ابداع یک لیزر خنک برای درمان بیماران مبتلا به دیابت که با نابینایی رو به رو هستند امید تازه ای برای این بیماران رقم زده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون درمان لیزری تنها برای اصلاح بینایی به کار می رفت، چرا که می توانست به بخشهای سلامت چشم در فرآیند ترمیم نقاط غیرعادی صدمه بزند.

اما یک رویه جدید از اشعه انرژی با حرارت کم استفاده می کند و بافتهای اطراف را بدون آسیب باقی می گذارد.

دیابت شرایطی است که طی آن بدن توانایی فرآوری شکر را از دست می دهد و به ایجاد سطح خطرناک شکر در بدن منتهی می شود که اگر درمان نشود می تواند به اعضای بدن صدمه بزند، یکی از عوارض بسیار شایع این شرایط از دست دادن بینایی در نتیجه رسوب شکر است که موجب می شود عروق کوچک و ظریف خونی در پشت چشم شکل گرفته و پس از آن تخریب شود، به این شرایط رتینوپاتی دیابتی گفته می شود.

این لیزر این خرابی ها را متوقف می کند و از رشد آن و تبدیل شدن به ضایعه ای که موجب مشکلات بینایی شده، جلوگیری می کند.

تحقیقات سال 1998 نشان می دهد که این ضایعه دست کم در یک چشم 39 درصد مردان و 35 درصد زنانی که به دیابت نوع 2 آنها تشخیص داده شده شکل می گیرد.

الیزابت هلمز یک زن تاجر بریتانیایی است وی اولین بیماری بود که با این لیزر خنک که در استرالیا ساخته شده درمان شد.

پس از آن که این زن 67 ساله از دید تار به عینک ساز خود شکایت می کند، عینک ساز از وی می خواهد که یک به متخصص چشم مراجعه کند. چشم پزشک با یک تجهیزات ویژه توانست عروق خونی غیر عادی را در شبکیه مشاهده کند که حتی در آن زمان برخی از این عروق نشتی خود را آغاز کرده بودند.

هلمز در این رابطه گفت: پس از آن به یک جراح چشم مراجعه کرد که به من گفته بود لیزر جدیدی دارد که می تواند این شرایط را درمان کند. درحال حاضر این دید تار از بین رفته و من احساس بسیار خوبی دارم.

دکتر بابی قریشی از بیمارستان چشم لندن که این لیزر خنک را به کار برده اظهار داشت: پیشتر شرایط چشم وخیم تر می شد و ما کاری نمی توانستیم انجام دهیم اما درحال حاضر این روش درحالی که مزایای آن بیشتر از خطراتش است راهی برای درمان این بیماران محسوب می شود.

وی افزود: زیبایی این لیزر با حرارت پایین این است که می توانیم نقطه آسیب دیده را بدون تأثیر روی بافت سالم درمان کنید به این معنا که می توان برای حفظ دید چشم بیمار مداخله کرد.

هلمز که ماه گذشته تحت این عمل درمانی قرار گرفته گفت: این عمل هیچ نوع درد و هیچ دوره بهبودی ندارد.

براساس اظهارات دکتر قریشی، این درمان را می توان در مراحل اولیه فرآیند بیماری پیش از آن که بینایی از بین برود انجام داد. این درمان می تواند آسیب وارد شده توسط رتینوپاتی دیابتی را متوقف و درمان کند.