به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمجید طالب تاش ظهر یکشنبه در آئین افتتاحییه هجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور در رشت با اشاره به فعالیت های پژوهشکده قرآن و عترت در دانشگاه آزاد اسلامی افزود: پژوهشکده قرآن و عترت یکی از زیرمجموعه های معاونت فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی است که در تمامی واحدها و مراکز این دانشگاه دارای کانون قرآن و عترت است.
وی اظهارداشت: تمامی فعالیت های قرآنی در این کانون ها زیرنظر پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی صورت می گیرد.
معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی هر ساله در راستای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در دانشگاه اقدام به برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت (ع) می کند، گفت: حضور جمع کثیری از استادان، دانشجویان و کارکنان در این همایش قرآنی بیانگر حرکت گسترده قاریان و حافظان قرآن کریم در دانشگاه است.
وی همچنین با اشاره به شرکت 300 نفر از استادان، دانشجویان و کارکنان در این دوره از مسابقات افزود: شرکت کنندگان در این دوره از مسابقات برگزیدگان مسابقات دانشگاهی و منطقه ای هستند.
طالب تاش با بیان اینکه اندیشه های حضرت امام خمینی رحمت الله علیه و مقام معظم رهبری ایجاب می کند که جامعه اسلامی با فرهنگ قرآن و عترت انس بگیرد، اظهارداشت: همگانی شدن انس با قرآن و تدبر با قرآن یکی از راهبردهای اصلی این پژوهشکده و از خواسته های مورد تاکید مقام معظم رهبری است.
وی برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان را یکی از برنامه های مهم این پژوهشکده بیان کرد و گفت: مسابقات قرآن و عترت از سال 1372 در پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده است.
معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور در ادامه استقبال دانشجویان از مسابقات قرآن و عترت را یکی از نقاط قوت این مسابقات برشمرد و افزود: تاکنون 300 هزار دانشگاهی در مسابقات قرآن و عترت شرکت کرده اند.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآن و عترت در سه بخش مجزا و یک بخش کتبی برگزار می شود، اظهارداشت: بخش کتبی شامل چندین بخش از جمله سیره معصومان علیه السلام، زندگانی پیامبر (ص)، نهج البلاغه، نماز، صحیفه سجادیه، ترجمه قرآن به زبان انگلیسی و فارسی و تفسیر قرآن کریم است.
طالب تاش در زمینه بخش شفاهی مسابقات قرآن و عترت اذعان داشت: بخش شفاهی شامل دو بخش قرائت به روش تحقیق و ترتیل و بخش حفظ شامل حفظ جزء 5، 10، 20 و حفظ کل قرآن کریم است.
وی عنوان کرد: بخش کتبی یک مرحله ایست و شرکت کنندکان در این بخش، آزمون سراسری را طی می کند.
معاون پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور گفت: از 300 برگزیده این دوره از مسابقات 160 نفر در بخش حفظ و 140 نفر در بخش قرائت حضور دارند.
وی در ادامه یادآورشد: به 60 نفر از برگزیدگان بخش شفاهی و همچنین 90 نفر از برگزیدگان بخش کتبی تقدیر و تجلیل خواهد شد.
رهنمودهای رهبری سرلوحه فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها
رئیس هیئت داوران هجدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاههای آزاد اسلامی فعال بودن کانونهای قرآن و عترت در دانشگاه ها را مهم برشمرد و گفت: رهنمودهای قرآنی مقام معظم رهبری سرلوحه فعالیت این کانون هاست.
حجت الاسلام و المسلمین شهیدی پور در آئین افتتاحییه هجدهمین دوره مسابقات شفاهی قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رشت که در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، نشر و ترویج فرهنگ قرآن و حدیث در بین دانشجویان، استادان و کارکنان را از اهداف برگزاری این دوره از مسابقات برشمرد.
وی افزود: هجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی در بخش شفاهی و کتبی برگزار می شود.
رئیس هیئت داوران هجدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی افزودن رشته های مختلف قرآنی و دینی را یکی از برنامه های مهم در این دوره از مسابقات بیان کرد.
وی همچنین با بیان اینکه فعالیت های قرآنی و حدیثی با تمسک به حدیث ثقلین نشات می گیرد، اظهارداشت: قرآن و عترت در کنار هم باید مدنظر قرار گیرد تا انسان را به هدف اصلی که سعادت و رستگاری است، سوق دهد.
شهیدی پور بر لزوم اضافه شدن رشته های جدید در این مسابقات تاکید کرد و افزود: افزودن رشته های جدید موجب جذب مخاطب بیشتر به این مسابقات خواهد شد.
وی با بیان اینکه وضعیت موجود در دانشگاه ها در زمینه فعالیت های قرآنی مطلوب نیست، گفت: از تلاش کسانی که در این زمینه فعالیت دارند تقدیر می کنیم اما باید بیش از پیش به فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها توجه شود.
رئیس هیئت داوران هجدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی اذعان داشت: مباحث مربوط به قرائت، حفظ، درک مفاهیم و تدبیر در مفاهیم قرآن، حدیث شناسی، آشنایی با زندگی ائمه معصوم و مباحث اجتماعی، سیاسی و اقتصادی روند مطلوبی را داشته است.
وی عنوان کرد: هزینه هایی که در زمینه اجرای فعالیت های قرآنی انجام می شود اسراف نیست زیرا فعالیت ها در این زمینه ماندگار خواهند بود.
شهیدی پور رشد و شتاب فعالیت های قرآنی در کشور را مرهون حمایت های مقام معظم رهبری برشمرد و گفت: از این ظرفیت های موجود باید به نحوه احسن استفاده شود.
وی در ادامه با تاکید بر حفظ موضوعی قرآن کریم یادآورشد: معناگرایی در قرآن باید مورد توجه بیش از پیش باشد.
برنامه های قرآنی در دانشگاه ها تولیدی و پژوهش محور شوند
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی گیلان با بیان اینکه راهبرد اصلی دانشگاه ها باید هدایت دانشجویان به سوی فعالیت های و تولیدات قرآنی باشد، گفت: برنامه های مراکز قرآنی در دانشگاه ها باید از بعد مصرفی به سمت تولیدی و پژوهش تبدیل شود.
حجت الاسلام و المسلمین علی کریمیان در آئین افتتاحییه هجدهمین دوره مسابقات شفاهی قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رشت معرفت افزایی و معرفت بخشی را از مزایایی انس با قرآن و عترت دانست و افزود: انس با قرآن موجب هدایت انسان ها به سوی سعادت ابدی است.
وی همچنین با تاکید بر فعال شدن کانون های قرآن و عترت در دانشگاه ها اظهارداشت: کانون های قرآنی در دانشگاه های سراسر کشور باید در راستای ارتقای فرهنگ قرآنی بیش از پیش فعال باشند.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های آزاد اسلامی گیلان تصریح کرد: اجرای برنامه های قرآن در سطح دانشگاه ها هزینه کمی را می طلبد و این از جمله عوامل گسترش فرهنگ ناب محمدی (ص) در سطح جامعه است.
وی با بیان اینکه پایداری در فعالیت های قرآنی بیش از برنامه های فرهنگی دیگر است، افزود: همه فعالیت های فرهنگی دائمی نیست و این خود از عوامل کاهش تاثیر این برنامه هاست در حالی که پایداری در برنامه های قرآن میزان تاثیرگذاری در جامعه را بیش از پیش گسترش می دهد.
حجت الاسلام کریمیان میزان مشارکت دانشجویان در برنامه های قرآن را نسبت به سایر فعالیت ها بسیار بالا ارزیابی کرد و یادآورشد: در این زمینه برنامه های مختلفی برای جذب دانشجویان در فعالیت های قرآنی برنامه ریزی شده که پیشرفت چشمگیری در این زمینه بدست آمده است.
به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور از 17 تا 19 شهریور ماه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار می شود.