به گزارش خبرنگار مهر، بهار آموزش قرآن دوران کودکی است و هرگاه کودك آماده فراگیری و آموزش قرآن شد و استعداد شنیدن و آمادگی پذیرش آن را پیدا کرد باید تعلیم قرآن به او شروع شود و حروف الفبا و آگاهی هاي دینی به او تفهیم شود.
باور به خدا در کودکی باید شکل بگیرد
یک کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ضرورت آموزش قرآن در دوران کودکی اظهار می کند: اعتقاد و باور به خدای متعال باید از اولین سالهای زندگی در فرد شکل بگیرد و آشنایی با کلام خدا و قرآن می تواند در ایجاد این باور موثر باشد.
حجت الاسلام علی حسینی تاکید می کند: اگر از کودکی عقاید دینی و احکام قرآن را به فرزندانمان آموزش دهیم و زندگی او را براساس محبت و علاقه به این آیات نورانی پایه گذاری کنیم او می آموزد که به اخلاق قرآنی و راه و روش انسانی زندگی کند.
وی می افزاید: اگر فرد از کودکی به عقاید دینی و اخلاق قرآنی پرورش یافت و بر حسب رهنمودها و اوامر و پرهیزهای دینی آموزش دید در همه دوران زندگی به اخلاق قرآنی و روش انسانی دین اسلام زندگی می کند.
زیر سایه عرش الهی
این کارشناس فرهنگی از بیان رسول گرامی اسلام تصریح می کند: فرزندانتان را بر اساس سه خصلت تربیت کنید در محبت به پیامبر و اهل بیت او و بر حب و دوستی تلاوت قرآن زیرا دارندگان قرآن همراه پیامبران و مردان برگزیده خدا زیر سایه عرش الله قرار دارند روزی که هیچ سایه ای جز سایه او نیست.
وی با بیان اینکه قرآن روشی است برای درست زیستن انسانها ادامه می دهد: پیامبراسلام بسیار تاکید داشتند بر اینکه فرزندان خود را با قرآن آشنا کنید و مراقب باشید آنها مطابق این روش مقدس در زندگی عمل کنند.
حجت الاسلام حسینی می گوید: در آیات و روایات آمده است که مشغول شدن کودکان به خواندن قرآن موجب دفع بلا و دفع عذاب از خانواده و جامعه می شود.
وی به حافظه خوب کودکان در فراگیری آیات قرانی تاکید می کند و می گوید: نباید والدین و مربی فکر کند که ممکن است که فراگیری این آیات برای کودک سخت باشد بلکه ذهن و عقل کودک شگفت انگیز است و بیشترین آمادگی را برای ثبت معلومات دارد.
مفاهیم را در قالب ساده آموزش دهید
حجت ااسلام حسینی تاکید می کند: بهتر است مربی یا والدین معانی و مفاهیم قرآن را در قالبی ساده در زمان آموزش آیات برای او بیان کنند.
وی می گوید: جامعه اي که فرزندان خود را از ابتداي کودکی و نوجوانی به خواندن قرآن و آموختن دستورالعملهاي آن آشنا و وادار می سازند، در اثر خوبی و مبارکی این امر، مورد رحمت و مغفرت خداوند قرار می گیرند.
این کارشناس قرآنی ادامه می دهد: تاثیر قرآن در نفس و درون کودك را نباید نادیده گرفت و وقتی که کودك با قرآن انس گرفت و با آن زیست و با دقت و تامل در معانی و احکامش آن را خواند، می تواند راهکاری برای بسیاري از مشکلات اعتقادي و شخصی خود نیز پیدا کند.
وی در خصوص اینکه آموزش کدام سوره ها را برای کودکان توصیه می کنید پاسخ می دهد: آیه ها و سوره هاي کوتاه و مکی به واسطه کم حجم بودنشان،برای آموزش اولیه به کودکان توصیه می شود و به خاطر آسان حفظ کردنشان تاثیر بیشتري دارند.
حجت الاسلام حسینی قرآن را برنامه ای برای زندگی همه انسانها می داند و ابراز امیدواری می کند که با شروع آموزش قرآن در اولین سالهای زندگی به کودکان کمک کنیم تا راه و روش و زیستن به سبک زندگی اسلامی را یاد بگیرند.
تربیت دینی یعنی دین باوری
یک روانشناس کودکان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تربیت دینی اظهار می کند: برای اینکه در تربیت کودکانمان تربیت دینی را بتوانیم اعمال کنیم باید آنها را دین مدار و دین باور پرورش دهیم تا به مفهوم واقعی تربیت دینی دست پیدا کنیم.
نرگس خدیوی می افزاید: وقتی فرزند تان را با باورهای قرآنی و دینی پرورش می دهید تاثیر آن را در طول حیات و زندگی او و در همه عرصه ها از جمله اجتماع خواهید دید زیرا او به نوعی در برابر بسیاری از آسیب ها واکسینه شده و مقاومت روحی او افزایش پیدا خواهد کرد.
وی انسانهایی را که با تربیت دینی رشد می کنند انسانهایی مقاوم و با امنیت روانی بالا می داند و می افزاید: تحقیقات نیز این را به اثبات رسانده که کسانی که با باورها و اعتقادات مذهبی پرورش می یابند در هر دین و مذهبی در برابر مشکلات مقاوم ترند.
آموزش قران تاثیر گذار بر عواطف کودک
خدیوی تاکید می کند: آموزش قرآن در کودکی احساسات و عواطف و نوع جهان بینی فرد را متفاوت می کند و تاثیر عمیق در سبک زندگی افراد می گذارد.
وی تاکید می کند: آموزه ها و دستورات قرآنی تعیین کننده روش و سبک زندگی اسلامی است و فرزندی که با این گونه روش و راه زندگی آشنا شود می تواند در برابر آسیب های اجتماعی راهکاری برای سئوالات و مشکلاتش پیدا کند و در بن بست گرفتار نشود.
این کارشناس روانشناسی با تاکید بر اینکه رشد معنوی تاثیر زیادی بر سلامت روح و روان دارد بیان می کند: انسانی که به قدرتی فراتر از نیروی انسانی متکی شود قطعا به شکست های روحی مبتلا نخواهد شد.
کارشناسان دینی معتقدند که هیچ طوفانی قادر نخواهد بود آرامش درونی فردی که بر کوه ایمان تکیه زده و سبک زندگی اش با اعتقادات مذهبی آمیخته را بر هم بزند و البته تربیت دینی همان مفهوم گمشده والدین امروزی است که فراموش کرده اند که نیروی ایمان و آموزش قرآن می تواند آینده کودکشان را تضمین و در مسیر زندگی راه را برایشان روشن کند.
عملکرد مناسب، تفکر، خلق و خو و رفتار طبیعی و ثمربخش بودن در فعالیت های اجتماعی از مولفه های دینمداری است و اگر گلهای زندگی مان را به عطر قرآن خوشبو کنیم قطعا باورهای روشن دین را سبکی برای زندگی سالم او قرار خواهیم داد تا او در نبرد زندگی با قدرت ایمان پیروز باشد.
خداوند می فرماید: "و تنزل من القرآن ما هو شفاء و رحمه للمومنین "
......................................
گزارش: زهره رنگ آمیز