رييس دانشگاه بيرجند گفت: در دولت هشتم شاهد جهش علمي بوديم. در طي اين چند سال حضور محققان ايران در سطح بين المللي بسيار گسترده شد به طوري كه ايران در زمينه توليد علم در جهان اسلام رتبه دوم را كسب كرد.

دكتر آقا ابراهيمي در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي" مهر" افزود: بحث استقلال دانشگاه ها و هيات امنايي شدن آنها از بزرگترين دستاوردهايي است كه در دولت هشتم اتفاق افتاده است. سازو كارهايي كه در نظام عادي دولتي وجود دارد، به هيچ وجه اجازه تحرك را نمي دهد. اگر دانشگاه ها را در چارچوب آن محدوديت ها قرار دهيم، به روزمرگي مي افتند. اين در حالي است كه توليد علم در جهان با سرعت روزافزوني اتفاق مي افتد. با دادن استقلال به دانشگاه ها روند توليد علم و ديگر الزامات با سرعت بيشتري پيش مي رود.

دكتر آقا ابراهيمي يادآور شد: استقلال در دانشگاه ها باعث شده، دانشگاه ها در زمينه ارتباط با دانشگاه هاي خارج از كشور فعاليت هاي بيشتري انجام دهند. اين استقلال و تمركززدايي در دانشگاه ها چهره آنها را تغيير داده، به طوري كه قابل مقايسه با سال هاي قبل نيست.

وي خاطرنشان كرد: توسعه دوره هاي تحصيلات تكميلي توان كشور را در امر پزوهش و آموزش بالا برده است. وجود هزاران نفر دانشجوي دكتري و كارشناسي ارشد باعث مي شود كه منابع ارزي كشور به خارج وارد نشود و اين دانشجويان با مسايل و مشكلات موجود در كشور خود بيشتر آشنا شوند.

رييس دانشگاه بيرجند در ادامه افزود: يكي ديگر از مهم ترين دستاوردهاي دولت آقاي خاتمي، توسعه آموزش عالي در مناطق محروم است. همين امر باعث توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي اين مناطق شده است.

وي تصريح كرد: در زمينه هاي فرهنگي بزرگترين اتفاقي كه در اين هشت سال افتاده، قانونمند كردن فعاليت هاي دانشجويان از طريق آيين نامه تشكل هاي اسلامي است. اين فعاليت ها در سال هاي قبل به صورت غير قانون مند و سازمان نيافته وجود داشت. قانون مند شدن فاليت هاي فرهنگي سبب افزايش فعاليت هاي فرهنگي، ورزشي و علمي در ميان دانشجويان شده است.