به گزارش خبرگزاری مهر، میکروبها و انگلهای مختلف سالهای در پیش رو را زمانی بهتر برای حیات بلندتر و پر رونق تر در نظر می گیرند. افزایش دمای هوا محیط زیست را تغییر می دهد و برخی از موانع طبیعی انگلها و میکروبها را از بین می برد.
سونیا آلتیزر استاد یار دانشکده بوم شناسی دانشگاه جورجیا و نویسنده اصلی این تحقیق اظهار داشت: این تحقیق بررسی تمام تحقیقاتی است که طی 10 سال پیش انجام شده است تا مشخص شود کدام روندها و اطلاعات جدید در رابطه با تغییرات جوی پدید آمده است.
وی افزود: موضوع اصلی و جدید درباره تغییرات جوی ظهور تعداد بسیاری بیماری به ویژه در سیستمهای طبیعی است، این بیماریها یا یک علامت کاملا مشخص دارند و یا شیوع و شدت این بیماریها به قدری زیاد شده که به خوبی قابل بررسی است.
این محقق یادآور شد برخی از سیستمهای طبیعی که این سیگنالها در آن قوی تر است در اقیانوسهای قطبی و اقیانوسهای گرمتر از قطب است.
سونیا آلتیزر گفت: در اقیانوسهای قطبی کرمهای انگلی هستند که بر گاوهای آمریکای شمالی و گوزنهای شمالی تأثیر می گذارند و به سرعت رشد می کنند و دامنه حیات خود را گسترش می دهد. در اقیانوسهای گرمسیری چون سواحل مرجانی کارائیب شواهدی وجود دارد که نشان می دهد گرمای هوا در همزیستی مرجانها اختلال ایجاد کرده و موجب شده که آنها نسبت به بیماریها آسیب پذیرتر شوند و در عین حال نرخ رشد برخی از باکتریهای مرگبار افزایش یابد.
وی تأکید کرد که برخی از کشورها نسبت به دیگران باید آماده مقابله با این بیماری ها باشند.
در کشورهای در حال توسعه این بیماریها چون بیماری پشه های ناقل بیماری و یا اسهال مشکل ساز است، در این کشورها عوامل بیماری زا بر حیات وحش و کشاورزی تأثیر گذاشته و امنیت غذایی را برای مردم بومی به خطر انداخته است.
براساس اظهارات استاد یار دانشگاه جورجیا راهکار این موارد ساده نیست و پاسخ آن نیز به محل مورد نظر بستگی دارد.
وی اعتقاد دارد که ما در حال حاضر در مرحله ای هستیم که ظرف پنج تا ده سال پس از آن دانشمندان به پیشرفتهایی دست یافته و می توانند پاسخهایی را به چارچوبهای پیش بینی شده ارائه کنند.