به گزارش خبرنگار مهر، حسين چمني روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در زنجان افزود: تامين كلسيم بدن افراد با هيچ منبعي به جز شير تامين نمي شود و روزانه نياز بدن به آهن ۱۵۰ ميلي گرم و نياز به كلسيم نيز يك هزار و ۵۰۰ ميلي گرم است.
وی ادامه داد: توليد سالانه شير در كشور شش ميليون و ۶۰۰ هزار تن است و از ۳۱ استان كشور شيرخام جمع آوري مي شود كه پنج درصد از اين شير مصرف گوساله ها و حداقل پنج درصد ديگر نيز تبديل به ضايعات مي شود.
چمنی افزود: اين ضايعات در تبديل شير به پنير اتفاق مي افتد كه ۱۰ درصد نيز از دسترس خارج است.
وی ادامه داد: اين ميزان در افراد بالغ به دو هزار و ۵۰۰ ميلي گرم در روز مي رسد كه بر اساس تحقيقات علمي شير ماده غذايي بدون جايگزين است.
مشاور ارشد صنايع شير ايران گفت: سال گذشته لبنيات يك سوم كل ارزش صادرات صنايع غذايي در كشور را از آن خود كرد.
چمني افزود: سال گذشته ۷۰۰ ميليون دلار صادرات مواد لبني و به طور ميانگين ۴۰۰ ميليون دلار نيز اين مواد وارد شده كه فاصله واردات و صادرات با ارزش افزوده يك ميليارد و ۱۰۰ ميليون دلار در اين صنعت قدم بزرگي در كشور است.
وی افزود: ايران تا سال ۱۳۷۵ جزو بزرگترين واردكنندگان شير، كره و پنير به كشور بود كه از سال ۸۰ به بعد بزرگترين صادركننده مواد لبني به ديگر كشورها شده است.
چمنی ادامه داد: طی سال گذشته به دلیل محدودیتهای مالی 70 درصد کاهش عرضه شیر در مدارس را داشتیم و این در حالی است که توزیع شیر مدارس تنها تا 7 درصد از نیاز دانشآموزان به مواد لبنی را تامین میکند و خانوادهها باید با توجه به اصول تغذیهای مناسب در رساندن منابع غنی مواد لبنی به دانشآموزان خود کوشا باشند، زیرا زمان طلایی دریافت و ذخیره منابع کلسیم سن 8 تا 18 سالگی است.
مشاور انجمن صنایع لبنی کشور با بیان اینکه طی سال گذشته یکسوم صادرات مواد غذایی مربوط به صنایع لبنی بوده است، گفت: تا سال 75 به طور میانگین 400 میلیون دلار هزینه واردات محصول لبنی بود و پس از خودکفایی طی سال گذشته 700 میلیون دلار صادرات انواع محصولات لبنی به کشورهای منطقه داشتیم که در مجموع میتوان گفت در حال حاضر در این زمینه یک میلیارد و یکصد میلیون تومان سوددهی برای اقتصاد کشور داشته است.
چمنی با بیان اینکه کشورهایی که مخالف پرداخت یارانه و موافق با فعالیت در بازار آزاد هستند به صنعت شیر خود یارانه پرداخت میکنند افزود: طی دو سال گذشته 2 میلیارد بار تبلیغ شیر و محصولات لبنی از رسانههای آمریکا پخش شده و 25 درصد فرصتهای تبلیغی رسانههای کادانا به مواد لبنی اختصاص دارد، در حالی که در کشور ما تنها 27 صدم درصد از کتب آموزشی که مهمترین زمینه برای فرهنگسازی به شمار میرود در این خصوص فعالیت دارد.