نسیم جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پژوهشی با عنوان بررسی رابطه بین اعتیاد به اینترنت با افسردگی، اضطراب، فشار روانی و هراس اجتماعی در دانشجویان دانشگاه اصفهان انجام گرفت که یکی از یافتههای این تحقیق حاکی از آن است که جنسیت دانشجویان و وضعیت اقتصادی آنان با اعتیاد به اینترنت ارتباط دارد.
وی بیان داشت: نتایج به دست آمده از تحلیل دادههای این پژوهش نشان داد که ارتباط معناداری بین متغیرهای افسردگی، اضطراب، فشار روانی و هراس اجتماعی با اعتیاد به اینترنت وجود دارد.
افراد وابسته به اینترنت تمایل کمتری به ارتباط با دیگران دارند
این محقق و پژوهشگر علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه افراد وابسته به اینترنت، تمایل کمتری به مراوده و ارتباط دارند، ادامه داد: در واقع، وابستگی افراطی به دنیای مجازی با جدا شدن فرد از دنیای واقعیت و کم تحرکی آن در ارتباط است و سبب کاهش شادی و تعاملات اجتماعی فرد میشود.
وی یاد آور شد: ذهن کاربر درگیر تخیلات ناکارآمدی میشود که نتیجهای جز افسردگی، اضطراب و انزوای اجتماعی به همراه ندارد.
وابستگی بیشتر به اینترنت ویژگی خویشاوندی را ضعیف میکند
جعفری یکی دیگر از نتایج این پژوهش را ارتباط مثبت ویژگی شخصیتی خوشایندی با کیفیت روابط اجتماعی و رابطه منفی آن با وابستگی به اینترنت دانست و بیان داشت: هر چه فرد بیشتر به اینترنت وابسته شود، ویژگی خوشایندی در او ضعیفتر میشود که این نتایج نیز همخوان با نتایج مطالعه حاضر است.
وی گفت: متخصصان و مسئولان امر بهداشت روانی جامعه باید در زمینه مشکلات روانی مرتبط با وابستگی افراطی به اینترنت آگاهیهای لازم را داشته باشند.
جعفری با بیان اینکه یافتههای این پژوهش همچنین اهمیت اقدامات پیشگیری را در قالب برنامههای آموزشی و مشاورهای به دانشجویان در زمینه استفاده درست و مفید از اینترنت را نشان میدهد و اظهار داشت: ذکر مسائل و مشکلات در زمینه استفاده نادرست از فن آوریهای ارتباطی همچون اینترنت میتواند زمینه ساز آموزش صحیح و توجه بیشتر والدین و خانوادهها برای استفاده مناسب و موثر از اینترنت باشد.