روزنامه آمریکایی با اشاره به سوابق وزیر خارجه ایران، بازگشت وی را به صحنه سیاست، نویدبخش کاهش تنش‎ها دانسته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، خبرنگار نیویورک تایمز از تهران نوشت محمد جواد ظریف تا تابستان به عنوان یکی کامل‎ترین دیپلمات‎های ایران شناخته می شد که با سابقه 35 ساله دیپلماتیک از مناصب اجرائی فاصله گرفته و در دانشکده وزارت خارجه به تدریس مشغول بود.

وی می‎نویسد: "با انتخاب حسن روحانی در ماه ژوئن به عنوان رئیس جمهوری میانه‎رو، حال، ظریف وزیر خارجه جدید ایران است و تقریباً به نظر حتمی می‎آیند که ریاست مذاکرات هسته‎ای را بر عهده گیرد. کارشناسان معتقدند این اقدام، نشان از تصمیم جدی روحانی برای کاهش تنش با آمریکا و دیگر کشورهای غربی دارد."

داوود هرمیداس باوند، استاد روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبائی که آشنایی شخصی با ظریف دارد به نیویورک تایمز می گوید: "ظریف چهره جدیدِ یک سیاست جدید است. واضح است  سیاست خارجی سابق به هیچ نتیجه‎ای نرسید و به وضوح محکوم به شکست بود. نیازمند بازبینی در روش‎های سابق و نرمش در مواضع خود هستیم تا به راه حلی در زمینه بحث هسته‌‎ای دست بابیم و تحریم‎ها کاهش یابند."

خبرنگار روزنامه در ادامه می‎افزاید: "مذاکرات پیشین در زمینه برنامه هسته‎ای ایران به دلیل اصرار غرب به پیش شرط متوقف کردنِ غنی سازی اورانیوم توسط دولت کشور [ایران] ... به شکست انجامید. ایرانیان پافشاری کرده‎اند که برای رآکتور نیروگاه‏ا و دیگر مصارف صلح‎آمیز از حق غنی سازی اورانیوم برخوردارند. کارشناسان می‎گویند به نظر می رسد انسداد سیاسی در حالِ کنار زده شدن است.

فرانسوآ نیکولو، سفیر اسبق فرانسه در تهران که بارها با ظریف دیدار کرده بود می گوید: "می توانید مطمئن باشد که آقای ظریف -اگر مسئول بحث هسته ای شود- با سرعت و رسماً پیشنهاداتی همچون پایان دادن به غنی سازی بالاتر از 20 درصد را به عنوان نشانه مصالحه ارائه خواهد کرد."