مشهد – خبرگزاری مهر: مراسم احیا شب بیست و سوم رمضان با حضور هزاران زائر و مجاور دل سوخته و ماتم زده در حرم رضوی برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار مهر، در شب بیست و سوم ماه رمضان دلسوختگان و عاشقان امام علی (ع) در حالی که قرآن بر سر گذاشته بودند، شب را به صبح رساندند و با ندای "سبحانك يا لا‌اله الا انت الغوث الغوث خلصنا من النار يارب" گاه استغفار و گاه توبه کردند و در سوگ شهادت آن حضرت عزاداري كرده و بر سر و سينه زدند.

حضور پرشور زائران و مجاوران در اين مراسم معنوی به حدي بود كه جمعيت بسیاری از احيا كنندگان در خيابان هاي اطراف حرم رضوي به عزاداري پرداختند و با روخواني دعاي جوشن كبير و قرائت قرآن کریم شب بیست و سوم ماه مبارک را به صبح رساندند.

نمایش عشق و ارادت به امير مومنان حضرت علي (ع)

به مناسبت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان هیئت های عزاداری نیز از میدان شهدا به سمت حرم رضوی حرکت کردند و با مرثيه خواني، مداحي ذاكران اهل بيت، قرآن بر سر گذاشتن و خواندن نماز، آداب این شب پرفیض را به جا آوردند.

همچنین آيين پرفيض شب قدر در تمامی مساجد، تكايا و حسينيه هاي پایتخت معنوی با حضور پرشور دل سوختگان و عاشقان برگزار شد و مردم عزادار، عشق و ارادت خود را به امير مومنان حضرت علي (ع)، به نمایش گذاشتند.

در این شب مبارک زنان و مردان در حالی که کتاب‌های قرآن و ادعیه مذهبی را در دست گرفتند به راز و نیاز و عبادت پرداخته و سرنوشت خیر و سرشار از سعادت را از خداوند متعال خواستار شدند.

برپایی بزرگترین محفل قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی

شب‌های قدر در هر مسجد و تکیه‌ای از پایتخت معنوی نیز  حال و هوای خاصی داشت و صدای مناجات و نجوا از هر گوشه ای از این شهر به گوش رسید.

آئین شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان و سومین شب از لیالی قدر با عنوان معراج ملکوت با برپایی بزرگترین محفل قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی برگزار شد و در این مراسم مهدی میرداماد مداح اهل بیت(ع) ضمن قرائت دعای جوشن کبیر به مرثیه سرایی پرداخت و پس از آن حجت الاسلام سید مهدی میرباقری به عنوان سخنران مراسم احیا و قرآن بر سر گذاشتن را برگزار کرد.

همچنین با پیش بینی هایی که از قبل صورت پذیرفته بود، کتاب‌ ادعیه ویژه شبهای قدر نیز تهیه و در بین زائران و مجاوران توزیع شد.

لیلة القدر شب سرنوشت ساز و شب نزول قرآن

شب زنده داری و گرامیداشت شب های قدر به ویژه شب بیست و سوم رمضان در آیات و روایات بسیار تاکید شده چرا که لیلة القدر شب سرنوشت ساز و شب نزول قرآن است.

 شب‌های قدر بیدار ماندن تا سپیده‌دم رسم و آدابی دیرینه است و در این شب بسیاری از افراد با رفتن به تکایا و مساجد شهر به دعا و نماز و استغفار می پردازند و از درگاه خداوند طلب مغفرت و بخشش می کنند.

همان گونه که در فضیلت شب قدر آمده است این شب بهتر از هزار ماه است و در این شب ملائک مقرب الهی از آسمان به زمین خواهند آمد و شاهد عروج مردی می شوند که بار امانت نبوی را بر دوش کشید.

امسال هم شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان به پایان رسید و تقدیر و سرنوشت هر کسی بر پیشانی کارنامه اش ثبت شد.

بی شک شب قدر شب احیای خویش، توبه از اشتباهات گذشته و استغفار و طلب عفو و بخشش از پروردگار است؛ شبهایی که گذشت در نامه اعمال آدمی مرقوم می شود و بر حسب پشیمانی و دلشکستگی فرد رحمت خداوند شامل حال آدمی می شود.

........................

گزارش: مرضیه صاحبی