به گزارش خبرنگار مهر، حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای وزارت اطلاعات گفت: من ابتدا خدمت آقای علوی عرض ارادت کردم که در این دوره شعار "زنده باد مخالف من" به صورت حقیقی تحقق پیدا کند نه مانند دوره ای که شعارش را یک عده ای دیگر می دادند و تنها ما به آن عمل می کردیم.
وی افزود: هدف از مخالفت من با وزیر پیشنهادی اطلاعات رفع برخی از شبهات است که در صورت کسب رای اعتماد بتواند با قوت به وظیفه خود عمل کند و خدا را شاهد می گیرم که مخالفتم با قصد و غرض شخصی نیست هر چند ای کاش رئیس جمهور محترم گزینه دیگری را معرفی می کردند و ما مجبور نمی شدیم که برخی از نکات را مطرح کنیم.
رسایی، عدم سابقه وزیر پیشنهادی در پست های امنیتی را یکی از ایرادات وارده به علوی نام برد و گفت: در کلیات بسیاری از دوستان ما گفتند کابینه روحانی از بردارانی هستند که سابقه فعالیت در نهادهای امنیتی دارند اما سئوال این است که چرا بعضی از این دوستان که سابقه و پیشینه دارند و این وزارتخانه را می شناسند برای این جایگاه معرفی نشده اند اما آقای علوی که با این حوزه هیچ ارتباطی نداشته است معرفی شده است.
نماینده مردم تهران افزود: در همین کابینه شخصیتی مانند پورمحمدی هست و اگر با توجه به سابقه ای که دارند معرفی می شد البته این به معنای این نیست که آقای پورمحمدی نسبت به علوی برتری دارند، آقای علوی هم فضایل زیادی دارد اما برای جاهای دیگر.
وی با بیان اینکه در هر مجموعه ای نیروهای موثر و فعال و گاهی هم نخاله وجود دارد، ادامه داد: در لباس روحانیت هم چنین چیزی وجود دارد و وقتی آدم بی تجربه، بی سابقه و ناآشنا به وزارت اطلاعات برود و آدم های باتجربه و کارکشته اگر خیلی هم همراه باشند در تمکین کردن مشکل پیدا می کنند و آنهایی که شیطنت دارند می توانند از این بی سابقه بودن و عدم آشنایی سوء استفاده کنند چرا که این اتفاق قبلا افتاده است.
رسایی همچنین برخی از روحیات شخصی علوی را نامناسب با جایگاه وزارت اطلاعات خواند و گفت: روحیات علوی اگر در غیر وزارت اطلاعات بود نه تنها عیب نبود بلکه خیلی هم حسن بود.
نماینده مردم تهران افزود: آقای علوی چهار دوره نماینده مجلس بوده است و یکی از ویژگی های مجلس روحیه لابی گری، مبادله، صحبت و پیگیری است و این روحیه گاهی اوقات در یک نفر نهادینه می شود و این برای وزارت اطلاعات خوب نیست و این روحیه متاسفانه در ایشان وجود دارد و همین امروز نیز خبرهایی دارم که ایشان برای اینکه رای بیاورند با برخی از چهره ها و شخصیت ها دیدارهایی داشته است که اگر وزیر اطلاعات شود دست ایشان را برای انجام وظیفه در آینده خواهد بست.
وی گفت: فردی که سابقه دارد در پرونده مشهور شهرام کذا نقش داشته، آن فرد از عناصر مختلف حتی کسانی که مرتبط با ساواک بودند دعوت کرده و از آقای علوی هم در آن جلسه دعوت کرده بود و عکس هایش هم وجود دارد و وقتی که از ایشان می پرسند می گوید من نمی شناختم بنابراین محل نزاع همین است، وزارت اطلاعات یعنی کسی که همه اینها را بشناسد و بداند.
رسایی افزود: یکی از دوستانی که در کابینه است موردی داشت و دوستان ما نجابت کردند و نه گفتند و ایشان خودش هم پذیرفت که در یک جلسه ای ایشان دچار خبطی شده بود و کلاه سرش رفته بود. وزیر اطلاعات خیلی باید حساس تر و زرنگ تر از این حرفها باشد.
وی با بیان اینکه خود علوی نیز اعتراف داشته است که برای وزارت کشور مناسب تر است، گفت: آقای رحمانی فضلی از دست ما ناراحت نشود و ما به ایشان رای می دهیم. علوی خودش گفته بود "من در وزارت کشور مناسب ترم چرا که در وزارت اطلاعات آدم باید حرف هایی را نگه دارد و من خیلی ..."
وی افزود: البته این روحیات افراد است و شاید من هم این گونه باشم.
رسایی ادامه داد: آقای علوی دو بار برای نمایندگی مجلس کاندیدا شدند یک بار سال گذشته و یک بار دو ماه قبل در میان دوره ای و هر دو بار شورای نگهبان صلاحیت ایشان را رد کرده است. نمی خواهم وارد جزئیات این بحث شوم اما اطلاعات آن را دارم ولی بالاخره یک نهادی به نام شورای نگهبان چنین تصمیمی گرفته است. اگر در رد صلاحیت شورای نگهبان بخواهیم تردید کنیم پس باید در تایید صلاحیت این نهاد نیز تردید کنیم یعنی همه اینهایی هم که در این مجلس نشسته اند با تردید مواجه می شوند لذا باید حرمت نهادی به نام شورای نگهبان را نگه داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه وزیر اطلاعات در مورد صلاحیت ها اعلام نظر می کند، گفت: در آینده انتخابات های دیگری همچون مجلس و ریاست جمهوری داریم که وزارت اطلاعات باید در مورد صلاحیت افراد اعلام نظر کند و این برای مردم سئوال می شود.
رسایی ادامه داد: علوی گفته است که اخیرا به من پیشنهاد دادند برای امام جمعه شهری اما اگر شورای نگهبان به هر دلیلی شما را برای نمایندگی مجلس مناسب نداشته است دلیل نمی شود شما برای کارهای دیگر هم مناسب نباشید اما قطعا برای جایی که مهم تر از نمایندگی مجلس است قطعا مناسب نیست.
وی خطاب به روحانی گفت: آیا این معرفی اعتدال بود یا تندروی؟ به نظر من تندروی بود و با اعتدال نمی ساخت.
رسایی با بیان اینکه عدم آشنایی وزیر با وزارتخانه حساسی مانند اطلاعات آسیب رسان است، گفت: همه به یاد دارید سال 76 وقتی دولتی سر کار آمد وزیری را معرفی کرد که ایشان هم هیچ سابقه و آشنایی با این وزارتخانه نداشت و اکثر اعضای شورای مرکزی حزب منحله مشارکت کسانی بودند که یا از وزارت اطلاعات عذرشان را خواسته بودند و یا خودشان از وزیر اطلاعات بیرون آمده بودند و این حزب یک حزب امنیتی بود که جنگ روانی در دوم خرداد راه انداخت.
وی افزود: در جنگ روانی مجلس ششم آقای هاشمی که نفر سی ام شده بود همین عده بلایی سر ایشان آوردند که هاشمی از حضور در مجلس انصراف داد و در تریبون مجلس گفتند حق نداری انصراف دهی و باید بیایی روی صندلی بنشینی و حتی ایشان اتهام قتل زنجیره ای زدند. ما ممکن است نسبت به عملکرد هاشمی انتقاد داشته باشیم اما دیگر نمی گوییم که وی قاتل است. چه چیز باعث این موضوع شد، وزارتخانه ای که وزیر بر آن تسلط نداشت.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: این یک هشدار است. نمایندگان در آن زمان هیچ مخالفتی با وزیر اول وزارت اطلاعات خاتمی نکردند، نتیجه اش باعث شد که وزیر را دور زدند و قتل های زنجیره ای تحقق پیدا کرد و مهمترین هدف قتل های زنجیره ای زدن وزارت اطلاعات بود و تا حدودی هم موفق شدند البته از آن روز 16 سال می گذرد و وزارت اطلاعات ما خیلی بازسازی شده است.
وی با بیان اینکه در این مدت دو برنامه از طرف علوی برای وزارت اطلاعات به نمایندگان داده شده است، گفت: اول یک برنامه به نمایندگان داده شد و دیروز یک برنامه جدید توزیع شد و بعد از آنکه ما پیگیری کردیم گفتند آقای علوی اصلا برنامه اول را تایید نمی کند که بعضی از مواد آن واقعا نکته داشت.
رسایی خطاب به علوی گفت: آقای علوی از همین الان دارند برای شما برنامه تدوین می کنند. آقای روحانی چه کسی این برنامه را اول داده که علوی می گوید مواردی از آن مورد تایید من نیست، وزیر باید برنامه اش را خودش بنویسد.
وی افزود: در سال 76 هم همین اتفاق افتاد و نتیجه این شد که به بهانه قتل های زنجیره ای، وزارت اطلاعات را زدند همان اصلاحات آمریکایی و همان روزنامه ها، همان مطبوعاتی که رهبر انقلاب گفت پایگاه دشمن هستند و وزیری که از همان پایگاه دشمن حمایت می کرد و مورد تایید رئیس جمهور وقت بود الان در BBC و VOA است.
رسایی همچنین با اشاره به کوی دانشگاه گفت: به بهانه کوی دانشگاه نیروی انتظامی را زدند و وزارت اطلاعات نماد وزارتخانه ای شد که پیرمرد و پیرزن را سلاخی می کند و نیروی انتظامی را با کمک رسانه های بیگانه آن طور معرفی کردند که دانشجو را از طبقه چهارم می اندازد پایین و کورش می کند و به بهانه ترور یک چهره افراطی که در فتنه نقش داشت و اخیرا هم فعال شده است سپاه و بسیج را هدف قرار دادند و بسیج شد آدم های لمپن با دمپایی و موتور که در خیابان آدم ترور می کردند و نتیجه آن شد که نهادهای امنیتی تخریب شدند.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه خود آقای روحانی نیز در آن دوران تخریب شدند، گفت: من تعجب می کنم چرا ایشان به این موضوعات توجه نداشتند.
وی افزود: در انتخابات مجلس ششم وزارتخانه اطلاعات که دیگر تخریب شده بود وقتی شورای نگهبان یکسری استعلام انجام داد، پاسخ هایی که از این وزارتخانه می آمد که این فرد سابقه ای ندارد در حالی که همان افراد قبلا سابقه داشتند و وزارت اطلاعات سابقه آنان را به شورای نگهبان داده بود و برای انتخابات مجلس ششم و هفتم چون با تک تیراندازهایشان چشم نظام را زده بودند نتیجه اش آن شد که برخی از عناصر در مجلس ششم نفوذ کردند که امروز همه آنان در سازمان های جاسوسی ،VOA و یا بی بی سی هستند که روحانی خیلی بیشتر از من آنان را می شناسد.
رسایی با بیان اینکه بیم آن می رود که این مسائل دوباره تکرار شود، تصریح کرد: آیا کمیته امنیتی، اقتصادی و فرهنگی که قرار است معاونت شود آیا اینان وزیران در سایه می شوند البته آقای روحانی شخصیت مقتدری است که اجازه چنین کاری را نمی دهد اما ما می خواهیم برایمان روشن شود.
وی انتخاب وزرا را آزمونی برای مجلس دانست و گفت: مردم می خواهند مجلس را اندازه گیری کنند البته ما توقع نداریم در کابینه یکی از کاندیداهای دیگر را معرفی کند. اینجا شاخص اندازه گیری ماست و مردم دارند حرف های ما را می شنوند و قضاوت می کنند.
رسایی در پایان گفت: تاکید ما بر موضوع فتنه و لزوم برائت کسانی که در آن نقش داشتند انتقام گیری نیست بلکه نگران تکرار قصه ای هستیم که به تعبیر رهبری نظام را تا لبه پرتگاه برد اما به اعتبار ولایت و پیروی مردم و حضور آگاهانه، نظام حفظ شد.