به گزارش خبرنگار مهر، خداوند متعال هم در آیات مختلف کلام وحی به مذمت آزردن ایتام و کسانی که مال یتیم را به ناحق مالک می شوند و مدح و وعده پاداش و بهره های مادی و دنیوی برای کسانی که یتیمان را اکرام می کنند پرداخته است.
بعد از ماه مبارک و سپری شدن ایام اکرام ایتام آن چه بیش از پیش جلوه گری می نماید استمرار این سنت نیکوی دینی در طول سال است.
حامیان ایتام تاجران موفقی که با خدا معامله می کنند
نماينده ولي فقيه در استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حامیان باید دست دیگران را برای رفتن به این مسیر بگیرند تا فرهنگ سبقت در خیرات به عنوان یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
آيت الله سيد محمد شاهچراغي گفت: خداوند احسان و نیکوکاری و تواضع و فروتنی و محبت به دیگران را دوست دارد و می پسندد و اگر خود را با آنچه که او دوست دارد نزدیک کنیم در زمره تاجران موفقی هستیم که تمام معاملات خود را با خداوند انجام می دهیم.
وی افزود: حامیان تاجران موفقی هستند که خداوند تمام محصولات آنان را با بالاترین قیمت ها خریداری می کند و تجارت پرسودی را نصیب آنان می کند.
حامی بودن ایتام و نیازمندان یک موهبت الهی است
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: وقتی حضرت علی(ع) رابطه مردم با خداوند را شرح می دهد، می فرماید این افراد دارای فضیلت هایی هستند از جمله اینکه با مردم زندگی می کنند؛ اما جای دیگری معامله کرده اند، از منافع شخصی و آرزوهایشان عبور کرده و درد دیگران را بر درد خود اولویت داده اند و از سختی ها به عنوان یک موهبت و هدیه ای الهی استقبال می کنند.
آیت الله شاهچراغی، حامی بودن ایتام و نیازمندان را یک موهبت الهی دانست و تصریح کرد: زمانی که فراموش کردیم که توفیقات خود را در خصوص اکرام ایتام و نیازمندان از کجا بدست آورده ایم و همه چیز را از جانب خود ببینیم، قطعا دچار بزرگ ترین آسیب شده ایم، حالات و درجات معنوی حامیان توانایی رشد و بالندگی دارد و باید هر روز در جهت رشد آن اقدام کرد.
وي بر حمایت مردم از کمیته امداد و بهزیستی برای رسیدگی بیشتر به محرومان تاکید کرده و اذعان داشت: افراد متمکن و توانمند باید به تاسی از سیره امیرالمومنین و ائمه هدی(ع) به یاری محرومان، ایتام و کسانی که دچار مشکلات مالی شدهاند بشتابند و نهادها و خیریههای خدمتگذار به افراد محروم و بی بضاعت را یاری کنند.
کنترل گرانی ها توسط دولت جدید خواسته مردم
نماينده ولي فقيه در استان سمنان تاکیدکرد: پیامبر اسلام(ص) میفرمایند"هرکس یتیمی را مانند فرزند خود تحت حمایت بگیرد خداوند بهشت را بر او واجب میگرداند".
آیت الله شاهچراغي همچنین با اشاره به آغاز کار دولت جدید، توجه به گراني در جامعه و قشر نيازمند را یکی از نکات اساسی دانست که دولت جدید باید به آن اهتمام ویژه داشته باشد و توصيه كرد: دولتمردان راهكارهايي اساسي را براي كنترل گراني اعمال کنند و مردم نيز با توجه به شرايط فعلي به همنوعان خود كه از توان مالي پائيني برخوردارند به ديد شفقت نگاه کرده و از لحاظ مالي آنها را حمايت و در رفع مشكلات محرومان بيشتر از گذشته تلاش کنند.
سايت اكرام استان سمنان راه اندازي مي شود
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان توانمند سازی حامیان و ایتام را یک ضرورت دانست و یادآور شد: به زودی سایت اکرام استان به عنوان یک قدم در راستای تحقق این توانمند سازی راه اندازی خواهد شد.
نجعفلي انتظاري ضمن اشاره به مسائل و مشکلات امداد به بیان روند کلی برنامه های اکرام از نظر پرداخت ها، هزینه ها و ... پرداخت.
وی از راه اندازی سایت اکرام استان سمنان خبر داد و اظهار داشت: این سایت برای نظر سنجی، گزارش به روز وضعیت تحصیلی و خانواری خانواده ها، پرداخت الکترونیک به همین سایت بدون کسر کارمزد و ارائه تصاویر بروز از ایتام و خانواده های آنها به حامیان آن ها راه اندازی خواهد شد.
انتظاري، تبلیغات اکرام در زمینه شناختن و شناسایی اکرام به مردم را ضعیف معرفی و خاطر نشان کرد: باید تلاش بیشتری در زمینه انتقال مشکلات و نیازهای خانواده های ایتام به حامیان صورت پذیرد.
رابطه چهره به چهره حامیان جزو ضروریات طرح اکرام است
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان همچنین با اشاره به اینکه حساب متمرکز راندمان کار را پایین می آورد، رابطه چهره به چهره حامیان را جزو ضروریات طرح اکرام دانست و تصریح کرد: توانمند سازی حامیان و ایتام یک ضرورت است و باید نیازسنجی های به صورت متمرکز، همراه بازدید های بیشتر انجام شود.
وي ضمن بیان اینکه دو هزار یتیم در استان سمنان تحت پوشش این نهاد قرار دارند، گفت: ۹ هزار حامی از این تعداد یتیم در سطح استان سمنان حمایت مالی می کنند.
انتظاری با اشاره به اینکه سال گذشته کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان ۱۷ میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان درآمد داشته تاکید کرد: این میزان درآمد از محل طرح اکرام ایتام، صندوق های صدقات، زکات، برگزاری جشن های عاطفه ها و نیکوکاری و کمک های خیرین کسب شد.
تأسی از راه، سیره و روش امام علي(ع) برای خدمت به ایتام
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان با اشاره به نامگذاری سالجاری از سوی این نهاد با عنوان "توسعه مشارکت های مردمی، سبک زندگی و توانمندی های خانواده ها"، یادآور شد: کمیته امداد استان نیز برنامه های خود را حول این محورها دنبال می کند و باید با تأسی از راه، سیره و روش امام علي(ع) به ایتام خدمت کنیم.
وي با بیان این که نگاه امیرالمؤمنین علی(ع) به ایتام یک نگاه ویژه بود، اضافه کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) به ایتام با مهربانی برخورد می کرد و هرکاری از دست ایشان بر می آمد دریغ نمی کردند و ما نیز باید با تأسی از راه، سیره و روش ایشان به ایتام خدمت کنیم.
انتظاري ضمن تاکید بر اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) باید به خانواده های ایتام خدمات خوبی ارائه و به نیازهای مادی و معنوی آنان پاسخ دهد، افزود: خدمت به قشر محروم جامعه همواره مورد تأکید امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست و باید مسئولان به صورت ویژه به آن بپردازند.
جذب 617 نفر حامي جديد طرح اکرام، شفاء و محسنين در استان سمنان
مدير کل اين نهاد در استان از جذب 617 نفر حامي جديد طرح اکرام، شفاء و محسنين در ماه رمضان امسال در خارج از استان خبر داد.
وي گفت: نيروهاي معاونت مشارکت هاي مردمي اين نهاد در استان موفق شدند در ماه رمضان امسال با ايجاد پايگاه هاي جذب حامي، 617 نفر حامي جديد دربرنامه هاي مختلف شبهاي رمضان از تهران براي اين نهاد جذب کنند.
انتظاري گفت: 185 نفر از حاميان براي طرح اکرام ايتام ، 90 نفر براي طرح شفا و 342 نفر از حاميان براي اجراي طرح محسنين ثبت نام کرده اند.
مدير کل کميته امداد استان سمنان ميانگين سرانه کمکهاي حاميان را 250 هزار ريال اعلام کرد.
12 شبکه نيکوکاري سهميه اوليه براي استان سمنان
مديرکل کميته امداد استان سمنان با اشاره به شبكه نيكوكاري اذعان داشت: شبکه نيکوکاري در جهت تقويت نقش محوري مساجد در توجه به محرومان ايجاد شده است.
انتظاري واگذاري امور خدمت رساني به مردم و ايجاد همبستگي و توازن اجتماعي را از اهداف اين شبکه عنوان و تصریح کرد: 12 شبکه نيکوکاري به عنوان سهميه اوليه براي استان سمنان در نظر گرفته شده است و به مرور زمان به اين شبکه ها اضافه مي شود.
وي با بيان اينکه يکي از وظايف مسلمانان کمک به ايتام و برآورده کردن نيازهاي عاطفي آنان است ادامه داد: ساختن يتيم خانه نيازهاي عاطفي يتيمان را برآورده نمي کند و يکي از مواردي که نه تنها در دين اسلام بلکه در ديگر اديان به آن تاکيد فراوان شده کمک به ايتام است.
انتظاري همچنين با اشاره به يکي از آيات قرآن و عهد نامه اي که از بني اسرائيل گرفته شده ابراز داشت: در اين آيه نيکي به پدر، مادر، يتيمان و بينوايان تاکيد بسيار شده و در مي يابيم که نيکي به ايتام هم سطح نيکي به پدر و مادر قرار گرفته است.
فعالیت هفت مرکز کودکان بی سرپرست تحت نظارت بهزیستی استان سمنان
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان سمنان از فعالیت شش غیر دولتی و یک مرکز دولتی تحت نظارت بهزیستی خبر داد.
رعنا سرمه با بیان این که بهزیستی استان کودکان بی سرپرست و بد سرپرست را تحت پوشش قرار داده اظهار داشت: تامین کلیه هزینه های کودکان از جمله تحصیل، ورزش، هزینه های معیشتی، درمان، برگزاری اردوهای فرهنگی، ورزشی، تفریحی با هزینه های مربوطه در طول سال از جمله خدمات بهزیستی استان برای این کودکان است.
وی با بیان اینکه به 60 مورد از گروه فرزندان بدون سرپرست یا سرپرست موثر جهت نگهداری نزد اقوام درجه یک امداد ماهیانه پرداخت می شود تاکید کرد: به 700 زن سرپرست خانوار دارای فرزند به تعداد اعضاء کمک موردی و تحصیلی داده می شود.
سورمه خاطر نشان کرد: فرندان در جشنواره ورزشی موفق به کسب مدالهای افتخار درسطح کشور و یک مورد خارج از کشور شدند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان سمنان با بيان اينكه در سیره ائمه معصومین علیهم السلام نیز توجه به یتیم و یتیم نوازی سرلوحه زندگی اجتماعی دینی آن بزرگواران و به عنوان الگوی جامعه دینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزود: یتیم نوازی حضرت علی (ع) که زبانزد خاص و عام بوده و همه مسلمانان به آن علم و آگاهی دارند و بر صحت آن تاکید می کنند و نمونه های بسیاری که مجال آن نیست از جمله سیره عملی ائمه (ع) در یتیم نوازی است.
...............................
گزارش از اعظم سالار