به گزارش خبرنگار مهر، احمد عطارنیا پیش از ظهر یک شنبه در بازدید مدیران پارک علم و فناوری از مرکز شماره یک سازمان فنی و حرفه ای گفت: خوشبختانه این سازمان 9 مرکز کارگاهی مجهز با کارآموزان تحصیل کرده دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی از کارآموزان این مرکز دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند گفت: متاسفانه مراکز دانشگاهی با رویکرد تئوری محوری که دارند نمی توانند نیازهای اساسی و کاربردی جامعه را تامین کنند و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای اینکه بتوانند در جامعه نقشی داشته باشند ناگزیر به استفاده از مراکز کارآموزی و کارگاهی می شوند.
مدیرکل فنی و حرفه ای قم از برگزاری دروس کارگاهی برخی از دانشگاه های مهم قم در مراکز کارآموزی سازمان فنی و حرفه ای خبر داد و افزود: براساس تفاهم نامه همکاری که امضا شده است دانشگاه هایی مانند دانشگاه صنعتی، پیام نور، دانشگاه آزاد و علمی و کاربردی و... از امکانات کارگاهی ما استفاده می کنند.
وی با تاکید بر ظرفیت ها و توانمندیهای بی نظیر سخت افزازی مراکز کارگاهی سازمان فنی و حرفه ای قم اظهار داشت: کارگاه cnc مرکز شماره یک امام خمینی(ره) در استان بی نظیر است و بسیاری از صنایع استان نیازهای خود را از این کارگاه تامین میکنند.
صنایع استان متقاضی نیروی کار از سازمان هستند
عطارنیا با بیان اینکه تاسیس نخستین مرکز رشد فنی و حرفه ای کشور در استان قم کاملا ضروری است گفت: با توجه به پتانسیل و توانمندی پارک علم و فناوری قم و سازمان فنی وحرفه ای راه اندازی چنین مرکز می تواند یک مجموعه علم و فناوری نمونه کشوری ایجاد کند.
مدیرکل فنی وحرفه ای استان قم از حضور 700 دانشجو در دانشگاه علمی و کاربردی سازمان فنی و حرفه ای خبر داد و افزود: تمام دانشجویان این دانشگاه از یک دوره آموزشی کاملا حرفه ای و کارگاهی برخوردارند و همین مزیت باعث شده که فارغ التحصیلان این دانشگاه خیلی سریع وارد بازار کار شوند.
وی با اعلام اینکه بسیاری از صاحبان صنایع از این مرکز تقاضای نیروی کار ماهر و توانمند دارند گفت: همکاری با پارک علم و فناوری می تواند زمینه پرورش ایده های نو و فعالیت های نوآورانه این مرکز را فراهم کند.
عطارنیا بر عملیاتی شدن تفاهم نامه همکاری پارک و سازمان فنی وحرفه ای تاکید کرد و گفت: نتیجه تفاهم نامه باید هم افزایی و تقویت و پرورش استعدادها و توانمندی های دو طرف باشد.
اصراری بر دانشگاهی بودن افراد برای ورود به پارک نداریم
در ادامه این نشست، رئیس پارک علم و فناوری قم با بیان اینکه در سال جاری 10 پارک علم و فناوری کشور دارای بودجه مستقل شده اند گفت: وظیفه اصلی پارک توجه و تقویت ارتباط متقابل دانشگاه و صنعت است.
سید هاشم عارف با عنوان این مطلب که فرایندعملی و کارگاهی سازمان فنی و حرفه ای قابل تقدیر است گفت: اصولا ورودی های پارکهای علم و فناوری شرکتهای توسعه یافته هستند که میتوانند تولید محصول و ایجاد بازار کنند.
وی از ایجاد تسهیلات ویژه برای شرکتهای فناوری خبر داد و گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته فراهم سازی معافیت های مالیاتی با توافق و همراهی سازمان امور مالیاتی استان است.
استاد دانشگاه قم با تاکید براینکه با استفاده از ظرفیت های علمی و فنی سازمانها در پی ایچاد مراکز رشد اقماری هستیم گفت: تاکنون زمینه راه اندازی مرکز رشد در دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه آزاد و جهاد کشاورزی استان را فراهم کرده ایم.
عارف با بیان اینکه برای پذیرش اصراری بر دانشگاهی بودن صاحبان ایده و فناوری نداریم گفت: بدون شک سازمان فنی وحرفه ای دارای پتانسیل های خوبی برای ورود و حضور در پارک علم و فناوری دارد.
رئیس پارک علم و فناوری با اعلام اینکه در آینده نزدیک به شرکت های مستقر در مرکز رشد تسهیلات ویژه ای اختصاص خواهیم داد و گفت: تسهیلاتی را که پارک علم و فناوری می تواند ایجاد کند با سود پایین و دوره تنفس بلندمدت خواهد بود که متعاقبا جزییات آن اطلاع رسانی می شود.
شایان ذکر است، مدیران پارک علم و فناوری طی بازدید از بزرگترین مرکز آموزشی سازمان فنی و حرفه ای قم با این سازمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند.