شماره جدید دوهفته‌نامه فرهنگی «تخته سفید» با پرونده‌ای به نام «همشهری کیارستمی» و تصویر عباس کیارستمی روی جلد خود، روی پیشخوان روزنامه‌فروشی‌ها آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کیارستمی سینماگر ایرانی به مناسبت هفتادمین سالگرد برگزاری جشنواره ونیز، در کنار برناردو برتولوچی و پل شرادر فیلم کوتاه می‌سازد. به همین دلیل طرح جلد هشتمین شماره «تخته سفید» برای ادای احترام به کیارستمی، به این سینماگر اختصاص پیدا کرده است. در یادداشت مدیرمسئول این مجله که ابتدای این شماره درج شده،‌ به هفدهم مرداد روز خبرنگار و مصاحبه جدید استیون اسپیلبرگ درباره فیلم «لینکلن» هم اشاره شده است.

اولین بخش از هشتمین شماره تخته سفید که به ادبیات اختصاص دارد، با مطلب «یکی بود یکی نبود» آغاز می‌شود که بررسی جایگاه فرهنگ عامه در ادبیات ایران است. در قسمت داستانک هم چند داستانک از ابوالقاسم فقیری و آرش شهنواز درج شده است. بیست هایکو از امین فقیری و شعری از محمد پیرحیاتی نیز از دیگر قسمت‌های بخش ادبیات این نشریه هستند. محمد پیرحیاتی (مونس) در این شماره، داستان کوتاه «رویای نویسنده» را در بخش داستان کوتاه ایرانی دارد. «خانه ارواح» هم اثری از ویرجینیا ولف و «باغ وحش» نوشته ادوارد دی.هاچ به عنوان داستان‌های کوتاه خارجی در بخش ادبیات تخته سفید آمده‌اند.

گفتگو با کاترین رایان هاید با عنوان «نویسنده باید پوست کلفت باشد» هم آخرین مطلب بخش ادبیات است.

قسمت سینما و تئاتر با یادداشتی درباره نمایش «یرما» نوشته فدریکو گارسیا لورکا است که به تازگی توسط علی رفیعی در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه رفت. مشکلات خانه سینما و فیلم کوتاه ساختن کیارستمی در جشنواره ونیز از موضوعات مطالب بعدی هستند. گفتگو با مدیر جشنواره شکسپیر و عتیق رحیمی کارگردان فیلم «سنگ صبور» از دیگر مطالبی هستند که در ادامه می‌آیند.

گفتگوی منتشرنشده با هانری کارتیه برسون اولین مطلب بخش تجسمی نشریه تخته سفید است. «ده‌ سالگی همیشگی حنظله» عنوان مطلب بعدی است که روتیتر آن «ناجی العلی؛ ضمیر ابدی فلسطین» است. مقاله بعدی نیز «آنچه آب به من داد» نام دارد که به مناسبت صد و ششمین سالروز تولد فریدا کالو درج شده است.

در بخش گفتگوی این مجله، مطلبی با عنوان «فیلمسازی دوچرخه‌سواری نیست» درج شده است که گفتگو با استیون اسپیلبرگ درباره «لینکلن» فیلم جدیدش را در بر می‌گیرد. گفتگوی بعدی هم با آلیس مونرو است که درباره اشتیاق این نویسنده به نوشتن است.

بخشی از رمان «باغچه سیمانی» نوشته ایان مک ایوان شروع‌کننده بخش کتاب هشتمین شماره تخته سفید است. «آوای فاخته و شرمساری ناشران» هم مطلب دیگر این بخش است که درباره رمان آواز فاخته جی. ‌کی. رولینگ نویسنده هری پاتر است. گرچه این رمان از نظر نقد ادبی مورد تحسین قرار گرفته بود ولی تا قبل از این‌که فاش شود خالق هری‌پاتر نویسنده این کتاب بوده است، تنها کمتر از 500 نسخه آن به فروش رفت. معرفی دو رمان «برادران سیسترز» و «ناکامی مگره» به علاوه مطلبی به مناسبت تولد ریموند چندلر از بزرگان ادبیات پلیسی، مطالب‌ پایان‌بخش قسمت کتاب هستند.

موسیقی، آخرین بخش این شماره تخته‌سفید است که مقاله‌های «کومیتاس ارمنی و پیوند آواز شرقی با موسیقی غربی» نوشته آرش شهنواز و «صداهای ضعیف فراوانند» به قلم امیراسماعیل آذر در آن درج شده‌اند.

هشتمین شماره مجله تخته‌سفید با 68 صفحه و قیمت 3 هزار تومان منتشر شده است.