به گزارش خبرنگار مهر، امیرالله شمقدری در دومین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی و اولین جلسه کمیته نهضت مطالعه مفید استان که در سال جاری به ریاست رشید معاون سیاسی امنیتی استانداری در سالن جلسات برگزار شد اظهارکرد: وی ادامه داد: آنچه که بیشتر در جلسه انجمن کتابخانه ها به آن تاکید داریم، بسته های مطالعه مخاطب محور است که در 2 گروه سنی راهنمایی و دبیرستان تهیه شده است.
وی افزود: امیدواریم با کمک و حمایت آموزش و پرورش و صدا و سیما و سایر رسانه ها بتوان در برداشتن 32 گام برای 32هفته تحصیلی این مقاطع تحصیلی اقدامات مفیدی صورت بگیرد.
وی ضمن اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه "مردم ما کتاب خوان نیستند، این کتاب نخوانی نقص خیلی بزرگی است و ما باید این نقیصه را برطرف کنیم" اهداف تعیین شده در سند نهضت مطالعه مفید که می بایست تا سال 1404محقق گردد را بدین شرح اعلام کرد: فضای کتابخانه های عمومی به میزان 8متر به ازای هر 100نفر، فراهم آوری 4جلد کتاب به ازای هر نفر در کتابخانه های عمومی و عضویت 35درصد جمعیت در کتابخانه های از جمله این موارد است.
وی توجه به مطالعه غیر درسی و مفید در روند آموزش رسمی کشور و توجه به مطالعه مفید در برنامه های اوقات فراغت را از دیگر اهداف تعیین شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی همچنین گزارشی از درصد تشکیل جلسات نهضت مطالعه مفید استان در سال91 داد و اعلام کرد: شهرستان مشهد در رتبه نخست و شهرستانهای مه ولات و فریمان در رتبه های بعدی قرار دارند این وضعیت در خصوص برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی استان نیز مشابهت دارد.
وی عنوان کرد: هم اکنون به ازای هر نفر 0.37جلد کتاب در کتابخانه های عمومی وجود دارد و درصد اعضای کتابخانه ها از جمعیت استان2.7درصد و سرانه زیربنای کتابخانه های عمومی استان به ازای هر 100 نفر 1 مترمربع است.
سرانه مطالعه خراسان رضوی64 دقیقه اعلام شده است
وی با اعلام اینکه سرانه مطالعه کشور در سال75 دقیقه و استان خراسان رضوی64 دقیقه و اعلام شده است ادامه داد: از این میزان سهم خراسان رضوی درمطالعه کتاب غیر درسی چاپی (فیزیکی) 10 دقیقه و مابقی مربوط به مطالعه کتاب غیر درسی الکترونیکی (مجازی)، مطالعه قرآن و ادعیه ،مطالعه روزنامه چاپی (فیزیکی)، مطالعه روزنامه الکترنیکی (مجازی)، مطالعه نشریه چاپی (فیزیکی) و مطالعه نشریه الکترنیکی (مجازی) است که با توجه به اینکه مشهد پایتخت معنوی و فرهنگی است شرایط مطلوب تری مورد نیاز است.
شمقدری با اشاره به این موضوع که بعضی از افراد جامعه کتاب را نمی شناسند و بعضی روش های مطالعه را نمی دانند و برخی گام به گام بایستی علاقه به کتاب در آنها ایجاد شود افزود: اینها وظایف همه متولیان مرتبط این حوزه است.
وی بیان کرد: در همین راستا بسته های مطالعه در دو موضوع "مخاطب محور" و"موضوع محور"تهیه شده است که در تهیه این بسته ها 2 عامل جامعیت و جذابیت مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: آنچه که بیشتر در جلسه انجمن کتابخانه ها به آن تاکید داریم، بسته های مطالعه مخاطب محور است که در 2 گروه سنی راهنمایی و دبیرستان تهیه شده است.
وی افزود: امیدواریم با کمک و حمایت آموزش و پرورش و صدا و سیما و سایر رسانه ها بتوان در برداشتن 32 گام برای 32هفته تحصیلی این مقاطع تحصیلی اقدامات مفیدی صورت بگیرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی پس از ارائه پیشنهاد تقویم زمانی برگزاری جلسات و تصویب آن در جلسه گزارشی از وضعیت کتابخانه مرکزی مشهد ارائه کرد.
وی بیان کرد: سال گذشته در جلسه ای که در بهمن ماه با حضور معاونین عمرانی و برنامه ریزی استانداری، فرماندار و شهردار مشهد مقدس تشکیل شد مدیر کل نوسازی مدارس استان اعلام کرد پروژه کتابخانه مرکزی با 3 میلیارد تومان اعتبار تا 22 بهمن 1392 تکمیل شود اما اخیراطی مکاتبه ای از اداره کل نوسازی مدارس،اعتبار مورد نیاز برای تکمیل کتابخانه مرکزی 8.5 میلیارد تومان اعلام شده است.
شمقدری ادامه داد: ما اگر بخواهیم این پروژه در موعد مقرر به اتمام برسد باید همه مشارکت کنیم و احتیاج به یک همت مضاعف داریم.
وی بیان کرد: اینجانب متعهد پیگیری اعتبارات مورد نیاز بوده و خواهم بود؛ ولی اینکه بدون هیچگونه برنامه زمان بندی و دلایل و مستندات متقن اعتبارات درخواستی طی 5 ماه ، 3 برابر می شود توجیه نداشته و پاسخ مناسبی به مردم و اهالی فرهنگ و ادب و علاقه مندان به بهره برداری سریع تر از پروژه کتابخانه مرکزی نیست.
تاخیر در تکمیل کتابخانه مرکزی به دلیل مقاوم سازی
محمد رفیعی معاون اجرایی اداره نوسازی مدارس استان اعلام داشت: پروژه تا کنون 17 درصد پیشرفت داشته و طراحی قدیمی کتابخانه مرکزی و نادیده گرفتن بخش های متعدد، مخصوصا پارکینگ و مقاوم سازی بنا روند تکمیل پروژه را طولانی و هزینه بر کرده است و مبلغ 8.5 میلیارد تومان اعتبار درخواستی با فهرست بها 92 تهیه و ارائه شده است.
علی اصغر رشید معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان رضوی نیز بیان کرد: اینکه امروز اعلام می شود پروژه 17درصد پیشرفت داشته است و با در نظر گرفتن اینکه بهمن ماه سال گذشته اعلام شده بود تکمیل این پروژه حدود یک سال به طول خواهد انجامید و میزان اعتبار درخواستی در حال حاضر 3 برابر شده مارا به این فکر فرو می برد که اگر پروژه کتابخانه مرکزی را مجددا از ابتدا در دست اقدام قرار می دادیم مقرون به صرفه تر می شد و این موضوع اصلا قابل قبول نیست.
رشید در ادامه از اداره کل نوسازی استان خواست ظرف مدت یک هفته زمان بندی اجرای پروژه را به تفکیک مقاطع مختلف مقاوم سازی و نازک کاری و ... ، اعتبار درخواستی در هر مرحله و مقطع را به همراه پیشرفت فیزیکی پروژه به استانداری و اداره کل کتابخانه های عمومی استان ارسال شود.
ی افزود: در جلسه ای فنی متشکل از دفتر فنی استانداری و اداره کل کتابخانه ها و نوسازی موضوع نیز بطور جدی پیگیری شود و برنامه زمان بندی و اعتبار مورد نیاز به طور دقیق جهت اتمام این پروژه تهیه شود.
.