به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری یازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره صبح امروز دوشنبه 21 مردادماه در تالار شماره 2 اندیشه حوزه هنری و با حضور علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و نیز محمدعلی قاسمی دبیر هنری این جشنواره و امین مرادی دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.
در ابتدای این نشست علیرضا قزوه در سخنانی با یادکردی از مرحوم امیرحسین فردی، با اشاره به اینکه ادبیات انقلاب اسلامی از ابتدای شکلگیری ادبیاتی بوده است که از جهات بسیاری وامدار جوانان بوده است، اظهار داشت: حوزه هنری در سالهای گذشته از حیات خود از جدیترین پایگاههای ادبیات و شعر انقلاب اسلامی بود و بسیاری از برترین اندیشمندان و هنرمندان انقلاب از این مرکز بالیدند.
وی ادامه داد: درخشانترین نامهای شعر انقلاب اسلامی مانند مرحوم قیصر امینپور، سلمان هراتی و سیدحسن حسینی از این مرکز رشد کردند و نخستین آثارشان را اینجا به چاپ رساندند. به همین دلیل باید اذعان داشت که زیباترین اتفاقات در ادبیات انقلاب را همواره جوانان رقم زدهاند و امسال نیز استان کردستان که به شجاعت، مسلمانی و آدابدانی شهره است و نماد غیرت و مسلمانی و پاکدامنی و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی به شمار میرود، میزبان جشنوارهای است که قرار است جوانان ادیب انقلاب را گرد هم جمع کند.
قزوه در ادامه این نشست به معرفی برخی از فعالیتهای خود از زمان تصدی بر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری پرداخت و گفت: از زمانی که به حوزه هنری آمدم چند دفتر را در این مرکز افتتاح کردیم که مهمترینش دفتر ادبیات فارسیزبانان بود و تصمیم دارم که فعالیت برای آنها را در اولویت کاری قرار دهم و در آینده برای آن برنامههای جدی ادبی داشته باشیم.
وی همچنین افزود: چندی پیش در حوزه هنری جلسات هیئت علمی جایزه بینالمللی شهریار برگزار شد و در آن بحثی مطرح شد که بتوانیم انجمنهای ادبی و بنیادهای ادبی با این عنوان را در کشورهای مختلف برگزار کنیم. امروز اعلام میکنم که در سفر اخیر من به هند و در دانشگاه جامعه ملیةالاسلامیه دهلی نخستین انجمن ادبی شهریار را بنیانگذاری کردم و چهار استاد این دانشگاه با اسامی عراق رضا زیدی، کلیم اصغر، عبدالحیلم اخگر و سیدعباس نقوی با مدیریت رضا زیدی انتخاب شدند و انشاءالله هر ماه جلسات آن برگزار خواهد شد.
قزوه در ادامه از برگزاری مراسم گرامیداشتی برای مرحوم شیر کو بیکس در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: در سالهای نخست دهه 80 من به عنوان مسئول انجمنهای ادبی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری برنامهای با عنوان شبهای شهریور را با همکاری عبدالجبار کاکایی برگزار میکردم که مربوط به تجلیل از شاعران جوان کل کشور در تهران و به همت شهرداری بود. این برنامه در سالهای حضور من در هند، ابتر ماند که امیدوارم به زودی و با همت آقای خوراکیان شاهد برگزاری دوباره آن باشیم.
وی در پایان از برگزاری برنامهای برای یادبود مرحوم امیرحسین فردی در حاشیه این جشنواره خبر داد.
قزوه در میان برگزاری نشست خبری به دلیل حضور در مراسمی که آن را یومالوداع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواند، این مراسم را ترک کرد.