اصفهان – خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت تعاونی تولید نمک جرقویه اصفهان گفت: خشکسالی علاوه بر کاهش وسعت ازکیفیت نمک معادن شرق اصفهان نیز کاسته است.

محمد رضا کیانی در گفتگو با مهر اظهار داشت: منطقه جرقویه در طول تاریخ به دلیل مجاورت با گاوخونی همواره مرکز برداشت و فروش نمک به سایر نقاط استان و کشور بوده است.

وی افزود: گودی کاسه مانند بسیار بزرگی در مجاورت تالاب گاوخونی به طول 35 و عرض 20 کیلومتر وجود دارد که آب های باران تالاب گاوخونی، شهرضا، ابرقو و حتی یزد، به آن سرازیر می شده و سبب پیدایش معادن نمک در این مناطق شده است.

این کارشناس صنعت تولید نمک گفت: علاوه بر استفاده در داخل استان اصفهان کارخانجات تصفیه و تولید نمک استان های کرمانشاه و فارس نیز از مشتریان این معدن بزرگ در شرق اصفهان هستند.

کیانی با بیان اینکه در هر یک متر مکعب زمین این معدن حدود یک تن نمک وجود دارد، بیان داشت: خشکسالی های مداوم سال های اخیر از ظرفیت معادن این منطقه کاسته چرا که آب های باران و سیلاب زیادی به این محل سرازیر نمی شود.

وی با بیان اینکه برداشت نمک از معادن نیازمند وجود آب است،افزود: تا قبل از خشکسالی های شدید استان اصفهان برداشت کنندگان صرفا در نواحی ورودی این منطقه معدنی کار می کردند اما امروزه با خشکی زمین مسافتی در حد 35 کیلومتر را به داخل این محدوده برای بارگیری می پیمایند.

مدیر عامل شرکت تعاونی تولید نمک جرقویه اصفهان یادآور شد:‏‏‏ خشکسالی کیفیت نمک معادن شرق اصفهان را کاهش داده است چرا که تا قبل از وقوع آن نمک ها بسیار سفید تر بوده و برای تصفیه و ید دار شدن نیاز به شستشو نداشت اما در شرایط فعلی کیفیت و رنگ سابق را نداشته و شسشتوی آن در کارخانجات تصفیه افزایش یافته است.

برچسب‌ها