به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "دیوید کامرون" از "خوزه مانوئل بارسو" خواست تا برای مشخص شدن دلیل تنش های به وجود میان انگلیس و اسپانیا، اقدام به اعزام فوری بازرسان اتحادیه اروپا به جبل الطارق کند.
تنگه جبل الطارق که جزو اراضی "خارج از دریای" انگلیس محسوب می شود مدتی است که شاهد تنش میان مادرید و حاکمان انگلیسی این محل است.
دیوید کامرون در تماس تلفنی با بارسو به وی گفت که به طوری جدی نگران وضعیت موجود در جبل الطارق است.
نخست وزیر انگلیس در این گفتگوی تلفنی گفت : ما معتقدیم که کمیسیون اروپا به عنوان ناظر مرزهای بین المللی باید در مورد این موضوع (تنش های اسپانیا و انگلیس) تحقیق کند.
کامرون پیشتر نیز تهدید به استفاده از ابزار قانونی اتحادیه اروپا علیه اسپانیا کرده بود. این امر بعد از انتشار خبری مبنی بر تصمیم اسپانیا برای شکایت از انگلیس در سازمان ملل متحد، عنوان شد.
قرار است در ماه سپتامبر، "خوزه مانوئل گارسیا" وزیر امور خارجه اسپانیا، به آرژانتین سفر کرده و مذاکراتی را در این خصوص با مقامات این کشور انجام دهد.
آرژانتین هم اکنون از اعضای غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به شمار می رود. نظر به آنکه این کشور اخیرا با انگلیس بر سر جزایر مالویناس دچار تنش شده بود، احتمالا در دعوای مادرید و لندن، طرف اسپانیا را می گیرد.
سختگيری های مقامات اسپانيايی نسبت به تردد خودروها و مردم، بین جبل الطارق و سرزمين اصلی اسپانيا از سویی و ساخت صخره های مصنوعی توسط دولت محلی جبل الطارق، برای مقابله با حضور ماهیگیران اسپانیایی در آب های منطقه از سوی دیگر، تنش ميان لندن و مادريد را در هفته های اخير تشدید کرده است.
در همین رابطه وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد به مقامات جبل الطارق وعده داده در حل تنش ها با اسپانیا، شانه به شانه آنها ایستاده است.
جدل بر سر حق استفاده از منابع دریایی منطقه، تنها بخشی از مناقشه تاریخی بین انگلیس و اسپانیا را در بر می گیرد؛ جدلی که از زمان آغاز حاکمیت بریتانیا بر جبل الطارق در ژوئیه سال ۱۷۱۳ میلادی، یعنی دقیقا۳۰۰ سال پیش تا کنون ادامه دارد.