به گزارش خبرنگار مهر، محسن شجاعی شامگاه چهارشنبه در کارگروه اجتماعی فرهنگی استان کردستان اظهار داشت: آسیب های اجتماعی بدون شک سلامت جامعه را در معرض خطر قرار می دهد و برای کنترل و جلوگیری از افزایش این آسیب ها دستگاه های فرهنگی و اجتماعی باید با تمام توان خود با برنامه ریزی دقیق وارد عمل شوند.
وی افزود: از بین رفتن و یا ریشه کن کردن کامل آسیب های اجتماعی در هر جامعه ای غیر ممکن است و تنها می توان در راستای کنترل و یا کاهش آن برنامه هایی را تدوین کرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان با بیان اینکه تحولات و دگرگونی ها در جامعه خیلی سریع تر از گذشته صورت می گیرد، ادامه داد: این تحولات به گونه ای است که تحولات 10 سال اخیر در بحث تکنولوژی بیشتر از 50 سال قبل از آن بوده است.
شجاعی یادآور شد: روند رو به رشد تحولات در عرصه های مختلف زمینه ساز افزایش آسیب های اجتماعی است که نمی توان با انکار آنها صورت مسئله را پاک کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود جایگزین کردن مداخلات اجتماعی به جای برخوردهای انتظامی با آسیب های اجتماعی را ضروری دانست و بیان کرد: هیچ نهاد و دستگاهی به تنهایی و بدون تعامل و همکاری با سایر بخش ها نمی تواند زمینه جایگزین کردن این مداخلات را فراهم کند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان با اشاره به اینکه تعامل و ارتباط بین دستگاه های مختلف همچون نیروی انتظامی، بهزیستی، دادگستری و زندان ها بهترین راه مقابله با آسیب های اجتماعی است، گفت: مداخلات اجتماعی خدمات تخصصی، به موقع و در دسترس است که به منظور کاهش آسیب ها به صورت شبانه روزی به جامعه هدف ارائه می شود.
شجاعی شناسایی مناطق آسیب زا و آسیب های شایع و در حال شیوع در سطح منطقه و تقویت مداخله اجتماعی پیش از مداخلات انتظامی را ضروری عنوان کرد و افزود: با حمایت و تعامل سایر دستگاه ها با بهزیستی استان می توان به منظور گسترش خدمات اجتماعی 123 با هدف افزایش امنیت و آسایش اجتماعی و کاهش آسیب ها در سطح استان فعالیت های مطلوبی انجام داد.
وی به خدمات تلفن 123 و پوشش آن در سطح سه شهرستان بانه، سنندج و سقز اشاره کرد و اظهار داشت: با هماهنگی های به عمل آمده با شرکت مخابرات استان، خدمات مشاوره ای 123 به زودی در کل استان فعال می شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان ادامه داد: خدمات سیار فوریت های اجتماعی و پایگاه های اجتماعی از دیگر اقدامات بهزیستی در سطح استان است که در حال حاضر در مناطق حاشیه نشین همچون نایسر، تقتقان و فرجه فعال شده است.
شجاعی به جامعه هدف بهزیستی در ارائه این خدمات اشاره کرد و یادآور شد: خشونت دیدگان خانوادگی، افراد در معرض خودکشی، دختران و پسران فراری، زوجین در معرض طلاق و مبتلایان به اختلال های جنسیتی در معرض آسیب بخشی از جامعه هدف بهزیستی است.
عدم استفاده از ماهواره نیازمند فرهنگ سازی است
قائم مقام صدا و سیمای مرکز کردستان گفت: عدم استفاده از ماهواره در جامعه امروزی به عنوان یک تکنولوژی نو نیازمند فرهنگ سازی است.
علی مرادی شامگاه در ادامه اين جلسه با بیان اینکه برای مقابله با بحث استفاده از شبکه های ماهواره ای نیازمند فرهنگ سازی هستیم، اظهار داشت: استفاده از توان فکر و اندیشه صاحب نظران و متخصصان دارای ایده به ویژه افرادی که با فرهنگ های خودی آشنایی کامل دارند در این حوزه ضروری است.
وی با اشاره به اینکه دشمن با برنامه ریزی و شناخت دقیق از جامعه هدفش متناسب با ذائقه مخاطب برنامه ها را تعریف و از طریق شبکه های مختلف به خورد مخاطبین می دهد، افزود: با وجود اقدامات انجام شده و ارائه خدمات دیجیتالی از سوی مرکز صدا و سیمای کردستان، باز هم افزایش روند استفاده از ماهواره مشاهده می شود.
قائم مقام صدا و سیمای مرکز کردستان به 24 ساعته شدن برنامه های شبکه استانی مرکز کردستان اشاره کرد و ادامه داد: برای افزایش کمی و کیفیت بخشی به برنامه ها به منظور جذب مخاطبین نیاز به حمایت همه دستگاه های فرهنگی است.
مرادی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه به بحث پیوست های فرهنگی به ویژه ایجاد کتابخانه های عمومی در سکونتگاه های غیر رسمی تاکید کرد و یادآور شد: ایجاد نهضت کتابخوانی در استان به منظور تقویت و توسعه شاخصه های فرهنگی باید به صورت ویژه دنبال شود.
وی به مشکلات موجود در مناطق حاشیه نشین شهری و سکونتگاه های غیر رسمی در کردستان اشاره کرد و بیان کرد: با وجود اجرای طرح مسکن مهر و خانه دار شدن تعداد زیادی از مردم متاسفانه مشکلات زیادی در بحث افزایش سکونتگاه های غیر رسمی وجود دارد.
قائم مقام صدا و سیمای مرکز کردستان گفت: متاسفانه با وجود برنامه هایی که در راستای معرفی مشکلات و آسیب های موجود در اینگونه مناطق از سوی صدا و سیما تهیه و پخش می شود مشکلات موجود در این مناطق تمامی ندارد و همچنان ادامه دارد.
مرادی بر نهادینه کردن و غالب کردن گفتمان ولایت در جامعه به منظور مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان تاکید کرد و افزود: بیانات رهبری همواره گره گشا و بهترین راهنما برای مقابله با هجمه های دشمنان بوده است.
وی از انجام پژوهش و تحلیل ویژه ای در بحث تاثیرات مخرب استفاده از ماهواره توسط صدا و سیمای مرکز استان خبرداد و اظهار داشت: در این پژوهش و تحلیل به صورت کارشناسانه به بحث آسیب های استفاده از ماهواره و راهکارهای مقابله با آن پرداخته شده است.
قائم مقام صدا و سیمای مرکز کردستان یادآور شد: برنامه و طرح های خوبی در بحث مقابله با آسیب های اجتماعی در مرکز صدا و سیمای کردستن داریم، اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار قادر به اجرا و عملیاتی کردن این برنامه ها نیستیم.