همدان- خبرگزاري مهر: با فراگير شدن معضل اعتياد و لزوم مبارزه با آن،كمپ هاي اعتياد با هدف رفع اين بلاي خانمان سوز وارد عرصه مبارزه با مواد مخدر شدند اما اينك حواشي اين مجموعه ها خود تبديل به معضلي در بخش مبارزه با اعتياد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالي كه طي دهه هاي گذشته كشور گرفتار مبارزه با اعتياد سنتي بود با توليد مواد مخدر جديد صنعتي و آثار و عواقب بسيار مخرب آن بر روي سلامت مصرف كنندگان كم كم لزوم ايجاد اماكني براي ترك دادن اين نوع افراد از اين مواد در جامعه احساس شد.

در حالي كه اين مراكز با كپي برداري از مشابه آن در غرب در سال 1385 در  ايران  ايجاد شد كمتر به عواقب روش هاي ترك اعتيادي كه در آنها استفاده مي شود  توجه لازم صورت گرفت به طوری که بعضا شنيده مي شود در برخي مراكز ترك اعتياد در استان همدان، معتادان با تنبيه بدني و ناجوانمردانه ترين روش ها  از اعتياد ترك داده مي شوند كه اين اتفاق باعث نارضايتي مسئولان ارشد استان همدان شده است.

در اين مراكز گزارش هاي تاييد نشده اي از توهین، ضرب و شتم، به زنجیر بستن بیمار، کتک درمانی و سگ درمانی وجود دارد.

از سوي ديگر طمع ورزي برخي سود جويان براي دريافت مبالغ هنگفت از معتادان باعث فراگير شدن مراكز ترك اعتياد غير مجاز شده است به طوري كه مسئولان امر در استان همدان از تعداد مراكز كمپ ترک اعتياد استان اظهار بي اطلاعي كرده و عنوان مي كنند آمار دقيقي از اين كمپ ها در اختيار ندارند.

بودجه حوزه اعتياد در بخش مواد مخدر هزينه نمي شود

نماينده تشكل هاي ترك اعتياد استان همدان در آخرين كميته تخصصي سمن ها در حوزه مواد مخدر استان همدان، گفت: بودجه حوزه اعتياد در بخش پيشگيري از مصرف مواد مخدر هزينه نمي شود.

محمد رضا غلامي عنوان كرد: تا کنون سمن هاي ترك اعتياد استان همدان 76 طرح در اين حوزه انجام داده اند.

وي ادامه داد: ايجاد اتاق فكر اعتياد، اجراي طرح هاي پژوهشي، آموزشي از جمله اين اقدامات است.

نماينده تشكل هاي ترك اعتياد استان همدان اذعان داشت: ديدار با مسئولان محوري ترين برنامه تشكل هاي ترك اعتياد بوده است.

غلامي با اشاره به كمبود تشكل هاي فرهنگي در سمن هاي استان همدان، بيان داشت: در استانهاي ديگر شاهد تخصيص بودجه مناسبي به سمن ها هستيم.

وي اذعان داشت: كمپ هاي ترك اعتياد استان همدان داري مشكلات ومالي و اسكان هستند.

 نماينده تشكل هاي ترك اعتياد استان همدان با اشاره به اينكه آمار تعداد معتادان استان همدان نگران كننده است ادامه داد: سمن ها مي توانند در حوزه هاي مختلف اثرگذاري كنند.

آمار دقيقي از تعداد مراكز ترك اعتياد در استان همدان در دست نيست

جانشين پليس مواد مخدر استان همدان نیز در این خصوص گفت: آمار دقيقي از تعداد مراكز ترك اعتياد در استان همدان در دست نيست.

هادي قزوينه عنوان كرد: درگذشته اعتياد فضاي نامناسبي در جامعه  از خود به نمايش گذاشته بود، ولي هم اكنون امنيت رواني بهتري در جامعه حكم فرماست.

 وي ادامه داد: بايد خيزش عمومي براي نقش آفريني در پيشگيري از اعتياد در جامعه ايجاد شود.

 جانشين پليس مواد مخدر استان همدان با اشاره به كاهش تقاضا براي مواد مخدر در جامعه، ادمه داد: بايد از ظرفيت همه سمن ها در بخش اعتياد استفاده كرد.

قزوينه بيان داشت: هيئت های مذهبي در حوزه پيشگيري از اعتياد وارد شوند.

توزيع مواد مخدر در مراكز ترك اعتياد استان همدان صحت ندارد

وي با اشاره به اينكه بايد در پرداخت كمك هاي مالي به سمن ها نظارت لازم صورت پذيرد، ادامه داد: توزيع مواد مخدر در مراكز ترك اعتياد استان همدان صحت ندارد.

معاون فرهنگي اداره كل اطلاعات استان همدان نيز  گفت: دو سمن فعال در حوزه ترک اعتیاد در استان همدان به علت داشتن مسائل امنيتي تعطيل شده اند.

برخي از سمن ها وارد مباحث سياسي مي شوند

واحدي ادامه داد: برخي از مسئولان اين سمن ها از مسير تعيين شده براي فعاليتشان خارج شده و وارد مباحث سياسي مي شوند كه بعضا با اصل قانون اساسي مبحثشان منافات داشته و فعاليت ضد انقلابي محسوب مي شود.

وي اذعان داشت: برخي افراد فعال در اين سمن ها وابستگي خارجي نيز داشتند و بايد سمت وسوي فعاليت هاي سمن ها از گرايش هاي سياسي فاصله گرفته و به بخش مسائل فرهنگي برود.

نظارت كافي بر سمن ها وجود ندارد

كارشناس نيروي انتظامي استان همدان نيز در این زمینه گفت: نظارت كافي بر سمن ها وجود ندارد.

محمد رحيمي اذعان داشت: بايد نظارت لازم برسمن ها انجام شود وبعضا به دليل عدم نظارت به آنچه كه هدفشان است نمي رسند.

چهار كمپ غير مجاز ترك اعتياد در همدان پلمب شده است

وي با اشاره به اينكه در سال جاري چهار كمپ غير مجاز ترك اعتياد پلمب شده است، گفت: شش مركز ترك اعتياد نيز سال گذشته در ملاير پلمب شده بود.

معاون پيشگيري سازمان بهزيستي استان همدان نيز  گفت: در شهرستان ملاير 30كمپ غير مجاز وجود داشت اما اكنون با بازرسي هاي انجام شده  همه كمپ هاي غير مجاز در شهرستان هاي نهاوند و تويسركان تعطيل شده است.

ابولفضل باب الحوائجي اذعان داشت: تا كنون برخورد با مراكز غير مجاز ترك اعتياد تشويقي بوده اما از اين به بعد برخورد قانوني با آنها انجام خواهد شد.

24 پايگاه سلامت در استان همدان وجود دارد

وي با اشاره به اينكه كمپ غير مجاز شناسايي نشده در سطح استان همدان نداريم، ادامه داد: 24 پايگاه سلامت در سطح استان همدان وجود دارد.

معاون پيشگيري سازمان بهزيستي استان همدان گفت: 250 هزار نفر توسط سمن ها در بخش مبارزه با اعتياد آموزش داده شده اند.

باب الحوائجي بيان داشت: 64 سمن در بخش مبارزه با مواد مخدر در استان همدان فعاليت مي كنند.

وي با اشاره به اينكه 98 درصد مردم به اعتياد نگاه مناسبي ندارند، گفت: دولت تنها به مراكزي كه به صورت خيريه وارد عمل شوند مجوز مراكز ترك اعتياد را خواهد داد.

تنها 77 سمن در همدان فعاليت  واقعي دارند

معاون فرهنگي و امور جوانان سازمان ورزش و جوانان استان همدان نيز  گفت: در حالي كه 150سمن در استان همدان مجوزدريافت كرده اند تنها 77 سمن فعاليت  واقعي دارند.

اسد الله رباني مهر اذعان داشت: مواد مخدر يكي از معضلات استان همدان است.

سمن ها در بخش مواد مخدر فعال نيستند

وي با اشاره به اينكه 12 سمن در بخش مبارزه با مواد مخدر در استان همدان فعال اند، بيان داشت: سمن ها در بخش مواد مخدر فعال نيستند.

معاون فرهنگي و امورجوانان سازمان ورزش و جوانان استان همدان ادامه داد: هفت نفر در طول سه ماه گذشته براي صدور مجوز سمن هاي حوزه ترك اعتياد مراجعه كرده اند.

آنچه كه بنظر مي رسد بي سر وساماني دستگاهاي اجرايي در نظارت بر مراكز ترك اعتياد است، به طوري كه به گفته مسئولان مرتبط با اين حوزه ممكن است مراكز زير زميني ترك اعتياد نيز در استان وجود داشته باشد، كه مي تواند معضلات بسياري را داشته باشد.

بديهي است تا زماني كه این گروه برای مبارزه با معضل اعتياد به دنبال منفعت طلبي هستند نمي توان به اهداف از پيش تعيين شده براي مبارزه با مواد مخدر دست يافت و شايد با اين روند اين گونه افراد علاقه اي نيز به كمرنگ شدن معضل اعتياد در جامعه نداشته باشند چرا كه حيات خود را در فراگير بودن اين بلاي خانمان سوز مي بييند، به هر حال هر دم از اين باغ بري ميرسد تازه تر از تازه تري ميرسد.