سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار خداحافظی با کارکنان این وزارتخانه گفت: در این چهار سال خیلی‌ها خواستند سر مرا با حرف و حدیث گرم کنند، ولی من چون فکر می‌کردم اگر کار کنم نتیجه بهتری خواهد داشت، سرگرم این حرف‌ها نشدم و به کار خود ادامه دادم.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم خداحافظی سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با کارکنان این وزارتخانه صبح امروز دوشنبه 21 مرداد در محل سازمان سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد. در این برنامه و پس از اجرای تواشیح، یک کلیپ 30 دقیقه‌ای از حدود 1460 روز فعالیت حسینی در وزارت ارشاد به نمایش درآمد که در آن عملکرد معاونت‌ها و دستگاه‌های مختلف زیرمجموعه وزیر ارشاد تشریح شده بود.

در ادامه حسینی، برای بار آخر پشت تریبون سالن سینمایی وزارت ارشاد قرار گرفت و ابتدا به رئیس جمهور جدید و نیز علی جنتی که صلاحیتش برای تصدی وزارت ارشاد هم اکنون در مجلس در دست بررسی است، تبریک گفت و یادآور شد: به همه همکاران عزیز تاکید می‌کنم که با آقای جنتی و دوستانشان نهایت همکاری را داشته باشند.

وی افزود: من خودم با ایشان جلسه‌ای داشته‌ام و نکاتی را مطرح کردم و در آینده هم اگر مشورتی نیاز باشد، در خدمت دوستان خواهم بود. آرزو می‌کنم در دولت یازدهم گام‌های بلندتری برای بهبود وضعیت خانواده فرهنگ و هنر کشور برداشته شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: زحماتی که در این چهار سال انجام شده حاصل تلاش همکاران من در بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ بوده و امیدوارم خداوند این اعمال را از ما پذیرا باشد و آنها را به ذخیر آخرت ما تبدیل کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به احادیث و روایاتی از ائمه درباره شاهدان و گواهان بر اعمال، حدیثی از حضرت علی (ع) را قرائت کرد و یادآور شد: حضرت در خطاب به کمیل از یاران خود گفت اگر معارف را فقط از ما گرفتی، از ما خواهی شد. روزی بر فرزندان آدم نمی‌گذرد؛ مگر آن روز به شما می‌گوید که من شاهد و گواه اعمال شما هستم. پس هوشیار باش سخنی که می‌گویی، سخن خیر باشد و عملی که در این روز انجام می‌دهی، عمل نیک باشد.

حسینی ادامه داد: ما وقتی می‌خواهیم کارنامه خودمان را بیان کنیم، مثلاً می‌گوییم یک تالار 14 هزار نفری برای فرهنگ و هنر ساخته‌ایم و یا یک نمایشگاه بزرگ کتاب برپا کرده‌ایم، ولی واقعیت این است که نمی‌توانیم اینها را حساب و کتاب کنیم. گاهی اوقات حتی تشویق یک نوجوان به انجام یک کار شایسته ممکن است سرنوشت او را عوض کند و سپس برکاتی بر این کار مترتب باشد که این کار به ما هم می‌رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در این چهار سال خیلی‌ها خواستند سر مرا با حرف و حدیث گرم کنند، ولی من چون فکر می‌کردم کار کنیم تاثیرش بیشتر و بهتر است، کار خودمان را انجام دادیم و فکر هم می‌کنم در این زمینه موفق بوده‌ایم.

حسینی با یادآوری انتقاد یکی از خبرنگاران در روز گذشته از ممیزی‌های بی‌حساب و کتاب در دوران حسینی در این وزارتخانه گفت: وزارت ارشاد جایی است که اختلاف نظر درباره آن از اول انقلاب وجود داشته است و این گونه نیست که اظهار نظر درباره فیلم‌ها تنها در دوره فعلی وجود داشته باشد. به هر حال ما سعی کردیم به این اختلاف‌ها دامن نزنیم و شعله‌ورتر نکنیم.

وی رفتن خود و آمدن وزیر ارشاد جدید را به عنوان یک تغییر به فال نیک گرفت و گفت: ما اگر در این چهار سال تاکید داشتیم که مسئولان نباید صرفا ستادی نگاه کنند و تنها وزارتخانه را ببینند به این خاطر بود که این کار واقعا لازم بود. همیشه توصیه کرده‌ایم دوستان تحملشان را بالا ببرند چون ممکن است در همین کار فحش هم بخورند و اذیت هم بشوند.

حسینی همچنین با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که قاری این برنامه که در ابتدای این مراسم قرائت کرد، به نقل خاطره‌ای پرداخت و گفت: در مجلس پنجم که بودیم در آخرین جلسه کمیسیون فرهنگی که ریاست آن هم با دکتر روحانی بود، آقای علوی که الان به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس معرفی شده است «الرحمن» را برای تلاوت انتخاب کرد. جا داشت امروز هم سوره الرحمن در این جا خوانده شود!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه خطاب به کارکنان این وزارتخانه گفت: من از همه شما حلالیت می‌طلبم و اگر جایی قصوری سر زده، از شما می‌خواهم مرا حلال کنید؛ گرچه همیشه توصیه کرده‌ام که اهتمام زیادی به حقوق کارکنان داشته باشم و به همه اهل فرهنگ و هنر توجه لازم صورت گیرد.

حسینی سخنانش را با قرائت غزلی از خواجوی کرمانی شاعر همشهری خود با مطلع «حدیث عشق ز ما یادگار خواهند ماند/ بنای شوق ز ما استوار خواهد ماند» به پایان برد.

در این برنامه همچنین سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات که همشهری سیدمحمد حسینی است، با اشاره به سابقه آشنایی خود با وی گفت: من محلی که آقای حسینی در آن تربیت شده و خانواده‌ای که او در آن رشد کرده، یک خانواده 100 درصد دموکرات و آزاد بوده است. آن‌ها چهار برادرند که هر کدام یک طرز فکر دارند. باید به پدر و مادرشان که آن‌ها را آزاد گذاشته‌اند تا هرگونه که خودشان می‌خواهند فکر کنند و راهشان را بروند، تبریک گفت.

وی همچنین گفت: آقای حسینی در طول سال‌هایی که مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داشته است، اگر معاون و مسئولی به او تحمیل شد، او بنا را بر سعه صدر و تحمل گذاشت و این مسئله را به روی خودش هم نیاورد، ولی وقتی مسئولی را انتخاب کرد، نشان داد که چقدر در انتخابش دقیق و سنجید عمل می‌کند.

مدیرمسئول موسسه اطلاعات در پایان سخنانش اعلام کرد: انتشارات موسسه اطلاعات یک دوره کامل از کتاب‌های خود را به آقای حسینی تقدیم می‌کند که تعداد آن‌ها حدود هزار جلد است و ما آن کتاب‌ها را به در خانه آقای حسینی می‌بریم.

در این مراسم همچنین از قرآنی که قرار است از این پس به عنوان قرآن مختص جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان عرضه شود، رونمایی شد. بدیهی است که مصحف مذکور تفاوتی با سایر قرآن‌ها ندارد و این تنها یک مصحف است که با دیدن ظاهر آن می‌توان تشخیص داد، این قرآن از جمهوری اسلامی ایران آمده است. تاکنون 400 هزار جلد از این قرآن تولید شده و طرح اولیه آن برای تولید یک میلیون جلد است.

در این مراسم همچنین از کتاب ره توشه که کارنامه چهارساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران وزارت سیدمحمد حسینی است رونمایی شد.

در این برنامه همچنین لوح‌های یادبود و هدایایی از طرف معاونت‌های هنری، مطبوعاتی، فرهنگی قرآن و عترت و حقوقی، کمیسیون اقتصادی مجلس، سازمان سینمایی ارشاد، سازمان بسیج مستضعفین، بسیج وزارت ارشاد، ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، صندوق حمایت از هنرمندان نویسندگان و روزنامه‌نگاران، موسسه هنرمندان پیشکسوت، سازمان اوقاف و امور خیریه، مشاور وزیر در امور بانوان، پژوهشگاه فرهنگ و هنر و ارتباطات، مرکز هنرهای تجسمی، دفتر آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری، مرکز توسعه هنرهای معاصر، مرکز حراست ارشاد، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، حوزه هنری، خانه کتاب، خبرگزاری شبستان، مرکز روابط عمومی ارشاد، دفتر موسیقی، بنیاد آفرینش‌های نیاوران و جامعه قرآنی کشور به سیدمحمد حسینی اهدا شد.