پژوهشگران مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اقدام به تولید پروتئین از کرم خاکی کردند و امیدوارند با تولید آنزیم این جانور مواد دارویی برای درمان هپاتیت تولید کنند.

لیلا خانلو- مجری طرح در گفتگویی با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این پروژه تحقیقاتی با پرورش و فرآوری کرم خاکی آغاز شد، گفت: این طرح به منظور تغذیه آبزیان به ویژه ماهی سفید اجرایی شده است.

وی ادامه داد: در این تحقیقات سعی شد تا کرم‌های خاکی را در بسترهای مختلف که عاری از باکتری و فلزات سنگین باشند پرورش دهیم و با تغذیه مناسب این جانوران پروتئین‌های کرم خاکی را در تغذیه آبزیان وارد کنیم.

خانلو با بیان اینکه در خصوص استخراج پروتئین‌ها از کرم خاکی نتایج مطلوبی به دست آمده است، یادآور شد: تاکنون موفق به تولید پروتئین ناخالص و تا حدی پروتئین خالص را از کرم خاکی شده ایم.

به گفته وی پروتئین خالص بین 60 تا 80 درصد پروتئین و 20 درصد آن مواد دیگر است ولی پروتئین خالص بیش از 95 درصد آن حاوی پروتئین است.

مجری طرح، با تاکید بر اینکه محصولات به دست آمده از این پروژه به عنوان مکمل‌های غذایی در صنعت دام، طیور و آبزیان کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: فاز اول این پروژه تحقیقاتی که شامل پروتئین‌های مورد نیاز صنایع دام، طیور و آبزیان می‌شود، تا پایان سال جاری وارد بازار خواهد شد.

خانلو فاز دوم این طرح را تولید آنزیم‌هایی از کرم خاکی برای صنایع دارویی و بهداشتی دانست و گفت: در گام بعدی درصدد هستیم تا بتوانیم آنزیم‌هایی را از کرم خاکی استخراج کنیم تا در صنایع بهداشتی و آرایشی و دارویی کاربرد داشته باشد.

این محقق با بیان اینکه کرم خاکی در حوزه بهداشتی و دارویی کاربردهای وسیعی دارد، خاطر نشان کرد: پروتئین‌های به دست آمده از کرم خاکی حاوی موادی است که برای درمان انواع بیماری‌ها چون هپاتیت و رفع لخته‌های خونی از عروق پس از حمله قلبی استفاده می‌شود.