به گزارش خبرگزاری مهر، جمشید قنبری کارشناس صنعت حمل و نقل هوایی در یادداشتی به شرح ذیل به تبیین دیدگاهها و برنامه های دولت یازدهم در حوزه حمل و نقل هوایی پرداخته است.
"الف) سیاستهای کلان و حاکمیتی
1- تعامل جدی و عملی متولیان صنعت هوانوردی با مجلس شورای اسلامی، کمیسیون های تخصصی و نمایندگان محترم مجلس با هدف همگرایی دولت و مجلس در امور توسعه صنعت هوانوردی.
2- ارتقاء جایگاه سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور به منظور اعمال متمرکز حاکمیت فضای کشور و هماهنگی کامل دستگاههای مرتبط اجرایی در امر افزایش امنیت پرواز و سطح خدمات فرودگاهی.
3- تلاش در جهت افزایش سهم صنعت هوانوردی در تولید ناخالص داخلی به سطح 10%.
4- ایجاد یکپارچگی سیاست گذاری و نظارت و مراقبت دقیق و بدون اغماز اصول ایمنی پرواز.
5- تقویت ویژه جایگاه جمهوری اسلامی ایران و ایجاد تعامل سازنده با مراجع بین المللی مانند سازمان ملل، سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO) و یاتا به منظور حذف تحریم های ناعادلانه و ظالمانه صنعت هوانوردی و صیانت از حقوق مسلم و قانونی کشورمان با هماهنگی و تعامل کامل با دستگاه دیپلماسی کشور و حضور موثر و تأثیر گزار در این مجامع.
6- تلاش در ارتقاء تجهیزات و سیستم های ناوبری مدرن بر اساس الزامات ICAO و حفظ جایگاه مسیر های بین المللی و افزایش درآمدهای ارزی اور فلای (Over Fly).
7- مبارزه بی امان با فساد اداری، افزایش بهره وری نیروی انسانی و مراقبت ویژه از هزینه کردها و هدفمند نمودن منابع و مخارج.
8- اعمال اهداف اصل 44 قانون اساسی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه حمل و نقل هوایی و واگذاری فعالیت های کنشگری اقتصادی به بخش خصوصی، عمومی و تعاونی ها.
9- اصلاح مقررات و کاهش محدودیت های غیر ضرور در صنعت حمل و نقل هوایی و تلاش در افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی (داخلی و خارجی).
10- استفاده حداکثری از بودجه های سالیانه سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاههای کشور جهت ایجاد پشتوانه مالی و ایجاد ابزار مالی برای تقویت تضامین سرمایه گذاران بخش خصوصی.
11- مقابله با اعمال سلیقه های درون و برون سازمانی به بهانه های مختلف در امر صنعت.
12- اصلاح ساختار و ایجاد روابط منطقی و قانونی بین سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت مادر تخصصی فرودگاههای کشور و هواپیمایی جمهوری اسلامی به منظور مدیریت متمرکز و مراقبت از سیاست های کلان صنعت.
13- اصلاح ساختار و ایجاد روابط منطقی و قانونی با بخش های نظامی و امنیتی به منظور اجرای کامل سیاستهای کلان، افزایش ایمنی پرواز و بهبود سطح خدمات.
14- برای همیشه، اصلاح روابط مالی ایرلاین ها، شرکت پخش و پالایش و ارائه دهندگان خدمات با شرکت فرودگاههای کشور به منظور به روز رسانی مطالبات و بدهی ها.
15- باز تعریف و تسهیل اجازه استفاده از هواپیما و هلیکوپتر های خصوصی.
16- حذف اجازه چارتر هواپیما در کوتاه مدت به ایرلاین ها.
17- افزایش فعالیت کمیته فضای کشور به جهت تسهیل سیاستهای کلان صنعت هوانوردی.
برنامه های توسعه ناوگان هوایی
1- ممیزی و نظارت مستمر بر وضعیت ناوگان موجود به منظور اطمینان و افزایش سطح ایمنی.
2- ارائه تسهیلات قانونی و مالی از صندوق ذخیره ملی و حمایت در امر خرید هواپیما توسط بخش خصوصی.
3- تلاش در جهت جلوگیری از ورود قطعات یدکی نامرغوب، نظارت مستمر بر منابع تأمین قطعات یدکی و نحوه ی انجام تعمیرات رده های مختلف بر روی هواپیما.
4- تسهیل در امر توسعه ناوگان در رده های مختلف هواپیما (سبک، نیمه سبک، نیمه سنگین و سنگین) با هدف نوسازی، افزایش سن ناوگان و افزایش صندلی پرواز.
5- مد نظر قراردادن راحتی مسافران داخل هواپیما به لحاظ فضای استاندارد بین صندلی ها.
6- تسهیل و اجازه راه اندازی ایر تاکسی ها به صورت منطقه ای و کشوری.
حوزه فرودگاهی و خدمات مرتبط
1- باز تعریف و تعیین سطح خدمات مورد قبول در کلیه فرودگاههای کشور و ایجاد نظام رتبه بندی آنها و تعیین الزامات اجرایی بر رسیدن به سطح استاندارد و دریافت هزینه های خدمات فرودگاهی بر اساس سطح ارائه خدمات.
2- الزام تمامی سازمان ها و ارگانهای درگیر در امر فرودگاهی بر اساس سطح استاندارد تعریف شده.
3- تلاش و برنامه ریزی در جهت اقتصادی نمودن فرودگاههای غیر اقتصادی.
4- تسهیل اجازه ساخت و توسعه و بهره برداری تمامی رده های فرودگاهی از طریق بخش های غیر دولتی مانند شهرداری ها، سازمان های مناطق آزاد و ویژه، صنایع بزرگ بر اساس نظارت مستمر سازمان هواپیمایی کشوری در دوره ساخت و بهره برداری.
5- استفاده بهینه از ظرفیت های خالی فرودگاهها و اصلاح برنامه های پروازی، افزایش پروازها و اعمال برنامه های اقتصادی تعریف شده برای هر فرودگاه.
6- هدفمند نمودن طرح های توسعه ای فرودگاههای متعلق به شرکت فرودگاههای کشور و تسریع در تکمیل پروژه های نیمه تمام خصوصاً تبیین جایگاه واقعی فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در سطح کشوری و بین المللی.
7- ایجاد آمادگی فرودگاهها در مواقع اضطراری و سوانح، حوادث غیر مترقبه مانند زلزله، سیل و بلایای طبیعی، امداد رسانی با هماهنگی و کمک سازمان مدیریت بحران کشور و اجرای الزامات پدافند غیر عامل بر اساس تجربیات موجود مانند زلزله بم.
آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص
1- جبران کاهش نیروهای متخصص و متعهد با جذب و آموزش هدفمند نیروی انسانی مورد نیاز تمامی بخش های صنعت با استفاده از ظرفیت عظیم دانشگاههای کشور خصوصاً دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری
2- تلاش در جهت شایسته سالاری و کاهش متوسط سن مدیران و کارکنان عملیاتی، استفاده مناسب از نیروهای با تجربه و اخذ مشاوره از مدیران بازنشسته و ایجاد شادابی و شور و شعف کاری و دور نمودن کارکنان از بی انگیزگی و رخوت.
3- ارتقاء ویژه جایگاه دانشکده صنعت هواپیمایی کشوری به عنوان تخصصی ترین مرکز تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنعت هوانوردی و تلاش در جهت جذب دانشجویان خارجی بر اساس برنامه های آموزش منطقه ای و جهانی ICAO.
4- توسعه آموزش حین خدمت کارکنان و مدیران صنعت.
5- افزایش آموزش کاربرد فناوری اطلاعات در قالب اهداف عالی دولت الکترونیک در تمامی سطوح.