کرج - خبرگزاری مهر: بی نمادی البرز در طول سالهای اخیر موجب شده نام البرز بر پهنه نقشه جغرافیایی کشور بدون هیچ نمادی خالی باقی بماند از این رو اداره کل ارشاد البرز در اقدامی از هنرمندان بومی دعوت به عمل آورده تا پیکر نماد فرهنگی البرز را با دستان خود بر سر در ورودی این شهر بنشانند.

به گزارش خبرنگار مهر، گویی همین دیروز بود، سالی که مقام معظم رهبری به شهرستان کرج سفری ماندگار داشتند و در آن سفر این شهر را ایران کوچک نامیدند، اکنون سالها از آن روزهای به یادماندنی می گذرد و ایران کوچک را همه به عنوان تمرکزگاهی از اقوام و فرهنگ های سراسر کشور می شناسند.

دیگر استان البرز با جمعیتی قریب به سه میلیون نفر از کرد و ترک، تات و ترکمن، گلیک و مازنی، مردمانی از سرزمین طوس تا نخلستان های خرمشهر، از نیلی خزر تا کرانه های جنوب و.. برای خود پایتختی از فرهنگ ها شده است و این در حالی است که  هنوز هیچ نمادی تداعی این فرهنگ های بومی نیست.

آری تابلوی « به ایران کوچک خوش آمدید» در حالی سالها در مسیر ورودی شهر کرج سرا پا ایستاده که هیچ نماد فرهنگی را تداعی گر نیست، شهر نمادی ندارد، گویی از هویت به دور بوده و شناسنامه ای ندارد.

جای خالی نماد البرز در نقشه جغرافیای کشور

گذری بر نقشه جغرافیایی کشور خود حاکی تأیید این ادعا است. هر استان با نمادی شناخته می شود اما  جای نماد البرز مدت ها می شود که خالی و بی هویت باقی مانده و این در  حالی است که کرج سراسر گلگون به خون پاک شهدای گرانقدری همچون شهید فهمیده ها است، میراث دار بناهایی با قدمت دوران صفویه و شاهراره زیباترین جاده های کشور است و هنوز مهر بی نمادی اش بر نقشه جغرافیای کشور خودنمایی می کند.

زمزمه های فقدان نماد فرهنگی از بدو تشکیل  این استان مطرح بوده و بارها و بارها مورد تأکید قرار گرفته است اما تا به اکنون نمادی بر پیکره البرز حک نشده تا اینکه چند هفته گذشته جمعی از هنرمندان استان در دیدار با استاندار موضوع فقدان نماد فرهنگی البرز را طرح و این موضوع را بار دیگر به جریان انداختند و خواستار ایجاد نماد فرهنگی برای این استان شدند.

البرز اکنون به رغم بسیاری از خلاء های فرهنگی موجود غنی از هنرمندانی است که خود پتانسیلی برای اعتلای فرهنگ این سرزمین هستند.

هنرمندان البرزی آستین ها را برای ساختن نماد فرهنگی بالا بزنند

حضور 14 هزار هنرمند تجسمی کار از نقاشی و گرافیک تا حجم و مجسمه سازی فرصتی ویژه است که می توان از آن نه تنها برای خلق نماد فرهنگی که در جای جای استان بهره مند شد و با قلموی جادویی شان رنگین کمان فرهنگ ها را بر افق البرز سایه افکند.  

دعوت از هنرمندان تجسمی کار برای ساختن نماد فرهنگی

مجتبی ابراهیمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از آنجایی که نماد فرهنگی یکی از ضرورت های استان سه ساله البرز است و هنرمندان بیشماری نیز در حوزه های گوناگون در این استان ساکن هستند طی فراخوانی تحت عنوان « طراحی و ساخت اثر حجمی» با موضوع «نماد فرهنگی استان البرز» از هنرمندان برای ارائه طرح ها و ایده هایشان دعوت به عمل می آید.

وی با اشاره به جزئیات این فراخوان افزود: هنرمندان البرز می توانند ماکت اولیه طرح های خود را  همراه با مشخصات اثر شامل ابعاد حجم اثر، نوع متریال ساخت، هزینه نهایی و مشخصات کامل تا پایان شهریور ماه 92 به معاونت فرهنگی مطبوعاتی اداره کل ارشاد البرز ارسال کنند.

ضرورت رعایت اصول زیبایی شناسی در طرح نماد فرهنگی البرز

این مسئول تأکید کرد: بکارگیری اصول زیبایی شناسی در طراحی یک ماکت نماد فرهنگی ضروری است و قطعاً طرح هایی برگزیده خواهد شد که به نوعی خلاقیت و بکر و بدیع باشد.
هویت بومی و فرهنگی البرز باید حفظ شود.

ابراهیمی اندازه حجم ماکت را حداقل 20 و حداکثر 50 سانتی متر ذکر کرد و با بیان اینکه نماد فرهنگی شناسنامه فرهنگ در هر استان است، گفت: در طراحی این نماد باید هویت فرهنگی و بومی، ملی و مذهبی، رشادت های دفاع مقدس و جاذبه‌های گردشگری استان به نوعی منعکس شود.

قرار برآن است که به هنرمندان با نمادهای برتر به ترتیب از اول تا سوم کمک هزینه سفر حج، عتبات عالیات و مشهد مقدس تعلق بگیرد.

بی گمان نماد فرهنگی البرز شناسنامه و هویت گمشده چندین ساله این استان است که با ساخت آن در ورودی شهر کرج تابلویی تمام نما از شاخصه های فرهنگی این استان در مقابل دیدگان همگان مجسم خواهد شد.


سپیده غفاری