به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سيد عباس مسعودي در رابطه با تبيين مفهوم مديريت اسلامي با بيان اينكه معيار مديريت اسلامي تقوا است، گفت: وجه تمايز مديريت اسلامي از مديريت غربي، تقوا است كه در سايه آن رضايت الهي، سعه صدر، صبر و توكل به خدا هويدا ميشود.
وي ادامه داد: چه بسا مديراني كه در دنيا با وجود بهرهمندي از معيارهاي تخصصي مانند تحصيلات، تجربه و سابقه كاري به علت عدم پرهيزگاري و مديريت توأم با هواي نفس جنايتهايي را مرتكب ميشوند ولي امام خميني(ره) با ارائه مديريت آميخته با تعاليم ديني در جهت رضايت خداوند و خدمت به خلق و عدالت گام برداشتند.
مسعودي امام علي(ع) را الگوي كامل مديريت اسلامي برشمرد و افزود: سيره و روش اميرالمؤمنين(ع) در نحوه اداره جامعه و تعامل با مردم، شايستهسالاري، عدالتورزي و توصيههايي كه به مالك اشتر داشتند، بهعنوان مصداق بارز مديريت اسلامي بر مبناي تقواست.
وي با بيان اينكه پيامبر اكرم(ص) در مديريت خود با وجود اينكه نسبت به تمام امور اشراف و آگاهي كامل داشت ولي در امر مشورت تعلل نميورزيد، خاطرنشان كرد: از بيانات اميرالمؤمنين(ع) در نامه 53 نهجالبلاغه در بحث اهميت مشورت و سيره معصومين(ع) اين موضوع استنباط ميشود كه هيچ خردمندي از مشورت بينياز نيست و لازمه مديريت برتر و رفع كاستيها و ضعفها اهميت به مشورت و لزوم توجه به انتقادات سازنده بر اساس تقوا و بدون غرض و تخريب است.
مسعودي در رابطه با شفافسازي پيرامون اهميت مبحث بيتالمال خاطر نشان كرد: بيتالمال صرفاً مربوط به امور مادي نيست وقتي كسي در رأس مسئولان قرار بگيرد كه شايستگي و صلاحيت و تخصص كافي را براي آن پست مديريتي و خدمت به جامعه نداشته باشد در واقع بيتالمال را ضايع كرده است و تبعات حاصل از اينكار مانند اختلال و عدم پيشرفت و خيانت به جامعه است.
مسعودي در ادامه با اشاره به موضوع حجاب اسلامی اظهار داشت: در آيات قرآن كريم براي عفت و پوشش زن و مرد تحليل و بحث شده كه بايد با رجوع به اين آيات، اهميت و ضرورت حجاب و عفاف را در جامعه دريابيم.
وي با بيان اينكه در دين مبين اسلام و قرآن كريم بر حفظ حجاب و عفاف در بين زنان و مردان تأكيد فراواني شده است، افزود: قرآن كريم كتاب زندگي و هدايت انسان و جامعه بشري به سوي سعادت و كمال نهايي است و استفاده از معاني و مضامين قرآني موجب سلامت انسان و جامعه ميشود.
مسعودي،با بيان اينكه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه از بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي جلوگيري مي كند، يادآرو شد: حجاب يك امر مهم ديني و الهي است كه هم زنان و هم مردان در جامعه اسلامي بايد در رعايت آن كوشا باشند.
وي با اشاره به اينكه قرآن كريم به عنوان دستورالعمل و آئيننامه زندگي، زواياي مختلف حجاب و عفاف را براي همه انسانها روشن و آشكار ساخته است، تصريح كرد: با رعايت حجاب و عفاف است كه جامعه اسلامي ميتواند در مسير تكامل حقيقي و عزت و سعادت حركت كند و به مدارج عالي برسد.
وي، با اشاره به اينكه حجاب تنها يك دستورالعمل ديني و وظيفه شرعي نيست، بلكه از ضرورتهاي اجتماعي جوامع انساني محسوب ميشود، افزود: رعايتنكردن حجاب، آثار مخربي را در مقوله فرهنگ عمومي به دنبال دارد.