به گزارش خبرنگارمهر، روز پزشک مجالی است برای شنیدن درد و دل های پزشکان، سفیدپوشانی که روز به روز قله های علم و پیشرفت را فتح می کنند تا جایی که خبرهای منعکس شده در این حوزه حاکی از کاهش وابستگی ها به کشورهای خارجی در تهیه تجهیزات، امکانات و داروهای مورد نیاز داخل است.
البته این را هم باید اضافه کرد که در کنار این پزشکان و متخصصانی که پیشرفت های کشور مدیون آنهاست، پزشکانی نیز در جامعه پزشکی کشور عنوان مقدس احیاگری را یدک می کشند که بی قانونی هایشان در افزایش خودسرانه نرخ ویزیت یا گرفتن پولهایی با عناوین مختلف برای عمل جراحی، همیشه انتقاداتی را برای جامعه پزشکی کشور به همراه داشته و باعث آزردگی دیگر اعضا اين جامعه شده است.
صبوری پزشکان و لبخند آنها مرهمی است گرانبها برای زخم های بیمارانی که گاها مشکلات تهیه دارو و مخارج درمان، درد بیماری را از تنشان خارج می کند.
تکریم این انسان هایی که نفس میبخشند، اعضای بدن یک نفر را به نفر دیگری پیوند میزنند، تکریم تسکین دهندگان دردهای انسانهاست، تکریم همه ی خوبی هاست، تکریم دستهای شفابخشی است که نیروی خود را از خدا می گیرند.
شاید گشت و گذاری در مناطق روستایی زلزله زده ارسباران که چند روزی از سالگرد این حادثه تلخ نمی گذرد، حاکی از آن باشد که جامعه پزشکی نیز پا به پای همه مردم جلو آمد و نشان داد که اطلاق عنوان حکیم به جامعه پزشکی بی دلیل نیست، چرا که آنها خانه هایی ساختند برای زندگی روستاییان، درمانگاه هایی ساختند با پول خودشان تا دیگر مریضی بدون دارو و دکتر نماند.
حل مشکلات جامعه پزشکی باعث افزایش تمرکز پزشکان در درمان بیماران می شود
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه حل مشکلات جامعه پزشکی، افزایش تمرکز پزشکان بر درمان بیماران را در پی خواهد داشت، گفت: وقتی پزشکی مشکل و دغدغه فکری و مالی نداشته باشد، می تواند با خیالی آسوده تر عمل جراحی خود را به پایان رساند که در این صورت نیز احتمال موفقیت درمان چندین برابر می شود.
باب الله قاسمی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، پزشکان کشور علاوه بر وظایف شغلی خود، نقشهای فرهنگی و اجتماعی بسیار داشتند، افزود: اعتماد فراوان در جامعه ما به پزشکان نشانگر رضایت مردم از این قشر فرهیخته است.
وی با اشاره به اینکه پزشکان همواره برنقش خطیرشان در حفظ و ارتقای سلامت جامعه اهتمام می ورزند، گفت: البته در این بین همکارانی نیز بودند که راه را کج کردند و گرفتن زیر میزی های آنها که با عناوین مختلف همچون پول عمل، حق الزحمه و هزاران عنوان دیگر از بیماران، زخم عمیقی بر روح با ارزشمند جامعه پزشکی وارد ساخت.
قاسمی همچنین گفت: پزشکان اگرچه مظهر احیاگری هستند ولی در بعضی موارد هم اعضایی از جامعه پزشکی پیدا می شوند که آتش می زنند بر حیثیت و درجه والای طبابت.
بخشی از دلایل قانون گریزی پزشکان متوجه دولت است
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز گرفتن زیر میزی و قانون گریزی بین پزشکان را متوجه دولت و تصمیمات آن دانست و افزود: برخلاف کشورهای دیگر که تعرفه های پزشکی را خود پزشکان تعیین می کنند، در کشور ما روال برعکس است و وقتی خود دولت تعرفه تعیین می کند، موجب بوجود آمدن قانون گریزی و تخلف می شود.
قاسمی با اشاره به اینکه روز پزشک، روز تجدیدعهد با واِژه های والای سلامت یک دردمند است، گفت: درست است که پزشکان قدیم الایام حکیم بودند و علاوه بر طبابت، مسائل خداشناسی، عرفان و تقوا به مردم یاد می دادند و الان خبری از این طبیبان در جامعه ما نیست.
وی همچنین ادامه داد: ولی باید به این نکته اذعان کرد که با گسترش علوم و پیچیدگی آن، بالاجبار شاخه ها گسترده تر شد و باعث شد که پزشکان به سمت تخصص گرایی بروند و دیگر خبری از حکیمانی مثل ابوعلی سینا نباشد.
قاسمی نداشتن نگاهی جامع و کامل به انسان را منشا بسیاری از مشکلات عنوان کرد و افزود: وقتی جامعه نگاه درستی به انسان و مشکلات و بیماری های او ندارد، طبیعتا نمی تواند با تصویب قانون یا پیدا کردن راه چاره این مشکلات را حل و فصل کند.
پزشکانی که مقید به قانون هستند، یک شبه پولدار نمی شوند
قاسمی همچنین از افزایش فاصله طبقاتی در جامعه پزشکی خبر داد و گفت: پزشکانی که مقید به قانون هستند و به قانون اکتفا می کنند، یک شبه پول دار نمی شوند و در بین همکاران خود مستضعف باقی می مانند و باعث می شود روز به روز فاصله های طبقاتی پزشکان از هم زیاد می شود.
وی طرح پزشک خانواده را نمونه ای از تفکر درست و جامع به انسان دانست و گفت: با اجرای سریع و علمی طرح پزشک خانواده، شاهد ارتقاء سلامت در جامعه خواهیم بود و تحولی در وضعیت سلامت کشور ایجاد می شود.
این استاد دانشگاه خواستار تدوین و اجرای برنامه هایی برای کاهش حجم مشکلات معیشتی و اقتصادی پزشکان جوان از طرف دولت جدید شد.
حل مشکلات و بیماری های دردمندان؛ دغدغه ی اصلی جامعه پزشکی
عضو کمسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حل مشکلات و بیماری های بیماران همیشه از دغدغه های اصلی جامعه پزشکی بوده است، افزود: بازنگری در آموزش پزشکان، کاهش پرداخت برای درمان، اجرای درست طرح پزشک خانواده و کاهش فاصله درآمدی در جامعه پزشکی را از دغدغههای دیگر نمایندگان مجلس و مسئولان دلسوز سلامت کشور دانست.
مسعود پزشکیان با تقدیر از رسانه مهر در پوشش مسائل و مشکلات پزشکان، گفت: بهرغم جایگاه ویژه پزشکان در بطن جامعه، در سالهای اخیر پزشکان شاهد بیمهریهایی بودند که ناشی از نگاه یک طرفه به قضایا می شد که وقتی رسانه ها ورود پیدا می کنند، تسکینی می شود بر زخم های پزشکانی که صدایشان را گاها" هیچ کس جز خودشان نمی شنود.
وی با تاکید بر اینکه باید به معنای واقعی با تعامل سازنده با پزشکان صحبت کرد، افزود: نگاه های یک سویه و اعمال فشار و تعیین تعرفه های یک جانبه هرگز نمی تواند مشکلات مردم را حل کند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس همچنین با بیان اینکه حل مشکلات مردم در حوزه سلامت در گرو حل دغدغه های جامعه پزشکی است، گفت: یکی از کارهای مهمی که برای بهبود وضعیت سلامت کشور می توان انجام داد، افزایش سرانه سلامت است که مطمئنا در برنامه های دولت نیز قرار دارد.
بزرگداشت پزشکان تأکیدی بر گرامیداشت امر سلامت در جامعه است
پزشکیان با بیان اینکه اهتمام به ارتقای سلامت از دیرباز رسالت پزشکان تلقی شده است، گفت: بزرگداشت پزشکان تأکیدی بر گرامیداشت امر سلامت در کشور است.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تلاشهای بسیاری برای بررسی و حل مشکلات پزشک خانواده انجام داده است٬ افزود: این کمیسیون نشستهای خوبی با افراد مرتبط با اجرای طرح پزشک خانواده برگزار کرده که نتیجه آن در آینده نزدیک مشاهده خواهد داشت.
این نماینده مجلس همچنین گفت: جامعه بشری در طول تاریخ هیچگاه از خدمات پزشکی بینیاز نبوده و با وجود پیشرفتهای مختلف، مسئولیت جامعه پزشکی هیچگاه کاهش نیافته است و در کشور ما نیز پزشکان همواره از قداست خاصی برخوردار هستند.
با همه این اوصاف دولتمردان باید به فکر مردم مستضعف و قشر ضعیف جامعه بوده و مشکلات درمانی آنها را که در این اواخر به مرز هشدار رسیده حل کرده و پزشکان متعهد به قانون را مورد تشویق قرار داده و با متخلفان که وجهه پزشک را در جامعه خراب می کنند برخورد قانونی کنند.
............................
محمدرضا علی اشرفی