به گزارش خبرنگار مهر، انسان پیوسته جویای حق و عدالت بوده و از زندگی روزمره و مشکلات به محلی پناه می برد که آرامش را نصیب افراد کند که در این میان امامزادگان محلی مناسب برای رسیدن به آرامش و نزدیک شدن به معبود هستند
انسانها به طور ذاتی یادگارها را حفظ می کنند و از این جهت پس از خاکسپاری علاقه مند هستند تا رابطه با از دست رفتگان قطع نشود و آرامگاه آنان به صورت خاصی محفوظ بماند.
آثار تربیتی زیارت از نظر قرآن و ائمه بسیار بالا است زیرا زیارت، دل ها را نرم و دیدگان را اشکبار می سازد و آخرت را به خاطر می آورد.
حضور در کنار تربت امامان و امامزادگان و دست گذاردن بر ضریح و قبر آنان نوعی بستن پیمان با روح و هدف آنان است که زائر راه آنان را تداوم خواهد بخشید.
همچنین زیارت این امامزادگان و بقاع مطهر قدرشناسی از جانفشانی ها و فدارکاری های آنان است که در راه اسلام از جان خود گذشته و توسط ظالمان زمان به شهادت رسیده اند.
این مطلب از امام هشتم علیه السلام وارد شده که فرمود:هر امامی بر گردن دوستان و شیعیان خویش پیمانی دارد و زیارت قبور پیشوایان، بخشی از عمل به این پیمان است گویی با این زیارت با پیشوای خود پیمان می بندد که جز راه و رسم آنان، از راه و رسم دیگری پیروی نکند.
و همچنین از امیرالمؤمنین نقل شده که فرمودند: اموات خود را زیارت کنید چون آنها با زیارت شما خشنود می شوند و حاجات خود را در کنار قبر پدر و مادرتان از خداوند سبحان بخواهید.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در این زمینه گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای تحقق منویات رهبر فرزانه انقلاب در خصوص تبدیل بقاع متبرکه و امام زادگان به قطب های فرهنگی تاکنون اقدامات خوبی در کشور صورت گرفته است.
وجود 55 امامامزاده در شهرستان ملایر
حجت الاسلام رضا زین العابدینی با بیان اینکه طبق آمار بیش از هشت هزار امامزاده در کشور وجود دارد، اظهار داشت: این اماکن در نقاط مختلف ایران اسلامی مورد احترام و توجه مردم بوده که از این تعداد 55 امامزاده در شهرستان ملایر است.
وی بیان داشت: از تعداد امامزادگان برشمرده شده در شهرستان ملایر سه تکیه و پنج مورد قدمگاه هستند.
حجت الاسلام زین العابدینی ابراز کرد: معروفترین امام زادگان ملایر، امام زاده عبدلله واقع در شهر ملایر است که با چهار واسطه به امام صادق(ع) می رسد.
وی دیگر امام زادگان معروف شهرستان ملایر را شامل امام زاده ابراهیم طجر سامن با چهار واسطه به امام صادق(ع)، امام زاده عبدالله مهر آباد با سه واسطه به امام صادق(ع)، امام زاده علی اکبر کرکان با شش واسطه به امام سجاد (ع)و امام زاده احمد و محمود کیکله با چهار واسطه به امام صادق(ع) برشمرد.
وی در ادامه گفت: از دیگر امامزاده های معروف ملایر امام زاده علی اصغر شهر جوکار، امامزاده سید حسین روستای داویجان، امامزاده عبداالله روستای دایلر و زبیده خاتون و امامزاده سام و هام در شهر سامن است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در ادامه با اشاره به اینکه همزمان با سالروز تکریم امامزادگان پنجم ذی القعده به عنوان روز ملی امامزادگان و بقاع متبرکه در تقویم ملی برنامه های مختلفی در سطح امامزادگان کشور برگزار می شود، گفت: از جمله این برنامه ها، برنامه شاخص در دو امامزاده عبدالله ملایر و امامزاده ابراهیم طجر سامن خواهد بود.
وی مراسم غبارروبی و برگزاری برنامه های ویژه دهه کرامت در این دو امامزاده و همزمان سایر امامزادگان شهرستان را از جمله این برنامه ها برشمرد.
بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی تبدیل می شوند
وی با اشاره به اینکه در آینده برنامه های مختلفی در راستای تبدیل بیشتر بقاع متبرکه به عنوان قطب های فرهنگی درحال حاضر بیشتر امامزادگان و بقاع متبرکه دارای کتابخانه، شامل کتب مذهبی، فرهنگی و.. هستند، افزود: باید زیرساخت های امامزادگان را بالا ببریم و با افزودن امکاناتی از قبیل کتابخانه دیجیتالی، قرائت خانه و گنجینه های کتاب و نرم افزار های قرآنی و مذهبی امامزاده ها را تکمیل کنیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر با بیان اینکه شناسایی و معرفی بقاع متبرکه و امامزادگان به مردم امری مهم است، عنوان داشت: در این راستا اداره اوقاف و امور خیریه ملایر طی سالهای گذشته نسبت به تعمیرو تجهیز امامزادگان اقداماتی را انجام داده است.
وی نوسازی امام زادگان به امکانات جدید و بهداشتی، تجهیز و تعمیر درب و ضریح امام زادگان، مجهز شدن برخی امام زادگان به گلدسته و داشتن خادم توسط اوقاف را از جمله اقدامات اوقاف ملایر در امام زادگان این شهرستان برشمرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ملایر در ادامه همچنین به درآمد امام زادگان و بقاع متبرکه شهرستان ملایر اشاره کرد و گفت: درآمد امامزاده عبد الله ملایر ماهانه بین 2 تا 3 میلیون تومان است و سایر امام زادگان نیز بین 500 تا یک میلیون تومان در ماه درآمد دارند.
برخی امامزادگان ملایر درآمدی ندارند
وی گفت: در برخی امامزادگان نیز هیچ درآمدی وجود ندارد.
حجت الاسلام زین العابدینی اظهار داشت: در آمد امام زادگان در شهرستان صرف برنامه های فرهنگی و کارهای عمرانی می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر نیز با اشاره به اینکه امام زادگان در بحث گردشگری مذهبی مورد توجه مردم قرار دارند، گفت: مسئولان باید از این مقوله برای جذب گردشگر استفاده کنند.
محمد رضا بشری بیان داشت: برخی امام زادگان به خاطر داشتن پیشنه تاریخی علاوه بر بحث مذهبی مورد توجه گردشگران از نظر قدمت تاریخی بوده که در این راستا احیا و مرمت این امام زادگان برای میراث فرهنگی بسیار مهم است.
ثبت 20 امامزاده ملایر در فهرست آثار ملی
وی افزود: در حال حاضر بیش از 20 امام زاده شهرستان ملایر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی معروفترین این امام زادگان را از نگاه ویژه ظرفیت های گردشگری امام زاده عبدالله(ع) روستای مهر آباد، امام زاده سام و هام شهر سامن، امام زاده ابراهیم روستای طجر سامن، امام زاده دو خواهران پری زنگنه، امام زاده روستای علوی و امام زاده علی اکبر روستای کرکان و تکیه حضرت ابوالفضل(ع) برشمرد.
بشری در ادامه از اختصاص بودجه برای ساخت کمپ گردشگری در امام زاده عبد الله (ع)روستای مهر آباد و امام زاده دو خوهران روستا پری زنگنه خبر داد و افزود: با هماهنگی فرمانداری قرار است در این دو امام زاده این کمپ های گردشگری ساخته شود.
وی افزود: طبق پیش بینی ها برای کمپ گردشگری امام زاده عبدالله(ع) روستای مهر آباد 80 میلیون تومان و برای امام زاده دو خواهران روستای پری زنگنه نیز 100 میلیون توان اعتبار پیش بینی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر گفت: امیدواریم این اعتبارات تخصیص پیدا کند و بتوانیم در راستای جذب بیشتر گردشگران در شهرستان گام برداریم.
وی افزود: در ایام شهادت امام حسین (ع) و دهه محرم و ائمه معصومین نیز برگزاری تعزیه را در کنار امامزادگان در شهرستان مدنظر است که با استقبال مردم مواجه است.
مدیر حوزه علمیه برادران ملایر نیز با اشاره به اهمیت بقاع متبرکه و امام زادگان بیان داشت: توسل به امام زادگان از ارزش بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام مجتبی نجفی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) به مولا علی(ع) عنوان داشت: پیامبر(ص) می فرماید یا علی خداوند قبر تو و فرزندانت را بقایی از بقاع متبرکه بهشتی و عرصه ای از عرصه بهشت قرار داده است، به درستی که خداوند آن را برای برگزیدگان خلقش ساخته و بهترین بندگانش را متمال به شما کرده که در راه عشق و دوستی شما ناملایماتی را متحمل می شوند.
وی ابراز داشت: زیارت امام زادگان از قداست بالا برخوردار است چرا که این افراد خود انسان هایی کامل و متصل به معارف الهی و معرفت ربانی بوده که بقعه و قبور مطهرشان کشش و نورانیت خاصی را برای افراد ایجاد می کند.
وی افزود: این امامزادگان و بقاع متبره مامن و پناهگاهی برای انسانهای گرفتار و مشکل دار است که برای تسلای روحی و رفع مشکلاتشان به این اماکن مقدس و انسانهای وارسته متوسل می شوند.
مردم باید هنگام ورود به امام زادگان آداب زیارت را به درستی به جا آورند
مدیر حوزه علمیه برادران ملایر گفت: مردم باید توجه داشته باشند هنگام ورود به امام زادگان آداب زیارت را به درستی به جا آورده و ارادت خود را به این خاندان بزرگ نشان دهند.
حجت الاسلام نجفی از جمله آداب زیارت را ورود افراد با پاکی و طهارت به امام زادگان برشمرد و گفت: قرائت زیارت نامه و خواندن دو رکعت نماز زیارت و ثواب آن هدیه به امام زاده و دعا و مناجات است.
وی افزود: برخی امام زادگان شجره نامه دارند که در این راستا اداره اوقاف و امور خیریه با برنامه ریزی و مراجعه به افراد دارای فن علم نسب شناسی نسبت به شجره نامه این بقاع اقدام می کند.
وی گفت: در ایام مختلف امام زادگان شاهد حضور چشمگیر مردم بوده و در ایام شهادت ائمه و تولد و برنامه های خاص شاهد باز شدن گره های بزرگی در زندگی مردم از سوی امام زادگان بوده ایم.
مدیر حوزه علمیه برادران ملایر شفای مریضان و حل مشکلات را از جمله توسلات مردم به این بقاع برشمرد و گفت: هر کس با نیت خالص به زیارت این بقاع متبرکه برود دست خالی برنمی گردد.