هر چند میزان صادرات نفت با کاهش روبرو بوده اما میزان صادرات میعانات گازی ایران از ابتدای سالجاری تاکنون با رشدی 35 درصدی همراه شده است و همزمان با افزایش تحریم ها 5 کشور اروپایی بار دیگر مشتری محصولات گازی و پتروشیمی ایران شده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی برای صادرات نفت خام ایران در بازارهای آسیایی و اروپایی، میزان صادرات میعانات گازی ایران از ابتدای سالجاری تاکنون رشدی حدود 35 درصدی را تجربه کرده است.

بر این اساس هم اکنون ظرفیت تولید میعانات گازی ایران با بهره برداری از 10 فاز پارس جنوبی به بیش از 430 هزار بشکه در روز رسیده است که پیش بینی می شود تا سال آینده با بهره برداری از پنج فاز جدید ظرفیت تولید این محصول گران قیمت گازی به بیش از 700 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

با این وجود آمارهای رسمی شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که در 5 ماهه نخست سالجاری تاکنون بیش از چهار میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده در پارس جنوبی و سایر پالایشگاه‌ها از اسکله‌های عسلویه به بازارهای جهانی صادر شده است.

ارزش این محموله‌های میعانات گازی بیش از سه میلیارد و 552 میلیون دلار برآورد می شود که در مقایسه با  مدت مشابه سال گذشته میزان صادرات میعانات گازی از نظر وزنی 19 درصد و از نظر ارزشی بیش از 35 درصد رشد داشته است.

در شرایط فعلی بهای هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران بین 103 تا 105 دلار بوده این در حالی است که قیمت هر بشکه میعانات گازی صادراتی ایران بیش از 110 دلار در بازارهای جهانی صادر می شود.

همزمان با افزایش صادرات میعانات گازی، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که در 5 ماه نخست سالجاری بیش از 7 میلیون و 263 هزار تن محصول پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری شامل پلی‌اتیلن سبک و سنگین، پروپان، بوتان، بنزن و پارازایلین به ارزش 5 میلیارد و 863 میلیون دلار صادر شده است.

کشورهایی اروپایی همچون بلژیک، هلند، اسپانیا، ترکیه، رومانی و کشورهای آسیایی همچون چین، ژاپن، امارات متحده عربی، هند، اندونزی، ،تایوان، تایلند، مالزی، افغانستان و ویتنام از مهمترین مشتریان محصولات پتروشیمی و میعانات گازی ایران در 5 ماهه نخست سالجاری تاکنون هستند.