به گزارش خبرگزاری مهر، سایت "مانیتور" در مطلبی تحت عنوان "هزینه های پیوستن ترکیه به ائتلاف ضد سوری چه خواهد بود" به بررسی توان رزمی ترکیه پرداخت و تاکید کرد ترکیه توانی شکننده دارد.
در این مطلب آمده است هرچند در سال های اخیر ترکیه در چند جنگ به رهبری آمریکا در کوزوو ، عراق و افغانستان شرکت داشته است اما حضورش در این جنگ ها رزمی نبوده است و بیشتر به امور لجستیکی و بازسازی مشغول بوده است و به طور کلی از زمان جنگ شبه جزیره کره نیروهای ارتش ترکیه در هیچ جنگی حضور رزمی نداشته اند.
نویسنده معتقد است با اینکه ترکیه درخواست شرکت در ائتلاف ضد سوری را به رهبری آمریکا ، انگلیس و فرانسه داده، اما تصور نمی شود که بخواهد در این جنگ نقش رزمی به عهده گیرد.
در ادامه نویسنده با اشاره به ساقط شدن یک فروند جنگنده ترکیه توسط سیستم ضد موشکی سوریه در سال گذشته می نویسد بعد از آن ماجرا انتشار برخی مطالب نشان داد بر خلاف آنچه که تصور می شد ارتش سوریه بسیار قوی تر از ارتش ترکیه است.
بنا بر این گزارش ارتش سوریه دارای 555 هواپیمای جنگنده است در حالی که ارتش ترکیه 427 جنگنده دارد ، سوریه 191 بالگرد دارد در حالی که ترکیه 80 بالگرد دارد، سوریه 4950 موشک دفاع ضد هوایی و ترکیه 178 فروند در اختیار دارد، نیروی زمینی سوریه 4950 تانک در اختیار دارد در حالی که نیروی زمینی ترکیه 4503 تانک دارد ، سوریه دارای 2600 موشک زمین به زمین است در صورتی که ترکیه 1363 موشک زمین به زمین در اختیار دارد، سوریه 4184 موشک زمین به هوا دارد اما ترکیه 148 فروند.
تنها برتری ارتش ترکیه بر ارتش سوریه در نیروی دریایی است.
بنا براین گزارش ، ترکیه برای دفاع از خود در برابر حملات موشکی تلافی جویانه سوریه به کمک های ناتو و موشک های پاتریوت آنها وابسته است موضوعی که از سوی نویسنده نکته تاسف باری برای آنهایی است که در ترکیه رویای احیای امپراطوری عثمانی را در سر می پرورانند.
در پایان نویسنده می نویسد این جنگ احتمالی سبب شکستن اقتصاد ترکیه نیز خواهد شد و تبعات سیاسی گسترده ای نیز برای این کشور به همراه خواهد داشت و به طور کلی هیچ یک از کشورهای شرکت کننده در این ائتلاف به اندازه ترکیه هزینه این جنگ را پرداخت نخواهند کرد.