به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاح فاز نخست مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران درجمع خبرنگاران با اشاره به اينكه ايران از نظر پتانسيل مواد معدني جزء مناطق مهم مي باشد، گفت: بر اساس مطالعات زمين شناسي ذخاير معدني قابل توجهي در ايران وجود دارد.
وي ميزان ذخايرقطعي و احتمالي مواد معدني در كشور را حدود 53 ميليارد تن ذكر كرد و افزود: تا كنون در بسياري ازمناطق كشور مطالعات اوليه زمين شناسي صورت نگرفته است.
وي تصريح كرد: طي برنامه سوم توسعه اقتصادي كشور، در زمينه زمين شناسي جهشي در راستاي نقشه هاي زمين شناسي انجام شده و سازمان زمين شناسي 20 منطقه پتانسيل دار را مشخص كرده است.
وزير صنايع و معادن با اشاره به اينكه از اواسط برنامه دوم توسعه اقتصادي كشوراين اعتقاد بوجود آمد كه بر اساس مطالعات اوليه مي توان در بسياري از مناطق ايران به ذخاير طلا دست يافت، خاطر نشان كرد: بر اين اساس در اين مدت ياد شده تا كنون بيش از 200 تن ذخاير طلا بدست آمد.
وي افزود: بر اساس استراتژي توسعه صنعتي كشوربايد تا مرحله دسترسي به دانش فني و مطالعات پايه در بخش صنايع معدني پيش رويم و در زمينه بخش دانشگاهي، تحقيقاتي و پژوهشي طوري سياستگزاري شود كه نه تنها وارد كننده دانش فني نباشيم بلكه صاحب اين دانش نيزشويم.
وي تصريح كرد: مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني بايد به بهترين مركزتحقيقات فرآوري مواد معدني در كشور و منطقه تبديل شود تا علاوه بر اينكه پاسخگوي نياز داخل باشيم در سطح منطقه نيزحرف اول را براي گفتن داشته باشيم.
وي با اشاره به اينكه مركزتحقيقات فرآوري مواد معدني ايران بايد بعنوان مركزي مستقل عمل كند، تصريح كرد: اين امر يكي از اهداف راه اندازي اين مركز مي باشد.
به گفته وي، فعاليت اين مركز بايد فراتر ازايران باشد و علاوه بر اينكه بعنوان پايه تحقيقاتي فرآوري مواد معدني كشورهاي عضو اك وتبديل شود حتي نياز سايركشورها را نيزدر اين زمينه تامين كند.
جهانگيري با اشاره به اينكه صنايع معدني در سالهاي گذشته از نظر كمي و كيفي از رشد قابل توجهي برخوردار بوده است، گفت: بخش عظيمي از صادرات غير نفتي كشور به اين بخش اختصاص دارد.
وي افزود: در حال حاضربيش از 30 درصد كالاهاي صنعتي كشور به صنايع فلزي و غير فلزي اختصاص دارد و تكيه بر اقدامت تحقيقاتي از سياستهاي جدي است كه در برنامه چهارم بايد كامل شود.
وي حجم قراردادهاي منعقد شده طي برنامه سوم ميان بخش تحقيقات با دانشگاهها را بيش از 400 هزارفقره برشمرد و تصريح كرد: ارزش اين ميزان قرارداد به مبلغ 170 ميليارد تومان بوده است.
وزير صنايع و معادن استفاده نيروهاي كيفي دانشگاهي و با مهارت ازمركزتحقيقات فرآوري مواد معدني ايران را از دغد غه هاي اين مركز ذكر كرد و گفت: با دسترسي به اين هدف مي توان به يك كانون فكري براي توسعه صنايع معدني كشور در آينده تبديل شد.
قائم مقام معاونت برنامه ريزي وزارت صنايع و معادن نيز در مراسم اففتاح اين مركزافزود: ذخايرو تنوع مواد معدني از مزيت هاي نسبي اصلي كشور است كه در دنياي دانش محور امروزاين مواد بايد با بكارگيري فناوري هاي روزو به دست آوردن حداكثرارزش افزوده در مراحل فرآوري تبديل به مزيت رقابتي شده و ضمن توسعه صنايع داخلي به بازارهاي صادراتي عرضه شوند.
رضا اشرف سمناني تصريح كرد: مركز تحقيقات فرآوري مواد معدني ايران پل ارتباطي معادن با صنايع معدني و متالوژي است كه اين مركزدر كلاس جهاني طراحي شده و به كارگيري و توسعه پيشرفته ترين فناوري ها در مواد از اهداف اين مركز مي باشد.
به گفته وي، استراتژي توسعه پژوهش و فناوري در صنايع واسطه اي با تكيه برحجم ذخايرمعدني كشوراز پژوهش هاي بنيادي و برقراري چرخه دانش تا تجاري سازي نتايج پژوهش و فناوري است.