سرپرست وزارت ورزش و جوانان در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل جدید حوزه وزارتی گفت: سیاست قطعی ما در وزارتخانه حاکمیت نخبگان و ژنرال‌های ورزش در فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم معارفه کیومرث هاشمی مدیر کل جدید حوزه وزارتی و تودیع عصمت الله ساکی زاده، مدیر کل پیشین امروز با حضور رضا صالحی امیری و معاونان و مدیران کل ستادی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

سرپرست وزارت ورزش و جوانان در این مراسم با تاکید بر اینکه مبنای کارها و تصمیماتش در حوزه ورزش و جوانان بر مبنای تعجیل، جنجال، تصمیم‌های احساسی و رفتارهای آنی و زودگذر نیست، گفت: به شخصه به ثبات تشکیلات اصرار دارم و معتقدم که قطار ورزش و جوانان باید بدون آنکه حرکتش متوقف و کند شود، شتاب گرفته و با سرعت بیشتری به حرکت خود در جهت دستیابی به اهداف کلان ورزش و جوانان ادامه دهد.

* هیچ قصوری را نمی‌پذیریم
وی در این زمینه اضافه کرد: با چنین رویکردی تعجیلی در انتخاب همکارانم ندارم و می‌خواهم با مجموعه معاونان و مدیرانی که در حال حاضر در خدمت ورزش و جوانان هستند، کارمان را ادامه دهیم. بنابراین از همکارانم انتظار دارم که با قوت و انگیزه بیشتری به کار خود ادامه دهند ، چرا که هیچ قصور و کم کاری را در جهت پیشبرد امور نمی‌پذیرم. بدیهی است آمدن هر فردی جدیدی به مجموعه ستادی باید مایه امید و نشاط باشد و انگیزه و شوق بیشتری را جهت کار و خدمت در همکاران بر انگیزد.

* تغییر و تحول در وزارتخانه به منعای پیاده کردن دیگران نیست
صالحی با تاکید بر حفظ کرامت انسان‌ها، تصریح کرد: مبنای کار دولت تدبیر و امید بر حفظ کرامت انسان‌ها و بویژه مدیران است و یقینا با چنین نگاهی باید پرونده انگ زنی‌، تهمت و افترا به افراد بسته شود و همه برادرانه و در فضایی سالم و با نشاط به مسوولیتی که بر عهده داریم در جهت خدمت به مردم عمل کنیم. تغییر و تحول جدید در چند پست مدیریتی وزارتخانه نیز به معنای ورود انرژی جدید به مجموعه سازمانی در جهت سرعت بیشتر قطار در حرکت است و یقینا چنین مساله ای اصلا به معنای پیاده کردن دیگران و تخریب آنان نیست. به سخن دیگر پیام مشخص و روشن من این است که از پیش داوری‌ها پرهیز کرده و به شدت از این پیش فرض که فردا چه خواهد شد اجتناب نمایید.

* حق بازی با کرامت انسان‌ها را نداریم
وی افزود: موضوعی که همواره باید بدان پایبند باشیم مبانی اخلاقی است که مبانی آن سطح مختلفی دارد که یکی از سطوح آن فردی است. در حقیقت اگر ما به لحاظ مسوولیت حق داریم پست‌های افراد را در محیط سازمانی جابجا کنیم، اما به هیچ‌وجه حق نداریم که کرامت انسان‌ها و شان و جایگاه آنان را با بازی گرفته و تخریب کنیم.

* نگاه ما به آینده است
صالحی امیری با تاکید بر اینکه کارهای زیادی در ورزش برای انجام دادن وجود دارد، تصریح کرد: ما امروز فرصت این را نداریم که به گذشته پرداخته و آن را نقد کنیم، نگاه ما به آینده است و در این مسیر نباید از کوچکترین فرصتی چشم بپوشیم . من مجموعه ای از برنامه ها و اهداف کوتاه مدت ، میان مدت و بلندمدت را با همفکری بزرگان ورزش در سه دهه گذشته و طی دو ماه فعالیت در کارگروه های تخصصی نوشته‌ایم و بر این مبنا تاکید دارم که سیاست قطعی ما در وزارت ورزش و جوانان حاکمیت نخبگان و ژنرال های ورزش در فرآیندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری است.

* با آغوش باز از تمام نظرات استقبال می‌کنیم
وی با بیان اینکه این فرآیند صرفا به معنای تصدی پست‌ها نیست، افزود:  چرا که همه می‌توانند با چنین رویکری به ما کمک کنند و ما با آغوش باز از تمام فکرها و نظرها در جهت توسعه ورزش و موضوعات کلیدی جوانان استقبال می‌کنیم. نکته مهم در این رابطه فراهم آوردن ساز و کارهای استفاده از فکر و تفکر نخبگان است که بنا داریم با تشکیل کارگروه های تخصصی و مشورتی، از تعامل و همفکری سازنده اصحاب فن و صاحبان دانش استفاده کرده و بهره مند شویم.

* با تغییر مدیران به صورت اتوبوسی مخالف هستم
صالحی امیری با اشاره به اینکه در انتخاب مدیران وزارت ورزش و جوانان به سه فاکتور تعهد ، تخصص و مقبولیت توجه اساسی دارد‌، انتخاب کیومرث هاشمی بعنوان مدیر کل حوزه وزارتی را منبعث از چنین نگاهی دانست و گفت: مبنای انتخاب مدیران بر مبنای شاخصه های علمی تعریف شده است و بنده در انتخاب همکارانم نگاه به مجموعه مدیران داخل وزارتخانه دارم، مگر آنکه در جاهایی مجبور شوم که از ظرفیت مدیران خارج از مجموعه استفاده کنم. بنابراین مبنای انتخاب مدیران ضابطه مند خواهد بود، نه بر مبنای رابطه‌ای و سفارش‌های بیرونی که اصولا بنده با تغییر مدیران به صورت اتوبوسی مخالف بوده و تاکید دارم که باید از درون مجموعه این فرصت را در اختیار مدیرانی قرار دهیم که هم صاحب تجربه و ظرفیت‌های مدیریتی هستند و هم با حضور خود انرژی‌های تازه‌ای را به مجموعه در جهت خدمت بیشتر تزریق می‌کنند.

* وامدار هیچ گروهی نیستم
به گزارش پایگاه خبری ورزش و جوانان، سرپرست وزارت ورزش و جوانان افزود: خوشحالم که با چنین نگرش و منطقی، امروز اولین حرکت ما با حضور دوباره کیومرث هاشمی در مجموعه ورزش همراه شده است. انتخابی که بر اساس مطالعه لازم انجام شده و باید همین جا این نکته را نیز تاکید کنم که بنده در آمدن به وزارت ورزش و جوانان خود را وامدار هیچ گروهی نمی‌دانم، جز اعتماد دکتر روحانی رییس جمهوری محترم که امیدوارم بتوانم به همراهی و همکاری معاونان و مدیران محترم در مجموعه وزارت ورزش و جوانان، اعتماد ایجاد شده را پاسخ مثبت دهیم.

* دو نکته مورد توجه وزارتخانه
وی با تاکید بر اینکه وزارت ورزش و جوانان، ظرفیت‌های بالایی به لحاظ نیروی انسانی دارد، اضافه کرد: ارتقای دانش نیروی انسانی و کشف و شناسایی نیروهای درون سازمانی، دو کار مهمی است که باید در جهت خلاقیت و تحول سازمانی مورد توجه قرار گیرد و هنر ما و مجموعه همکارانم باید این باشد که این نیروها را شناسایی کرده و بستر فعالیت را در اختیار آنان قرار دهیم. این اتفاقی است که الزاما باید در جهت چرخش نیروی انسانی و ایجاد انگیزه در بین همکاران وزارت ورزش و جوانان مورد توجه قرار گیرد.

* نظام ورزش باید از دخالت سیاسی دور باشد
صالحی امیری با تاکید بر اینکه نظام ورزش باید از دخالت‌های سیاسی به دور باشد، گفت: ورود سیاست به مساله ورزش مثل موریانه‌ای می‌ماند که ساختار ورزش را می‌بلعد و بنده اهتمام ویژه دارم که در عزل و نصب‌ها ملاحظات سیاسی را در انتخاب‌هایم راه ندهم و این کار را با مطالعه و بینش لازم و بر اساس سه شاخصه مورد اشاره انجام دهم.

* خواسته‌های سرپرست از کیومرث هاشمی
وی افزود: با چنین نگاهی کیومرث هاشمی انتخاب شده است و من از ایشان خواسته‌ام علاوه بر کارهای حوزه وزارت ، حجم زیادی از امور ستادی را نیز که معمولا به سمت وزیر سرازیر شده و وی را از انجام کارهای کلان باز می‌دارد، انجام دهند. بی شک وظیفه هر وزیری مدیریت راهبردی و استراتژیک در جهت رصد امور، تدارک و تامین منابع مالی لازم و ایجاد ساز و کارهای جدید برای تغییر و تحولات تشکیلاتی و استراتژیک است و از این حیث هر معاون و مدیر ستادی در حوزه ورزش و جوانان باید امور مربوط به خود را به بهترین شکل انجام داده و در امور ستادی نیز با کیومرث هاشمی هماهنگی‌های لازم را انجام دهد.


* 50 موضوع مربوط به حوزه ورزش و جوانان را شناسایی کرده‌ام
صالحی با اشاره به اینکه در مجموع 50 موضوع مربوط به حوزه ورزش و جوانان را مورد شناسایی قرار داده است که باید در برنامه راهبردی وزارت مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: در جلسات هم اندیشی که در آینده با معاونان و مدیران ستادی وزارت خواهیم داشت، این برنامه‌ها را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد تا پس از تایید، به مورد اجرا در آید.

* برنامه محور هستیم
وی محور حرکت در وزارت ورزش و جوانان را بر اساس برنامه محوری و در راستای اهداف کلان توسعه فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: یکی از آسیب‌های نظام مدیریت نگاه فعالیت محور است که هر مدیری را به امور روزمره رسانده و او را از حرکت‌های توسعه‌ای باز می‌دارد. بر این اساس شاهد بوده‌ایم که هر وزیری که آمده در فرایند کمی گرایی گرفتار شده است. در حالی که من می‎خواهم وارد این حجم از فعالیت‌های سازمانی نشوم و با پرداختن به فعالیت‌های کلان، حرکت‌های توسعه‌ای ورزش و جوانان را شتاب بیشتری ببخشم.