به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان کنفرانس اسلامی بنا به پیشنهاد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سی ام مرداد که روز به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست ها بوده را به عنوان "روز جهانی مسجد" اعلام کرد. این موضوع در جریان سی امین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی که از هفتم لغایت نهم خرداد ماه سال 1382 در تهران برگزار شد به تصویب رسید. در این اجلاس شرکت کنندگان بر جایگاه رفیع مسجد به عنوان رمز وحدت و برادری در جهان اسلام تاکید کردند. در این اجلاس تصویب شد که 21 آگوست هر سال، مطابق با 30 مرداد ماه، که مصادف با خاطره به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط تندروهای صهیونیستی است، به عنوان روز جهانی مساجد اعلام شود.
همچنین در این اجلاس از کشورهای عضو خواسته شد با هدف ارج نهادن به نقش مساجد و صیانت از آنها به عنوان اماکن مقدسه در احیاء و تجلیل این روز تلاش نمایند همچنین گفته شده که سی ام مرداد ماه مصادف با حمله عوامل رضاخان به مسجد گوهرشاد و کشتار مردم بی گناه در سال 1314 است.
پیامبر گرامی اسلام (ص) پایه گذار اولین مسجد است. او مکانی را پایه گذاری کرد که علاوه بر عهده دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت های اجتماعی مسلمانان نیز به شمار می رفت به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجسته برخوردار بوده است.
در صدر اسلام مسجد به عنوان دارالفنون، دارالقضا، مرکز اصلی مدیریت شهر و جامعه اسلامی و حتی مرکز تجهیز نظامیان بوده و در نقطه مرکزی شهر قرار داشته که خیابانها، بازارها و همه به مسجد ختم می شده است. با گذشت زمان و محدودیت های ایجاد شده توسط حکام جور، مسجد آن جایگاه شایسته و بایسته خود را از دست داد و بیشتر به عنوان دارالعباده محض قلمداد گردید.
با شروع نهضت امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب، مجددا تلاش جهت محوریت مسجد آغاز شد تا جایی که کلیه امور، برنامه ریزی و ساماندهی انقلاب در مساجد متمرکز و راهبری می شد و همچنین قسمت قابل توجهی از تلاش مسئولان بر اساس رهنمودها و منویات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت ا... العظمی خامنه ای حول محور اعتلای جایگاه مساجد بوده بحمدا... تا کنون در این مسیر زحماتی و مساعی زیادی مصروف و توفیقات گسترده ای حاصل شده است.
همانطور که عنوان شد موضوع مسجد موضوع خاص و ویژه ای در صدر اسلام بوده است تا جایی که مسجد النبی محل تمام امور حکومتی و دینی مسلمان بود حتی کسانی که مشکلات خاص مالی داشتند جایگاهی برای آنان در مسجد پیامبر در نظر گرفته شده بود لذا باید در بعد تغییر نگرش های غلط و همچنین فرهنگ سازی مثبت دینی و بسیج عمومی جهت حل مشکلات کلانشهر و تصمیم گیری های راهبردی در حوزه فرهنگ عمومی، مساجد جایگاه خاصی داشته باشند که بحمدالله تا اندازه ای برنامه ها در این زمینه آغاز گردیده است.
مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و حضور در مسجد و اقامه نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر این هماهنگی و انسجام می باشد در مساجد افراد نمازگزار همچون قطره های آب به یکدیگر می پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش در آورند. همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا به نماز و عبادت پرداخته و سرود توحید را زمزمه می کنند. لذا توجه به مساجد و تلاش و اهمتام ویژه جهت تعالی این بیوت الهی وظیفه ای است که در نظام اسلامی بر دوش همه کارگزاران و مسئولین سنگینی می کند.