سنندج - خبرگزاری مهر: مراسم پاياني و اختتاميه یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره به میزبانی استان کردستان با حضور شعرا، ادبا و نویسندگان جوان و مسئولان کشوری و استانی در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد و طي آن ضمن معرفي افراد برتر، از نويسندگان و شعراي جوان شركت كننده در اين دوره از جشنواره تقدير و تجليل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم پاياني یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره در حالی شامگاه شنبه در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد که پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و طنین انداز شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، بدون برگزاری سخنرانی های متعدد و خسته کننده در همان ابتدا به اهدای جوایز برگزیدگان پرداخت.

حال و هوای جشنواره یازدهم با دیگر جشنواره هایی که تا کنون برگزار شده بود بسیار متفاوت بود و شعرا، ادبا و نویسندگان جوانی که آثار خود را در بین برگزیدگان می دیدند با اشتیاق برای شنیدن نام خود برنامه را دنبال می کردند و پس از اعلام نفرات برتر در هر بخش سالن پر از شور و نشاط و تشویق توسط حاضران می شد.

یکی از نکات جالب در این جشنواره این بود که اهدای جوایز هر یک از رتبه ها در هر بخش توسط افرادی از مسئولان و یا داوران بخش های مختلف صورت مي گرفت و این یکی دیگر از تفاوت های یازدهمین جشنواره سراسری جوان سوره با سایر جشنواره ها بود.

علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری کشور برای اهدای اولین جایزه به روی صحنه رفت که پیش از اعلام نفر برگزیده شعری را به پاس گرامیداشت شاعر بزرگ کرد "شیرکو بی کس" قرائت کرد که مورد استقبال حاضران در سالن قرار گرفت و با تشویق های بسیاری رو به رو شد.

اهدای جوایز نفرات برگزیده بخش شعر کودک و نوجوان آغازگر اهدای جوایز بود و در این بخش جایزه سوم که شامل لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون تومان بود، به "سیدعلی شکرالهی" از اصفهان برای اثر همکلاسی اهدا شد.

جایزه دوم در این بخش نیز که شامل لوح تقدیر و مبلغ 1.5 میلیون تومان بود، به شعر شکوه اثر "مسعود طاهری" و جایزه اول نیز شامل لوح تقدیر، دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و مبلغ دو میلیون تومان به "محمد صارمی شهاب" هر دو از همدان اهدا شد.

دبیر هنری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره برای اهدای جایزه رتبه سوم بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان به روی صحنه رفت که در چند دقیقه کوتاه در خصوص ویژگی های این جشنواره سخنانی را بیان کرد.

علی قاسمی در ابتدا با زبان کردی از میزبانی کردستان برای برگزاری این جشنواره قدردانی کرد که مورد تشویق حاضران در سالن قرار گرفت و گفت: جشنواره یازدهم با تمام تب و تاب و اشتیاقی که کشور را فرا گرفته بود به پایان رسید و خوشبختانه از لحاظ کیفی از دوره های گذشته این جشنواره مطلوب تر بود.

وی افزود: در این مدت رسانه ها و خبرنگاران حمایت و فعالیت ویژه ای برای برگزاری هر چه باشکوه تر این جشنواره انجام دادند که شایسته تقدیر هستند.

دبیر هنری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره ادامه داد: برای اولین بار نیز در این جشنواره بخش ویژه ادبیات کردی قرار گرفت که مورد استقبال شاعران و ادیبان کرد زبان کشور قرار گرفت.

قاسمی یادآور شد: کردستان زادگاه ادیبان و نویسندگان بزرگ کرد زبان است و در این جشنواره شاهد غنای آثار رسیده بودیم که امیدواریم در جشنواره های دیگر ادامه داشته باشد.

پس از سخنان دبیر هنری یازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره، "سیدمهرداد موسویان" از همدان با اثر طلسم در بخش داستان کوتاه کودک و نوجوان تقدیر شد و "اعظم شهیدی" از تهران با اثر مخالف خوان، "فاطمه نفری" از قم با آثار من که منظوری نداشتم و دانه ای در دل خاک و "سیده عذرا موسوی" از قم با اثر زمستان مردی به ترتیب مقام های سوم تا اول را به خود اختصاص دادند.

"مسعود خدابنده لو" از استان البرز با ترانه قلب سنگ رتبه سوم بخش ترانه و سرود را کسب کرد، "پونه نیکویی" از گیلان با اثر ترانه دو به رتبه دوم دست یافت و "علی سلیمانی" مقام اول این جشنواره را از آن خود کرد.

در بخش دیگری از جشنواره "محمد جواد محبت" از شاعران نامدار کشورمان علاوه بر اهدای جایزه یکی از برگزیدگان این جشنواره، با خواندن حکایت جدید شعر دو کاج از سروده های خود، افکار حاضران در سالن را به یاد دوران مدرسه ابتدایی انداخت.

در بخش شعر نو و نیمایی و آزاد نیز مقام اول به "یزدان تورانی" با شعر برادرم رسید و جوایز دوم و سوم نیز به ترتیب به "مهدی عرب اسدی" از سمنان با اثر به کسی که همیشه در تلاطم است برای من و "سلمان نظافت یزدی" از خراسان رضوی با اثر آ مثل آب نیست اعطا شد.

داوران بخش داستان بلند بزرگسال نیز آثاری را حائز رتبه ندانستند و تنها از "علی فاطمی" از اصفهان به خاطر اثر پلاک با اهدای لوح تقدیر و 500 هزار تومان تقدیر کردند.

پس از پایان این بخش، صحنه ای از حضور مرحوم "امیرحسین فردی" در جشنواره دهم شعر و داستان جوان سوره، از سوی ستاد برگزاری جشنواره یازدهم، با اهدای لوح تقدیر و سردیس این نویسنده بزرگ کشور به فرزند وی "عارف فردی"، یاد آن مرحوم گرامی داشته شد.

مرحوم امیرحسین فردی از نویسندگان و فعالان عرصه ادبیات داستانی کشورمان بود که اردیبهشت ماه امسال دچار مشکل تنفسی شد و در راه انتقال به بیمارستان درگذشت.

در بخش داستان کوتاه بزرگسال هم اثر کاش می توانستم لباس بابایت را بپوشم از "مجید راستی" از آذربایجان شرقی مقام نخست را کسب کرد و "مجید خادم" از استان فارس و "سید حسین موسوی نیا" از تهران به ترتیب مقام های دوم و سوم را به دست آوردند.

جوایز برتر شعر کلاسیک نیز را "محمدحسین ملکیان" از اصفهان به عنوان نفر اول، "محسن رضوانی" از تهران نفر دوم و "علی فردوسی" از اصفهان به عنوان نفر سوم از آن خود کردند.

رئیس حوزه هنری کشور نیز در ادامه این جشنواره برای اهدای آخرین جایزه جشنواره به روی سن فراخوانده شد ه دقایقی پشت تریبون قرار گرفت و یاد مرحوم "امیرحسین فردی" و مرحوم "شاهرخ اورامی" از شاعران کرد زبان کردستان را گرامی داشت و گفت: این دو بزرگوار در جشنواره قبلی حضور فعالی داشتند.

محسن مومنی شریف افزود: استاد اورامی که در تمامی جشنواره به عنوان نماینده کردستان حضور داشت اکنون جای خالی ایشان احساس می شود که امید است جوانان کردستان بتوانند جای این شخصیت ادبی بزرگ را پر کنند.

در بخش پایانی این مراسم از "زینب اکبری" از کرمانشاه در بخش شعر کلاسیک ادبیات کردی تقدیر شد و "محمد مرادی نسایی" از ایلام به عنوان برگزیده داوران در این بخش مورد تجلیل قرار گرفت.

در بخش شعر نو نیمایی و آزاد ادبیات کردی نیز "محسن زارعی" از ایلام و "سحر مصطفایی" از کردستان تقدیر شدند.

قدردانی مسئولین کشوری، شاعران و نویسندگان سراسر کشور، داوران و سایر مهمانان از میزبانی خوب استان کردستان و مهمان نوازی مردم این خطه فرهنگی از ایران اسلامی، مهر تاییدی بر فرهنگی بودن کردستان بود که بیشتر آنها به این مسئله اشاره داشتند.

یکی از نکات جالب این مراسم این بود که مسئولین کارهای رسانه ها و خبرنگاران را نادیده نگرفتند و هر کس به نوبه خود فعالیت خبرنگاران و رسانه ها را ارج می نهادند.

در پایان این مراسم برگزیدگان جشنواره سراسری یازدهم شعر و داستان جوان سوره با مسئولان کشوری و استانی و داوران عکس یادگاری گرفتند.

.........

گزارش؛ سروش حبيبي راد