از محل اعتبارات داخلی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، در نظر گرفته می شود افزود: این سازمان خوشبختانه متولی این امر است که امیدواریم از این طریق اعتبار مورد نیاز برای زیرساخت های منطقه را که هم شغل ایجاد میکند و هم باعث رونق اقتصادی میشود، تأمین کنیم.
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به منظور رفع نارسایی های اداره گمرک گرمسار نیز اقدام خواهد شد و در آینده بایستی گمرک و فرودگاه اختصاصی در منطقه ویژه اقتصادی استقرار و ایجاد شود.
کاتب در خاتمه گفت: مجری خط انتقال آب منطقه ویژه اقتصادی این منطقه، شرکت آب منطقه ای استان سمنان قرار داده شدکه میزان دبی آب تخصیص داده شده 600 لیتر در ثانیه در نظر گرفته شد.