به گزارش خبرگزاری مهر، هاوکینگ زندگینامه خود را تحت عنوان "تاریخچه مختصر من" به نگارش درآورد.
عنوان این کتاب شباهتی تعمدی با کتاب معروف هاوکینگ تحت عنوان "تاریخچه مختصر زمان" دارد که هاوکینگ آنرا در سال 1988 منتشر کرد. این کتاب طیف وسیعی از نظریههای کیهان شناسی از انفجار بزرگ گرفته تا سیاهچاله ها را در بر می گیرد.
زندگینامه خود نوشت هاوکینگ اوایل زندگی او در لندن و سنت آلبانز(St Albans) را دربر می گیرد و دورانی که او در آکسفورد و کمبریج درس می خواند را به تصویر می کشد.
این زندگینامه خود نوشت از دورانی سخن می گوید که هاوکینگ دچار بیماری شد در حالی که او 21 سال بیشتر نداشت. در این کتاب هاوکینگ در مورد دو ازدواج خود نیز می نویسد.
او همچنین در مورد علاقه اش به کیهان شناسی کوانتمی و دوران استادی ریاضیات در کمبریج می نویسد.
ناشر این اثر انتشارت بنتام است. این ناشر کتاب "تاریخچه مختصر زمان" هاوکینگ نیز به شمار می رود. کتاب زندگینامه خود نوشت هاوکینگ 25 سال بعد از انتشار کتاب "تاریخچه مختصر زمان" منتشر می شود.
استیون هاوکینگ یکى از دانشمندان معروف معاصر است که مفلوج بوده و هماکنون در دپارتمان ریاضیات کاربردى و فیزیک نظرى به عنوان استاد کرسى "لوکازین" ریاضیات در دانشگاه کمبریج فعالیت می کند. زمینه پژوهشی اصلی وی کیهانشناسی و گرانش کوانتومی است. از مهمترین دستاوردهای وی مقالهای است که به رابطه سیاهچالهها و قانونهای ترمودینامیک میپردازد.
هاوکینگ دانشمندان علوم را حاملان پرچم کشف معارف انسانی می داند. به عبارت دیگر او میگوید که این دانشمندان علوم هستند که توان پاسخگویی به سؤالات انسان را دارند.
علم گرایی محض هاوکینگ را می توان در اظهارات او در مورد پیدایش جهان مشاهده کرد. او در کتاب خود ادعا کرده بود که خداوند جهان را نیافریده و "انفجار بزرگ" پیامد اجتناب ناپذیری از قوانین فیزیک بوده است. به ادعای او قوانین فیزیک به این معنی است که در واقع لازم نیست معتقد باشیم خدا در انفجار بزرگ دست داشته است!
هاوکینگ در این اثر نوشته بود، "چون قانونی مثل جاذبه وجود دارد، جهان تاکنون توانسته و خواهد توانست که خود به خود، از هیچ به وجود آید. ایجاد خودبهخودی، دلیل وجود چیزها است."
دیدگاههای هاوکینگ در مورد سیاهچالهها و پیدایش هستی در دوران معاصر چالشهایی را ایجاد کرده است. اگر چه او در ابتدا برای برخی پرسشها راه حلهای فلسفی را متصور بود ولی به تدریج پاسخ همه پرسشهای مهم را از رهگذر فیزیک میسر دانسته است. او اخیرا در اظهار نظری جنجالی فلسفه را زیر سؤال برد و گفت فلسفه مرده است.
هاوکینگ را بعد از اینشتاین، در زمره برجستهترین فیزیکدانان معاصر به شمار می آورند. دیدگاههای او در خصوص درک انسان از هستی همواره با چالشهای جدی مواجه بوده است.