امین مرادی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این جشنواره شامل بخش های مختلفی از جمله داستان کوتاه بزرگسال، داستان بلند بزرگ سال، داستان کوتاه کودک و نوجوان، شعر کودک و نوجوان، شعر نو نیمایی و آزاد، شعر کلاسیک و ترانه و سرود است.
وی افزود: این جشنواره تنها جشنواره اختصاصی با موضوع جوانان و حول محورهای ارزشی، محورهای انقلاب اسلامی، سبک زندگی، دفاع مقدس و مقاومت، بیداری و اخوت اسلامی، فرهنگ و تمدن و عدالت و پیشرفت در سطح ملی برگزار می شود.
رئیس حوزه هنری کردستان ادامه داد: با عنایت به توجه ویژه مقام معظم رهبری به این مقولات این جشنواره از ارزش و جایگاه والایی برخوردار است.
مرادی با اشاره به اینکه این جشنواره در رده سنی جوانان حداکثر تا 30 سال برگزار می شود، یادآور شد: جشنواره در طول چند دوره برگزاری توانسته است، به هدف های والای خود که همانا کشف، جذب و پرورش استعدادهای درخشان بوده موفق عمل کند.
وی بیان کرد: هم اکنون تعداد زیادی هنرمند شاعر و داستان نویس جوان را توانسته شناسایی کند و در آینده نزدیک این پتانسیل قوی با ورود جدی به فضای هنری شعر و داستان تحولی بزرگ را در این زمینه متناسب با موازین بلند انقلاب اسلامی ایجاد خواهد کرد.
رئیس حوزه هنری کردستان با اشاره به اینکه میزبانی استان کردستان از همان ابتدا زمینه خیر شد، گفت: برای اولین بار در طول 10 دوره برگزاری جشنواره بخشی ویژه با عنوان نگاه به ادبیات بومی یعنی شعر و داستان کردی اختصاص پیدا کرد که این مهم نشات گرفته از تاکید مقام معظم رهبری در توجه به زبان کردی طی سفر تاریخی خود به استان کردستان است.
مرادی دومین ویژگی و اهمیت این جشنواره را در کانون خبر قرار گرفتن استان کردستان عنوان کرد و افزود: این فرصت مناسبی است که با توجه به حضوز خبرنگاران و پوشش رویدادهای جشنواره خدمات ارزنده دولت و نظام مقدس اسلامی در سال های انقلاب در استان به نحو مناسب انعکاس پیدا کند.
وی با اشاره به عنوان و اهمیت این جشنواره اظهار داشت: امید است، بتوانیم میزبانی شایسته ای را به انجام برسانیم، تا زمینه را برای برگزاری این جشنواره به صورت دائمی در استان فراهم کنیم.
رئیس حوزه هنری کردستان، این جشنواره را فرصت مناسبی برای معرفی بزرگان فرهنگ و هنر این دیار دانست و ادامه داد: در این جشنواره از چند نفر از بزرگان ادب و هنر تجلیل به عمل می آید و زمینه معرفی سراسری این بزگواران بیش از پیش فراهم می شود.
مرادی شاعر نامدار کرد مرحوم "ماموستا هه ژار"، استاد مرحوم شاهرخ اورامی و هنرمند سقزی استاد عمر صالحی صاحب که مترجم دیوان شعر حافظ به کردی به نام "تافگه ی ئه وین" است را از جمله کسانی خواند که در این جشنواره تجلیل می شوند.
وی بادآور شد: انتظار می رود که دستگاه های متولی بر مبنای نیازی که هست مساعدت حداکثری را با حوزه هنری استان کردستان داشته باشند.