به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه تئاتر شهر در دورههای مختلف میزبان مدیرانی بوده است که هر کدام بعد از حضورشان در این مجموعه تغییراتی را به صلاحدید خود انجام دادهاند. زمانی انبار گازوییل مجموعه تبدیل به سالن تئاتر میشود، زمانی کارگاه دکور و لباس تئاتر شهر تعطیل میشود، زمانی سالن تمرین به کافهتریا تبدیل میشود و ....
مجموعه تئاتر شهر در برههای از زمان به بهانه بازسازی با تغییراتی مواجه شد که بعدها کارشناسان امر اعلام کردند برخی از این تغییرات نه تنها به نفع مجموعه نبوده است بلکه آسیبهایی را هم به همراه داشته است. یکی از این آسیبها از بین رفتن وضعیت آکوستیک سالنهای تئاتر مجموعه تئاتر شهر بود. آسیب دیگر تغییر وضعیت سقفهای کاذب راهروهای مجموعه تئاتر شهر بود که امکان حضور تکنسینهای مورد نیاز برای برطرف کردن مشکلات به وجود آمده در سقف را میسر میکرد که بعد از بازسازی این امر دیگر میسر نیست.
چندی پیش و با حضور اتابک نادری به عنوان رئیس جدید مجموعه تئاتر شهر فاز دوم بازسازی مجموعه تئاترشهر آغاز و اولویتبندی مدنظر در این بازسازی اعلام شد. قرار بر این بود که کابلکشی ژنراتور برق اضطراری مجموعه انجام شود که البته در همان ایام اعلام شد که این کابلکشی نیازمند زمانی چندماهه است.
هنوز تب و تاب آغاز فاز دوم بازسازی تئاتر شهر سپری نشده بود که خبر افتتاح کافه تریای سالن قشقایی و کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر و افتتاح در ورودی جدید کارگاه نمایش منتشر شد. در اقدامی مناسب یکی از فضاهای تمرین مجموعه که در گذشته به عنوان سالن خورشید میزبان برخی از کارگردانهای تئاتر بود به کافه تریایی برای مخاطبان سالن قشقایی و کارگاه نمایش تبدیل شد.
اما اقدام تأمل برانگیز در این بین ایجاد در ورودی جدید کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر بود. در بازسازی بحتبرانگیز مجموعه تئاتر شهر در نیمه دوم دهه 80، آکوستیک سالنهای مجموعه از بین رفت و این امر باعث شد در برخی مواقع صدای تمرین یا اجرا در سالنی دیگر مشکلاتی را برای اجرا در سالنی دیگر ایجاد کند. ایجاد در ورودی کارگاه نمایش وضعیت آکوستیک فضای مدنظر را که مرز مشترکی با سالن قشقایی دارد به هم ریخت.
این تغییر باعث ایجاد محدودیتهایی شده که یکی از این محدودیتها لزوم همزمان نشدن اجرای دو اثر نمایشی در کارگاه نمایش و سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر است. حتی این محدودیت باعث میشود که همزمان با اجرای یک اثر نمایشی در سالن قشقایی امکان تمرین در کارگاه نمایش وجود نداشته باشد و این مساله در ساعت اجراهای کارگاه نمایش و سالن قشقایی نیز تأثیرگذار خواهد بود.
یکی دیگر از اقداماتی که در این مقطع زمانی در مجموعه تئاترشهر انجام شده و فضای داخلی مجموعه را تغییر داده است، تعمیر و بازسازی دفتر ریاست تئاترشهر است. این تعمیر و بازسازی باعث بهرهبری مضاعف از سالن کنفرانس مجموعه شده است. این روزها راهروی منتهی به سالن کنفرانس مجموعه تبدیل به مکانی برای نگهداری میزهای دفتر ریاست تئاتر شهر شده است و سالن کنفرانس مجموعه نیز به عنوان دفتر موقت رئیس مجموعه تئاتر شهر مورد استفاده قرار گرفته است.
این بهرهبری باعث شده تا در زمان برگزاری نشست رسانهای در سالن کنفرانس منشی ریاست مجموعه نیز در هنگام نشست رسانهای بر حسب وظیفه خود در بخشی از فضای سالن کنفرانس به انجام امور اداری و تعیینشده بپردازد.
حال این سوال پیش میآید که آیا بین بازسازی بخشهای مجموعه تئاترشهر کار روی دفتر مدیریت جزو اولویتهای اول است؟
با نگاهی به پیرامون مجموعه تئاتر شهر شاهد آن هستیم که سر در ورودیهای مجموعه آسیبهایی دیده است و نمای مجموعه همچنان در وضعیت نامناسبی به سر میبرد. همچنین فضای مدنظر برای تبلیغ نمایشهای متقاضی اجرا در سالن قشقایی و کارگاه نمایش و آثار دیگر نمایشی در ضلع جنوبی مجموعه، فضای مناسب و در خور تئاترشهر به عنوان مکانی فرهنگی و هنری نیست.
شاید برطرف کردن این معایب و مشکلات از طریق یک نهاد یا ارگان میسر نباشد و حل این معضلات نیازمند رایزنی با سازمانها و نهادهای دیگر است و ریاست مجموعه تئاتر شهر این اقدامات را به صورت موازی انجام میدهد، اما معایب و مشکلاتی وجود دارد که برطرف کردن آنها میتواند با زمان، وقت، انرژی و هزینهای که صرف بازسازی و تعمیر دفتر ریاست مجموعه تئاتر شهر میشود، برطرف شوند.
کارنامه کاری و مدیریت اتابک نادری در تماشاخانه سنگلج، کارنامه درخشان و قابل قبولی است و در حال حاضر که این مدیر تئاتری ریاست مجموعه تئاتر شهر را عهدهدار است انتظار میرود روند بازسازی و برطرف کردن معضلات و مشکلات قلب تپنده تئاتر ایران با دقت نظر بیشتری انجام شود.
خبرنگار مهر برای درج توضیحات اتابک نادری در خصوص موضوعات و سؤالات مطرح شده قصد گفتگو با رئیس مجموعه تئاتر شهر را داشت که رئیس مجموعه مایل به گفتگوی رسانهای در خصوص بازسازی تئاتر شهر نبود و توضیحات رسانهای را به وقتی دیگر موکول کرد.