هر چند در روزهای ابتدایی وقوع زمین‌لرزه شهرستان دشتی عنوان شده بود که این مناطق در سریع‌ترین زمان ممکن بازسازی می‌شود ولی هم‌اکنون این کار به کندی پیش می‌رود و عملیات بازسازی با انصراف برخی از پیمانکاران به حالت نیمه تعطیل درآمده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از ظهر روز 21 فروردین‌ماه زمین لرزه 6.1 ریشتری بخش‌هایی از شهرستان دشتی در استان بوشهر را لرزاند که این زمین‌لرزه موجب کشته و زخمی‌شدن بسیاری از اهالی این مناطق شد و بسیاری از واحدهای مسکونی و تجاری و اداری و مذهبی نیز در این مناطق از بین رفتند.

کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان با حضور گروه‌های مختلف امدادی و مردمی از استان بوشهر و استان‌های دیگر با سرعت بسیار خوبی انجام شد و همین موضوع عاملی شد تا شاهد افزایش تلفات جانی در این مناطق نباشیم و در ادامه نیز برای اسکان موقت و تامین نیازمندی‌های زلزله‌زدگان تلاش‌های خوبی صورت گرفت.

بیش از سه‌هزار واحد مسکونی در این زمین‌لرزه آسیب دیدند که بیش از یک‌هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی بود و مسئولان همواره تاکید داشتند که این بازساز‌ی‌ها تا پیش از فرارسیدن فصل گرما انجام شود.

هر چند به اواسط فصل گرما رسیده‌ایم ولی هنوز بازسازی این واحدهای مسکونی به آن میزانی که مورد نظر بوده است پیشرفت نداشته است.

داغ زلزله شهر "شنبه" هنوز هم تازه است

هنوز داغ زلزله بیستم فرودین 92 شهر شُنبه تازه است و این شهر هر از گاهی به لرزه درمی‌آید و در آخرین مورد این شهر روز چهارشنبه دوم مرداد ماه دوباره با زمین‌ لرزه‌ 4.2 ریشتری لرزید.

داغ زلزله نخست آنقدر شدید است که هنوز هم شعله‌هایش تن هر عابری را می‌سوزاند. شهری که قرار بود دوماهه ساخته شود هنوز روی گسل تمام زلزله‌هاست.

بیست و یکم فروردین 92 بود که معاون اول رئیس جمهور وعده بازسازی دو ماهه منازل مسکونی را داد؛ وعده‌ای که تاکنون محقق نشده است!

گرمای شدید هوا در مناطق زلزله‌زده/ کندی عملیات ساخت و ساز

در این میان؛ اما گزارش‌ها نشان می‌‌دهد که روند بازسازی در این منطقه زلزله‌‌زده با مشکلات عمده‌ای روبروست و مردم از کمبودها رنج می‌برند. شاید گرمای هوا در این منطقه جنوبی کشور نیز مزید بر علت شده تا روند بازسازی با مشکل روبرو شود.

تحمل گرمای بیش از 40 درجه سانتیگراد آنقدر طاقت فرساست که باعث شده است تا کارگران از ساعت 10:30صبح تا ساعت 17نتوانند کار کنند و این امر موجب کاهش پیشرفت عملیات بازسازی در مناطق زلزله‌زده شنبه شده است. به این مشکلات قطعی و نوسان خارج از تحمل برق شهر نیز اضافه کنید.  

قطعی گاه و بیگاه برق خصوصا روز چهارشنبه گذشته که بیش از 10 ساعت به طول انجامید، باعث شد مردم روزه‌دار به خاطر تحمل شرایط سخت گرما، به چشمه و رودهای جاری اطراف شهر پناه ببرند.

نارضایتی پیمانکاران غیر بومی/ ساکنان به دنبال یافتن پیمانکار

هر چند برخی از مسئولان بارها عنوان کرده‌اند که شدت گرما سرعت بازسازی را تا حدودی در مناطق زلزله‌‌زده شنبه کاهش داده است ولی بر اساس شنیده‌ها برخی از پیمانکاران از وضعیت مالی خود رضایت ندارند.

همچنین تعدادی از افرادی که به عنوان پیمانکار مسئولیت اجرای عملیات بازسازی را در این مناطق بر عهده دارند، استادکارهایی هستند که به علت دریافتی پائین بابت این بازسازی‌ها، کار را نیمه کاره رها می‌کنند.

در برخی موارد نیز به خاطر آنچه نارضایتی پیمانکاران غیربومی عنوان شده است، این افراد کار را رها کرده و به شهرهای خود باز گشته‌اند که شاید مسائل مالی از مهمترین دلایل آن باشد.  

اینک ساکنین شهر شنبه که فاقد هرگونه سرپناه هستند، خود به دنبال یافتن پیمانکارانی برای ادامه ساخت و ساز منازلشان هستند.

نبود نیروی انسانی و گرمی هوا عامل کندی بازسازی است

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر به خبرنگار مهر گفت: عاملی که باعث کندی کار در بازسازی واحدهای مسکونی درمنطقه زلزله‌زده دشتی شده است شدت گرما و نبود نیروی انسانی است.

شاپور رستمی در ادامه بیان داشت: در حال حاضر یک‌هزار و 261 واحد مسکونی در منطقه زلزله‌زده دشتی در حال ساخت است که انتظار پیشرفتی که داشتیم متصور نشده است.

وی با بیان اینکه 100واحد آن عملیات ساخت آن به پایان رسیده است، افزود: از اوایل شروع بازسازی اعلام کردیم که نیروی انسانی کافی در منطقه وجود ندارد که هنوز با این مشکل مواجه هستیم.

معاون استاندار بوشهر تصریح کرد: با وجود اینکه در قیمت‌ها تغییراتی داده شده است ولی تاکنون نیروی مورد نیاز تامین نشده است و کار به کندی به پیش می‌رود.

رستمی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان هم بر رغبت نشان ندادن نیروی انسانی در منطقه مضاعف شده است افزود: امید می‌رود با پایان ماه مبارک رمضان و خنک تر شدن هوا بتوانیم نیروهای مورد نیاز برای تسریع در ساخت و ساز جذب کنیم.

.....................................................
گزارش: امین رجب‌زاده