به گزارش خبرگزاری مهر، اتومبیلهایی که با پیل سوختی هیدروژنی کار می کنند دارای انتشار کربن صفر و اثرات کربنی صفر در خیابانها هستند و انتظار می رود که تولید انبوه این اتومبیلها که برای اولین بار در جهان صورت می گیرد، قوانین این بازی را تغییر می دهد.
جائه یانگ مهندس پیل سوختی در شرکت هیوندای گفت: درمیان شرایط موجود باید به آینده فکر کرد، تولید انبوه اتومبیلهای مجهز به پیل سوختی یکی از اقداماتی است که هیوندای برای آینده انجام می دهد.
امسال هیوندای 1000 اتومبیل شاسی بلند مجهز به پیل سوختی هیدروژنی ساخته است و تا سال 2020 هدف خود را روی تولید 100 هزار دستگاه اتومبیل مجهز به این نوع سوخت تنظیم کرده است.
نخستین موردی که درباره این اتومبیلها جلب توجه می کند، بی صدایی این اتومبیلها است، اما در پس آن آزمایشهای 9 ساله قرار گرفته است تا با ترکیب هیدروژن و اکسیژن برق تولید شود.
طی دهه گذشته چندین تولید کننده این فناوری را آزمایش کرده اند اما یکی از مهمترین موانع استفاده از این فناوری یافتن جایگاهی برای پرکردن سوخت بوده است.
براساس اظهارات یانگ، اگر کسی اتومبیل هیدروژنی نداشته باشد، در نتیجه هیچ زیرساختی برای آن فراهم نمی شود و جایگاه عرضه هیدروژن ساخته نمی شود.
این اتومبیلها که دارای برد حرکت 600 کیلومتری است تا حدی ترس از خالی شدن سوخت را کاهش می دهند. به رغم هزینه های 200 هزار دلاری، این اتومبیلها در حال حاضر در خیابانهای دانمارک در حرکت هستند و قرار است بریتانیا، سوئد و آمریکا این روند را دنبال کنند.
پیل سوختی یک مبدل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی است که به طور مستقیم و با بازده بالا ورت می گیرد. در این تبدیل از عمل عکس الکترولیز آب استفاده می شود، به عبارت دیگر از واکنش بین هیدروژن، اکسیژن و آب حرارت و الکتریسیته تولید می شود.
پیلهای سوختی فناوری جدیدی برای تولید انرژی هستند که بدون ایجاد آلودگی های زیست محیطی و صوتی از ترکیب مستقیم بین سوخت و اکسید کننده انرژی الکتریکی با بازدهی بالا تولید می کند.